Dasselta control 5 mg, 10 filmsko obloženih tablet

8.04 

Zdravilo Dasselta control je zdravilo proti alergiji, ki ne povzroča zaspanosti. Zdravilo Dasselta control  pomaga lajšati alergijske reakcije in njihove simptome.

Šifra: 134988 Kategoriji: , Oznake: , , Nensi: 1061549

Opis

Kaj je zdravilo Dasselta control in za kaj ga uporabljamo

Zdravilo Dasselta control vsebuje desloratadin, ki je antihistaminik. Zdravilo Dasselta control je zdravilo proti alergiji, ki ne povzroča zaspanosti. Pomagalo vam bo lajšati alergijske reakcije in njihove simptome.

Kdaj je treba uporabljati zdravilo Dasselta control

Zdravilo Dasselta control lajša simptome alergijskega rinitisa (vnetje nosnih poti zaradi alergije, npr. seneni nahod ali alergija na pršice) pri odraslih. Ti simptomi vključujejo kihanje, izcedek iz nosu ali srbenje nosu, srbenje ustnega neba, srbeče, rdeče ali solzne oči.
Zdravilo Dasselta control se pri odraslih uporablja tudi za lajšanje simptomov kronične idiopatske urtikarije (težave s kožo zaradi neznanega razloga), ki jo predhodno diagnosticira vaš zdravnik. Ti simptomi vključujejo srbenje in koprivnico.
Ublažitev teh simptomov traja ves dan (24 ur) in vam bo pomagala, da boste lahko spet opravljali običajne vsakdanje dejavnosti in spali.
Če se znaki vaše bolezni ne izboljšajo v 7 dneh ali se med zdravljenjem poslabšajo, se morate posvetovati z zdravnikom.
Če opazite težave z dihanjem, otekanje ustnic, jezika ali grla (simptomi, ki kažejo na angiodem), morate nemudoma poiskati zdravniško pomoč.

Kako jemati zdravilo Dasselta control

Pri jemanju tega zdravila natančno upoštevajte napotke v tem navodilu ali navodila zdravnika ali farmacevta. Če ste negotovi, se posvetujte z zdravnikom ali farmacevtom.
Priporočeni odmerek je ena tableta, enkrat na dan z vodo, s hrano ali brez nje.
To zdravilo je za peroralno uporabo.
Tableto pogoltnite celo.

Trajanje zdravljenja
Trajanje zdravljenja je odvisno od vrste, trajanja in poteka vaše bolezni. Če se znaki bolezni ne izboljšajo v 7 dneh ali se med zdravljenjem poslabšajo, se morate posvetovati z
zdravnikom, saj tako zmanjšate tveganje prikritja osnovne bolezni. Če opazite težave z dihanjem, otekanje ustnic, jezika ali grla (simptomi, ki kažejo na angiodem),
morate nemudoma poiskati zdravniško pomoč.
Če so simptomi alergijskega rinitisa pri vas v preteklosti trajali manj kot 4 dni na teden ali manj kot 4 tedne, uporabljajte to zdravilo, dokler simptomi ne izginejo. Zdravilo lahko začnete ponovno jemati, ko se simptomi ponovijo.
Če so simptomi alergije pri vas v preteklosti trajali dlje časa (4 dni ali več na teden in dlje kot 4 tedne), bo morda potrebno trajno zdravljenje v času obdobja izpostavljenosti alergenom.
Pri kronični idiopatski urtikariji je glede na simptome lahko potrebno več kot 6-tedensko zdravljenje.
Če se simptomi po koncu zdravljenja ponovijo, lahko zdravilo jemljete znova.

Če ste vzeli večji odmerek zdravila Dasselta control, kot bi smeli
Pri nenamernem prevelikem odmerjanju zdravila ni pričakovati resnejših težav, kljub temu pa se v primeru, da ste zaužili več zdravila Dasselta control, kot bi morali, takoj posvetujte s svojim zdravnikom ali farmacevtom.

Če ste pozabili vzeti zdravilo Dasselta control
Če ste odmerek pozabili vzeti pravočasno, ga vzemite čim prej, potem pa nadaljujte z ustaljenim režimom odmerjanja. Ne vzemite dvojnega odmerka, če ste pozabili vzeti prejšnjo tableto.

Če imate dodatna vprašanja o uporabi zdravila, se posvetujte z zdravnikom ali farmacevtom.

 

Kaj vsebuje zdravilo Dasselta control

Učinkovina je desloratadin. Ena filmsko obložena tableta vsebuje 5 mg desloratadina.
Druge sestavine zdravila v jedru tablete so mikrokristalna celuloza (E460), hipromeloza (E464), klorovodikova kislina (E507), natrijev hidroksid (E524), koruzni škrob, laktoza monohidrat in smukec (E553b) ter v filmski oblogi hipromeloza (E464), makrogol, laktoza monohidrat, titanov dioksid (E171) in indigotin (E132). Zdravilo Dasselta control vsebuje
laktozo in natrij.

 

Pred uporabo natančno preberite navodilo! O tveganju in neželenih učinkih se posvetujte z zdravnikom ali farmacevtom.

 

Navodilo za uporabo  Dasselta control 5 mg filmsko obložene tablete

 

Lekarna Plavž

Mnenja

Zaenkrat še ni mnenj.


Samo prijavljeni uporabniki, ki so kupili ta izdelek, lahko napišejo mnenje.