Krema z aciklovirjem 50 mg/g, 2 g

Zdravilo Krema z aciklovirjem vsebuje zdravilno učinkovino aciklovir, ki spada med protivirusne učinkovine.  Uporablja se za zdravljenje simptomov ponavljajočih se okužb z virusom Herpes simplex na ustnicah oziroma koži okrog ust (herpes labialis).

Ostalo

Namen uporabe: herpes

Oblika: krema

Mesto uporabe: ustnice

Blagovna znamka: Celjske lekarne

SKU: 220060

11,09€

Najnižja cena v zadnjih 30 dneh: 9,98€

Pred uporabo natančno preberite navodilo! O tveganju in neželenih učinkih se posvetujte z zdravnikom ali farmacevtom.

Specifikacije

Zdravilo Krema z aciklovirjem vsebuje zdravilno učinkovino aciklovir, ki spada med protivirusne učinkovine.  Uporablja se za zdravljenje simptomov ponavljajočih se okužb z virusom Herpes simplex na ustnicah oziroma koži okrog ust (herpes labialis) ali na spolovilu (herpes genitalis) pri odraslih in otrocih, starejših od 12 let, ki nimajo motenj v delovanju imunskega sistema.

Pri zdravljenju herpesa je zelo pomembno, da zdravilo uporabite čimprej – takoj, ko se pojavijo prvi znaki: rdečina, zatezanje, pekoč občutek, srbenje, mehurčki. Pred in po uporabi zdravila si skrbno umijte roke. Oboleli predel namažite petkrat na dan, vsake 4 ure, in kremo rahlo vtrite v kožo. Za vtiranje ne uporabite močnejšega pritiska, saj bi na ta način lahko pospešili širjenje okužbe. Zdravljenje traja 4-5 dni, pri hujših oblikah lahko tudi dlje. V takšnem primeru se posvetujte z zdravnikom.
Zaradi pomanjkanja podatkov zdravilo ni namenjeno uporabi pri otrocih, mlajših od 12 let.

Zdravilna učinkovina: aciklovir. 1 g kreme vsebuje 50 mg aciklovirja. Pomožne snovi: Cetomakrogol 1000, propilenglikol, beli vazelin, cetil in stearilakohol, tekoči parafin, prečiščena voda.

Pred začetkom uporabe zdravila natančno preberite navodilo, ker vsebuje za vas pomembne podatke! Kot vsa zdravila ima lahko tudi to zdravilo neželene učinke, ki pa se ne pojavijo pri vseh bolnikih.
Vsebnost, neto količina:
Pakiranje: v aluminijastih tubicah z 2 g kreme in navodilom.
Shranjevanje:
Zdravilo shranjujte nedosegljivo otrokom! Shranjujte pri temperaturi do 25 °C.

Navodilo za uporabo

    Košarica
    Do prezplačne poštnine vam manjka še 50,00 EUR.
    Brezplačna poštnina nad 50€ (ne velja za nakup zdravil).
    Vaša košarica je praznaVrni se nazaj