Voltaren Emulgel 23,2 mg/g gel, 50 g

Zdravilo Voltaren Emulgel se uporablja za lajšanje bolečine in za zmanjševanje vnetja in otekline pri bolečih stanjih, ki prizadenejo sklepe in mišice.

Bolečine

Mesto uporabe: mišice, sklepi

Namen uporabe: bolečina

Oblika: gel

Blagovna znamka: Voltaren

Nensi: 1038059

SKU: 144560

14,15€

Pred uporabo natančno preberite navodilo! O tveganju in neželenih učinkih se posvetujte z zdravnikom ali farmacevtom.

Specifikacije

Zdravilo Voltaren Emulgel vsebuje zdravilno učinkovino dietilamonijev diklofenakat, ki spada v skupino zdravil, imenovanih nesteroidna protivnetna zdravila (NSAID). Izdelano je posebej za vtiranje v kožo in za povečanje prepustnosti kože. Zdravilna učinkovina prodira globoko v vneta tkiva.

Zdravilo Voltaren Emulgel se uporablja za lajšanje bolečine in za zmanjševanje vnetja in otekline pri bolečih stanjih, ki prizadenejo sklepe in mišice.
Zdravilo Voltaren Emulgel se uporablja pri:
Odrasli in mladostniki, stari 14 let in več:
• poškodbah mišic in sklepov (npr. izvini, izpahi, modrice, bolečine v hrbtu, športne poškodbe), kjer hitro olajša bolečino, vključno z zmerno do močno bolečino, in pomaga pri okrevanju do normalnega delovanja
• tendinitisu (npr. teniški komolec), otekanju okrog komolca ali kolena

Samo za odrasle (18 let in starejši):
• blagih oblikah sklepnega vnetja (artritisa) kolena ali prstov

Koliko zdravila Voltaren Emulgel uporabiti

Za odrasle in mladostnike, stare 14 let in več
Na boleče mesto nanesite gel dvakrat na dan (zjutraj in zvečer) saj zagotavlja lajšanje bolečine do 12 ur.

Kako uporabiti zdravilo Voltaren Emulgel

Tuba s pečatom in z navojno zaporko:
1. Pred prvo uporabo odstranite pečat tako, da odvijete in odstranite zaporko, zgornji del zaporke nastavite na pečat, obrnete in odstranite pečat s tube.
2. Narahlo iztisnite majhno količino gela iz tube in ga nanesite na boleča in otekla področja ter počasi vtrite v kožo. Potrebna količina je odvisna od velikosti bolečega in oteklega področja; količina uporabljenega gela, ki variira od velikosti češnje do oreha običajno zadostuje. Pri vtiranju gela v kožo lahko občutite rahel hladilni učinek.
3. Razen, če z zdravilom Voltaren Emulgel ne zdravite rok si morate, da bi se izognili naključnemu stiku zdravila z usti in očmi, po končanem vtiranju zdravila umiti roke.

Tuba z zaporko s pokrovom:
1. Pokrov preprosto odprite.
Uporabite prst, palec, stran roke ali celo rob mize in zdravilo položite na spodnjo stran pokrova, da ga boste zlahka odprli. Jezički, ki služijo kot zaščita pred poseganjem v zdravilo in ki so vidni na vsaki strani pokrova, se bodo zlomili, ko boste prvič odprli pokrov. Pred prvo uporabo preverite, da jezički niso poškodovani.

2. Gel iztisnite iz tube in ga vtrite v kožo.
Narahlo iztisnite majhno količino gela iz tube in ga nanesite na boleča in otekla področja ter počasi vtrite v kožo. Potrebna količina je odvisna od velikosti bolečega in oteklega področja; količina uporabljenega gela, ki variira od velikosti češnje do oreha običajno zadostuje. Pri vtiranju gela v kožo lahko občutite rahel hladilni učinek. Razen, če z zdravilom Voltaren Emulgel ne zdravite rok si morate, da bi se izognili naključnemu stiku zdravila z usti in očmi, po končanem vtiranju zdravila umiti roke.

3. Pritisnite pokrov zaporke, da ga zaprete.
Če je potrebno, odstranite preostalo količino gela iz pokrova z bombažno brisačo ali vpojnim papirjem, dokler ni na pogled čista in suha. Če želite zapreti pokrov, pritisnite rob pokrova s prsti, stranico roke ali celo z robom mize ali pulta, dokler ne zaslišite »klik«. Tubo držite pokonci, ko odpirate ali zapirate pokrov, da se izognete morebitnemu iztekanju gela.

Zdravilo Voltaren Emulgel je samo za zunanjo uporabo.

Kako dolgo uporabljati zdravilo Voltaren Emulgel

Zdravila Voltaren Emulgel ne uporabljajte več kot:
Odrasli in mladostniki, stari 14 let in več:
• dva tedna za poškodbe mišic in sklepov (npr. izvini, izpahi, modrice) ali za tendinitis
Samo za odrasle (18 let in starejši):
• tri tedne za bolečino pri sklepnem vnetju (artritično bolečino)
Daljše zdravljenje vam lahko priporoči vaš zdravnik.
Če se bolečina in oteklina ne izboljšata v 7 dneh oziroma se celo poslabšata, se posvetujte z zdravnikom.

Učinkovina je dietilamonijev diklofenakat. 1 g gela vsebuje 23,2 mg dietilamonijevega diklofenakata.

Druge sestavine zdravila (pomožne snovi) so butilhidroksitoluen (E321), karbomer, kokoilkaprilat kaprinat, dietilamin, izopropilalkohol, tekoči parafin (E905a), makrogol cetil stearileter, oleilalkohol, propilenglikol (E1520), parfum evkaliptusa in prečiščena voda.

Navodilo za uporabo

    Košarica
    Do prezplačne poštnine vam manjka še 50,00 EUR.
    Brezplačna poštnina nad 50€ (ne velja za nakup zdravil).
    Vaša košarica je praznaVrni se nazaj