Canesten 10 mg/g krema, 20 g

Zdravilo Canesten krema je protiglivično zdravilo za lokalno zdravljenje. Vsebuje zdravilno učinkovino klotrimazol, ki deluje proti glivicam in tudi proti nekaterim drugim mikroorganizmom.

Kožna in glivična obolenja

Namen uporabe: glivice, okužba

Oblika: krema

Mesto uporabe: koža

Blagovna znamka: Bayer

Nensi: 1002687

SKU: 015369

Pred uporabo natančno preberite navodilo! O tveganju in neželenih učinkih se posvetujte z zdravnikom ali farmacevtom.

Specifikacije

Zdravilo Canesten je protiglivično zdravilo za lokalno zdravljenje. Vsebuje učinkovino klotrimazol, ki deluje proti glivicam in tudi proti nekaterim drugim mikroorganizmom.

Zdravilo Canesten uporabljamo za zdravljenje:
• glivične okužbe stopal (tinea pedum ali »atletsko stopalo«) in rok (tinea manuum), ki se kaže kot pojav mehurčkov in luščenja kože na stopalih oziroma dlaneh ter tudi med prsti. Na prizadetih delih koža razpoka, lahko se pojavijo srbenje, vnetje in oteklina;
• glivične okužbe kože na trupu, udih, kožnih pregibih (tinea corporis) in dimljah (tinea inguinalis), ki se kaže kot ovalne, rdeče, obročaste lise, ki se širijo in so na sredini svetlejše;
• glivične okužbe kože, imenovane pityriasis versicolor, ki se kaže kot pojav lis različnih barv npr. rumenorjave, rožnate ali svetlejše od barve kože. Lise se lahko drobno luščijo in redko srbijo;
• okužbe zunanjih spolovil z glivicami iz rodu Candida. Pri ženskah se okužba zunanjih spolovil (kandidni vulvitis) kaže kot srbenje, pordelost, oteklina, pekoče razjede sramnih ustnic in predela okoli njih. Pri moških se taka okužba (kandidni balanitis) kaže kot droben bel izpuščaj, srbenje ter rahlo vnetje glavice in kožice spolnega uda;
• bakterijske okužbe kože, imenovane eritrazma, ki se kaže kot rdečerjave ali rožnate lise in se
običajno pojavi v pregibih kože (pod pazduho, pod prsmi ali v dimljah) in je dolgotrajna (kronična) okužba.

Zdravilo Canesten je namenjeno samo za uporabo na koži (za dermalno uporabo). Prizadeto mesto pred nanosom kreme umijte in posušite.

Odmerjanje
2- do 3-krat na dan nanesite tanko plast kreme na prizadete dele kože in jo previdno vtrite. Večinoma zadostuje že majhna količina kreme (½ cm) za površino, veliko kot dlan.
Za zagotovitev popolne ozdravitve je treba zdravljenje nadaljevati glede na okužbe.

Trajanje zdravljenja
Trajanje zdravljenja je odvisno od vrste okužbe in od časa, v katerem izginejo simptomi okužbe. Simptomi običajno izginejo, če traja zdravljenje:
• glivične okužbe rok, nog, kože na trupu, pregibov 3 do 4 tedne
• okužbe, imenovane eritrazma 2 do 4 tedne
• okužbe, imenovane pityriasis versicolor 1 do 3 tedne
• glivične okužbe spolovil 1 do 2 tedna

Če po 4 tednih zdravljenja ne opazite izboljšanja simptomov, se posvetujte z zdravnikom.

– Učinkovina je klotrimazol. 1 g kreme vsebuje 10 mg klotrimazola.

– Druge sestavine zdravila (pomožne snovi) so benzilalkohol (E1519), cetilpalmitat, cetil in stearilalkohol, oktildodekanol, polisorbat 60 (E435), sorbitan stearat (E491), prečiščena voda.

Navodilo za uporabo

    Košarica
    Do prezplačne poštnine vam manjka še 50,00 EUR.
    Brezplačna poštnina nad 50€ (ne velja za nakup zdravil).
    Vaša košarica je praznaVrni se nazaj