Operil za otroke 0,25 mg/ml kapljice za nos, raztopina 10 ml

Zdravilo Operil uporabljajte pri: nahodu zaradi prehlada, alergijskem nahodu, vnetju obnosnih votlin, vnetjih srednjega ušesa.

Gripa in prehlad

Mesto uporabe: dihala, nos, ušesa

Namen uporabe: izcedek, vnetje

Oblika: raztopina

Blagovna znamka: Lek

Nensi: 1003556

SKU: 059501

Pred uporabo natančno preberite navodilo! O tveganju in neželenih učinkih se posvetujte z zdravnikom ali farmacevtom.

Specifikacije

Zdravilo Operil vsebuje oksimetazolin, ki se uporablja kot nosni dekongestiv. Zaradi skrčenja arteriol zmanjšuje nabreklost nosne sluznice in izločanje sluzi. Lajša dihanje skozi nos, odpira vhode v nosne in obnosne votline, izboljša prehodnost evstahijeve cevi in blaži spremljajoče znake nahoda. Delovati začne že po nekaj minutah, njegov učinek pa traja do 12 ur.
Zdravilo Operil uporabljajte pri:
– nahodu zaradi prehlada,
– alergijskem nahodu,
– vnetju obnosnih votlin,
– vnetjih srednjega ušesa.

Zdravilo Operil 0,25 mg/ml kapljice za nos, raztopina, je namenjeno samo otrokom, ki so stari od 2 do 7 let. Za odrasle in otroke, ki so stari več kot 7 let, so primerne druge oblike zdravila Operil.
Običajni odmerek je:
Otroci, stari 2 do 7 let: 1 do 2 kapljici zdravila Operil kanete v vsako nosnico dvakrat do trikrat na dan, pri tem naj otrok nagne glavo nazaj in diha normalno.
Zdravila ne dajemo otrokom do drugega leta starosti.
Maksimalni dnevni odmerek zdravila Operil za vsako nosnico je 2 kapljici trikrat na dan.
Za samozdravljenje lahko uporabljate zdravilo Operil izključno v priporočenih odmerkih in ne dlje kot pet do sedem dni.
Če se stanje otroku v treh dneh ne izboljša ali se poslabša, se posvetujte z zdravnikom. Po presoji lahko zdravnik predpiše daljše zdravljenje.

Zdravilo Operil je namenjeno le enemu bolniku. Zaradi tveganja prenosa okužbe ga ne smejo uporabljati tudi drugi. Po vsaki uporabi obrišite kapalni nastavek s čistim robčkom.

Zdravilna učinkovina je oksimetazolinijev klorid. 1 ml kapljic za nos, raztopine vsebuje 0,25 mg oksimetazolinijevega klorida, kar ustreza 0,22 mg oksimetazolina. Ena kapljica (0,04 ml) vsebuje 0,01 mg oksimetazolinijevega klorida.
Pomožne snovi so: benzalkonijev klorid, natrijev hidroksid (za uravnavanje pH), natrijev dihidrogenfosfat dihidrat (za uravnavanje pH), natrijev hidrogenfosfat dihidrat (za uravnavanje pH), voda za injekcije

Navodilo za uporabo

    Košarica
    Do prezplačne poštnine vam manjka še 50,00 EUR.
    Brezplačna poštnina nad 50€ (ne velja za nakup zdravil).
    Vaša košarica je praznaVrni se nazaj