Panatus forte 7,5 mg/5 ml sirup, 200 ml

Panatus forte 7,5 mg/5 ml sirup, 200 ml

0 out of 5

9.80 

Panatus forte je zdravilo za simptomatsko zdravljenje kašlja oz. za blaženje dražečega kašlja (antitusik) s centralnim delovanjem. Preprečuje suh in dražeč kašelj, zmanjšuje napetost bronhialnega mišičja, sočasno pomaga izkašljevati ter olajša dihanje in bolečine v prsih.

Šifra: 062006 Kategoriji: , Oznake: , , Nensi: 1006443
Prikaži košarico

Opis

Kaj je zdravilo Panatus forte in za kaj ga uporabljamo

Panatus forte je zdravilo za simptomatsko zdravljenje kašlja oz. za blaženje dražečega kašlja (antitusik) s centralnim delovanjem. Preprečuje suh in dražeč kašelj, zmanjšuje napetost bronhialnega mišičja, sočasno pomaga izkašljevati ter olajša dihanje in bolečine v prsih.

Vse to ugodno vpliva na izboljšanje dihalne kapacitete in na koncentracije plinov v krvi. Kemično in po svojih učinkih se razlikuje od opiatnih antitusikov in ne povzroča odvisnosti. Zdravilo je primerno tudi za otroke in sladkorne bolnike.
Sirup Panatus forte priporočamo za simptomatsko zdravljenje dražečega suhega kašlja, ki nastane zaradi kateregakoli vzroka.

 

Kako jemati zdravilo Panatus forte
Pri jemanju tega zdravila natančno upoštevajte napotke v tem navodilu ali navodila zdravnika ali farmacevta. Če ste negotovi, se posvetujte z zdravnikom ali farmacevtom.
Samozdravljenje z zdravilom Panatus forte je primerno za odrasle in otroke nad 3 leti starosti.
Običajni odmerki so prikazani v tabeli:

Starost Odmerjanje Pogostost jemanja
Odrasli (tudi starejši) 3 merilne žličke štirikrat na dan
Mladostniki, starejši od 12 let 3 merilne žličke trikrat na dan
Otroci, stari od 6 do 12 let 2 merilni žlički trikrat na dan
Otroci, stari od 3 do 6 let 1 merilna žlička trikrat na dan

1 merilna žlička = 5 ml sirupa = 7,5 mg butamiratijevega citrata

Sirup jemljite (oziroma ga dajte otroku) pred jedjo ali po jedi. Sirup odmerite s priloženo žličko, pogoltnite in poplaknite s tekočino.
Pri samozdravljenju z zdravilom Panatus forte ne smete prekoračiti priporočenega odmerka. Samozdravljenje z zdravilom Panatus forte lahko traja 5 do 7 dni. Če želite zdravilo jemati ali ga dajati otroku dalj časa, se o tem posvetujte z zdravnikom.
Če menite, da je učinek zdravila premočan ali prešibak, se posvetujte z zdravnikom ali farmacevtom.

Če ste vzeli večji odmerek zdravila Panatus forte, kot bi smeli
Če ste vzeli (ali dali otroku) večji odmerek zdravila kot bi smeli, se takoj posvetujte z zdravnikom ali farmacevtom. Zdravilo poskusite izbruhati. Preveliki odmerki zdravila Panatus forte lahko povzročijo zaspanost, bruhanje, neusklajenost gibov (ataksija), bolečine v trebuhu, drisko, razburjenost in nekoliko znižan krvni tlak.
Če ste pozabili vzeti zdravilo Panatus forte
Ne vzemite dvojnega odmerka, če ste pozabili vzeti prejšnji odmerek.
Zdravilo jemljite (oziroma dajte otroku) vsak dan ob približno istem času. Če ste pozabili vzeti odmerek, ga vzemite čimprej, toda če manjka do naslednjega odmerka samo nekaj ur, raje počakajte in naslednji odmerek zdravila vzemite ob običajnem času, pozabljenega pa izpustite.

Če imate dodatna vprašanja o uporabi zdravila, se posvetujte z zdravnikom ali farmacevtom.

 

Kaj vsebuje zdravilo Panatus forte
– Zdravilna učinkovina je butamiratijev citrat. 5 ml sirupa (1 žlička) vsebuje 7,5 mg butamiratijevega citrata.
– Druge sestavine zdravila so citronska kislina monohidrat, tekoči sorbitol (nekristalizirajoči) (E420), glicerol (E422), natrijev saharinat, natrijev benzoat (E211), aroma citrone, natrijev hidroksid (E524) in prečiščena voda.

 

Pred uporabo natančno preberite navodilo! O tveganju in neželenih učinkih se posvetujte z zdravnikom ali farmacevtom.

 

Navodilo za uporabo Panatus forte sirup

 

 

Lekarna Plavž

 

You've just added this product to the cart: