Daleron za otroke 120 mg/5 ml, peroralna suspenzija, 100 ml

Daleron za otroke 120 mg/5 ml, peroralna suspenzija, 100 ml

0 out of 5

4.17 

Zdravilo suspenzija Daleron za otroke pri otrocih znižuje povišano telesno temperaturo, ki spremlja različne bakterijske in virusne okužbe ter reakcije po cepljenju. Lajša blage do zmerne bolečine (glavobol, zobobol) ter bolečine po poškodbah, zdravniških in zobozdravniških posegih.

Šifra: 009520 Kategoriji: , Oznake: , , Nensi: 1007376
Prikaži košarico

Opis

Kaj je zdravilo Daleron za otroke in za kaj ga uporabljamo
Suspenzija Daleron za otroke vsebuje paracetamol, ki zavira sintezo prostaglandinov v osrednjem živčevju in zato deluje protibolečinsko ter protivročinsko. Zaradi učinkovitosti in varnosti je paracetamol v priporočenih odmerkih posebno primeren za otroke.

Suspenzija Daleron za otroke pri otrocih znižuje povišano telesno temperaturo, ki spremlja različne bakterijske in virusne okužbe ter reakcije po cepljenju. Lajša blage do zmerne bolečine (glavobol, zobobol) ter bolečine po poškodbah, zdravniških in zobozdravniških posegih.

Kako uporabljati zdravilo Daleron za otroke
Pri uporabi tega zdravila natančno upoštevajte napotke v tem navodilu ali navodila zdravnika. Če ste negotovi, se posvetujte z zdravnikom ali farmacevtom.
Priporočeni odmerek za otroke je 10 do 15 mg paracetamola na kilogram telesne mase. Za natančno odmerjanje zdravila je priložena brizga za peroralno dajanje. Z brizgo odmerite potrebno količino in zdravilo počasi iztisnite otroku v usta. Iz brizge ga lahko iztisnete tudi na žličko in ga tako dajete otroku.
Pred uporabo steklenico dobro pretresite.

Po uporabi steklenico takoj dobro zaprite.
Po uporabi brizgo sperite z vodo.
Otrokom odmerjamo zdravilo glede na njihovo starost. Pri odmerjanju upoštevajte priporočene enkratne odmerke suspenzije Daleron za otroke, ki so podani v tabeli.
do 3 mesece 40 mg (1,7 ml ali 1/3 brizge)
4 do 11 mesecev 80 mg (3,3 ml ali 2/3 brizge)
1 do 2 leti 120 mg (5 ml ali 1 brizga)
3 do 6 let 180 do 240 mg (7,5 do 10 ml ali 1,5 do 2 brizgi)
7 do 10 let 240 do 360 mg (10 do 15 ml ali 2 do 3 brizge)
11 do 12 let 480 mg (20 ml ali 4 brizge)

Otrokom, mlajšim od 2 let, dajemo suspenzijo le po zdravnikovem nasvetu. Posamezne odmerke smete dajati v najmanj 4- do 6-urnih presledkih, če je potrebno. Ne priporočamo več kot 4 odmerkov na dan. Največji dnevni odmerek paracetamola je 50 mg do 75 mg na kilogram telesne mase.
Priporočenih odmerkov ne smete prekoračiti. Trajanje samozdravljenja je pri lajšanju bolečine največ pet (5) dni, za zniževanje povišane telesne temperature pa tri (3) dni.

Bolniki z zmanjšanim delovanjem ledvic
Zdravilo dajemo previdno otrokom z zmanjšanim delovanjem ledvic.
Otroci s hudo ledvično okvaro zdravila ne smejo jemati.
Bolniki z okvaro jeter
Zdravilo dajemo previdno otrokom z motnjami v delovanju jeter.
Otroci s hudo jetrno okvaro zdravila ne smejo jemati.

Če menite, da je učinek zdravila Daleron za otroke premočan ali prešibak, se posvetujte z zdravnikom ali farmacevtom.

Kaj vsebuje zdravilo Daleron za otroke
– Učinkovina je paracetamol. 5 ml peroralne suspenzije (1 brizga za peroralno dajanje) vsebuje 120 mg paracetamola. 1 ml peroralne suspenzije vsebuje 24 mg paracetamola.
– Druge sestavine zdravila (pomožne snovi) so sorbitol (E420), glicerol (E422), ksantanski gumi (E415), maltitol (E965), mikrokristalna celuloza (E460), natrijev karmelozat (E466), natrijev benzoat (E211), citronska kislina (E330) za uravnavanje pH, aroma ananasa, riboflavin (E101) in prečiščena voda.

 

Pred uporabo natančno preberite navodilo! O tveganju in neželenih učinkih se posvetujte z zdravnikom ali farmacevtom.

 

Navodilo za uporabo Daleron za otroke

 

 

 

Lekarna Plavž

 

You've just added this product to the cart: