Magnesol 150 mg šumeče tablete, 20 tablet

Magnesol 150 mg šumeče tablete, 20 tablet

0 out of 5

6.41 

Zdravilo Magnesol priporočamo pri povečani potrebi organizma po magneziju zaradi vsakodnevnih psihičnih in telesnih obremenitev (stresne situacije, športne dejavnosti), pri značilnih znakih pomanjkanja magnezija (nočni krči v mečih, mišična prenapetost), pri menstrualnih krčih.

Opis

Kaj je zdravilo Magnesol in za kaj ga uporabljamo

Zdravilo Magnesol vsebujejo magnezij v obliki magnezijevega citrata. V telesu ima magnezij pomembno vlogo; nahaja se v skeletu in mehkih tkivih ter je nujno potreben za pravilno delovanje vsake celice. Sodeluje pri presnovi beljakovin, maščob, ogljikovih hidratov in nukleinskih kislin. Aktivira več kot 300 encimov in sodeluje pri sintezi beljakovin in presnovi ogljikovih hidratov.
Človeško telo potrebuje približno 300 mg magnezija na dan, odvisno od starosti, spola in načina prehrane. Pri pogostem jemanju odvajal, povečanih psihičnih in telesnih obremenitvah so potrebe po njem še večje. Znaki, ki nas opozorijo, da telesu primanjkuje magnezija, se kažejo kot hitra utrujenost, nagnjenost h krčem v mečih, motnje v delovanju srca in ožilja, pobitost in brezvoljnost.

Zdravilo Magnesol priporočamo:
– pri povečani potrebi organizma po magneziju zaradi vsakodnevnih psihičnih in telesnih obremenitev (stresne situacije, športne dejavnosti);
– pri pomanjkanju magnezija zaradi neustrezne prehrane (različne diete, čezmerno uživanje maščob, beljakovin, kalcija in konzervirane hrane);
– pri značilnih znakih pomanjkanja magnezija (nočni krči v mečih, mišična prenapetost);
– za dopolnilno zdravljenje bolezni srca in žilja (po posvetu z zdravnikom);
– kot dodatek med jemanjem kontracepcijskih tablet;
– pri menstrualnih krčih;
– kot dodatek k zdravljenju z diuretiki, digitalisom in odvajali, ki izčrpavajo zaloge magnezija v organizmu (po posvetu z zdravnikom).

Zdravilo ni nadomestilo za uravnoteženo in raznovrstno prehrano.
Če se znaki vaše bolezni poslabšajo ali ne izboljšajo v 30 dneh, se posvetujte z zdravnikom.

 

Kako jemati zdravilo Magnesol

Pri jemanju uporabi tega zdravila natančno upoštevajte navodila zdravnika ali farmacevta. Če ste negotovi, se posvetujte z zdravnikom ali farmacevtom.
Običajni odmerek za odrasle in mladostnike od 14. leta starosti je 2 do 3 šumeče tablete na dan, za otroke od 6. do 14. leta starosti pa 1 šumeča tableta na dan.
1 šumečo tableto raztopite v 1,5 dl vode.
Ravnovesje magnezija se v organizmu vzpostavi postopoma, zato priporočamo jemanje zdravila Magnesol najmanj 4 tedne, nakar se posvetujte z zdravnikom.

Če ste vzeli večji odmerek zdravila Magnesol, kot bi smeli
Če ste vzeli večji odmerek zdravila Magnesol, kot bi smeli, se posvetujte z zdravnikom ali s farmacevtom.
Magnezijev citrat deluje odvajalno, zato veliki odmerki (8,73 g do 17,45 g) lahko povzročijo drisko. Znaki prevelikega odmerjanja, kot so potrtost, zmedenost, bruhanje, zmanjšanje krvnega tlaka (hipotenzija), upočasnjen srčni utrip (bradikardija), se lahko pojavijo predvsem pri ljudeh z motnjami v delovanju ledvic.
V študijah so poročali o hipermagnezemiji in hiponatriemiji pri odmerkih, ki so bili 10-krat večji kot so dnevni odmerki zdravila Magnesol.

Če ste pozabili vzeti zdravilo Magnesol
Ne vzemite dvojnega odmerka, če ste pozabili vzeti prejšnjo tableto.

Če imate dodatna vprašanja o uporabi zdravila, se posvetujte z zdravnikom ali farmacevtom.

 

Kaj vsebuje zdravilo Magnesol
– Učinkovina je magnezijev citrat. Ena šumeča tableta vsebuje 1 g magnezijevega citrata, kar ustreza 150 mg magnezijevih ionov.
– Druge sestavine zdravila so: citronska kislina, saharoza, natrijev hidrogenkarbonat, koruzni škrob, aroma pomaranče, aroma citrone, aroma grenivke, makrogol 6000, natrijev ciklamat, sončno rumeno FCF (E110).

 

Pred uporabo natančno preberite navodilo! O tveganju in neželenih učinkih se posvetujte z zdravnikom ali farmacevtom.

 

Navodilo za uporabo Magnesol

 

 

Lekarna Plavž

You've just added this product to the cart: