Operil za otroke 0,25 mg/ml pršilo za nos, raztopina 10 ml

Zdravilo Operil uporabljajte pri: nahodu zaradi prehlada, alergijskem nahodu, vnetju obnosnih votlin, vnetjih srednjega ušesa.

Gripa in prehlad

Mesto uporabe: dihala, nos, ušesa

Namen uporabe: izcedek, vnetje

Oblika: pršilo, raztopina

Blagovna znamka: Lek

Nensi: 1008579

SKU: 013056

10,56€

Pred uporabo natančno preberite navodilo! O tveganju in neželenih učinkih se posvetujte z zdravnikom ali farmacevtom.

Specifikacije

Zdravilo Operil vsebuje oksimetazolin. Oksimetazolin se uporablja kot nosni dekongestiv. Zaradi skrčenja arteriol zmanjšuje nabreklost nosne sluznice in izločanje sluzi. Lajša dihanje skozi nos, odpira vhode v nosne in obnosne votline, izboljša prehodnost evstahijeve cevi in blaži spremljajoče znake nahoda. Pri bolnikih, starejših od 12 let, trajanje nahoda skrajša za eno tretjino (2 dneva). Delovati začne že po nekaj minutah, njegov učinek pa traja do 12 ur.
Zdravilo Operil uporabljajte pri:
– nahodu zaradi prehlada,
– alergijskem nahodu,
– vnetju obnosnih votlin,
– vnetjih srednjega ušesa.

Zdravilo Operil 0,25 mg/ml pršilo za nos, raztopina je namenjeno samo otrokom, ki so stari od 2 do 7 let. Za odrasle in otroke, ki so stari več kot 7 let, so primerne druge oblike zdravila Operil.
Običajni odmerek je:
Otroci, stari 2 do 7 let: 1 do 2 vpiha zdravila Operil v vsako nosnico dvakrat do trikrat na dan. Pri tem se ravnajte po postopku za uporabo pršila.
Zdravila ne uporabljamo pri otrocih do drugega leta starosti.
Maksimalni dnevni odmerek zdravila Operil za vsako nosnico je 2 vpiha trikrat na dan.
Za samozdravljenje lahko uporabljate zdravilo Operil 0,25 mg/ml izključno v priporočenih odmerkih in ne dlje kot pet do sedem dni.
Če se stanje otroku v treh dneh ne izboljša ali se poslabša, se posvetujte z zdravnikom. Po presoji lahko zdravnik predpiše daljše zdravljenje.

Zdravilo je namenjeno le enemu bolniku. Zaradi tveganja prenosa okužbe jih ne smejo uporabljati tudi drugi. Po vsaki uporabi obrišite pršilni nastavek s čistim robčkom.

– Zdravilna učinkovina je oksimetazolinijev klorid. 1 ml pršila za nos, raztopine vsebuje 0,25 mg oksimetazolinijevega klorida, kar ustreza 0,22 mg oksimetazolina. 1 vpih (0,05 ml) vsebuje 0,0125 mg oksimetazolinijevega klorida.
– Pomožne snovi so: benzalkonijev klorid, natrijev hidroksid (za uravnavanje pH), natrijev dihidrogenfosfat dihidrat (za uravnavanje pH), natrijev hidrogenfosfat dihidrat (za uravnavanje pH), voda za injekcije.

Navodilo za uporabo

    Košarica
    Do prezplačne poštnine vam manjka še 50,00 EUR.
    Brezplačna poštnina nad 50€ (ne velja za nakup zdravil).
    Vaša košarica je praznaVrni se nazaj