Vitabalans Vita B12 + folna kislina pastile, 100 pastil

 Prehransko dopolnilo Vitabalans Vita B12 + folna kislina vsebuje vitamin B12 in folno kislino v obliki pastil. Primerno za vegane. 

Vitamini in minerali

Oblika: vitamini

Blagovna znamka: Vitabalans

Nensi: 1057749

SKU: 512028

15,95€

Najnižja cena v zadnjih 30 dneh: 14,36€

Prehransko dopolnilo ni nadomestilo za uravnoteženo in raznovrstno prehrano. Priporočene dnevne količine oziroma odmerka se ne sme prekoračiti. Shranjevati nedosegljivo otrokom!

Specifikacije

Prehransko dopolnilo Vitabalans Vita B12 + folna kislina vsebuje vitamin B12 in folno kislino v obliki pastil. 
Vitamin B12 in folna kislina sta vitamina, ki podpirata normalno delovanje živčnega sistema in katerih aktivnost v telesu je soodvisna. Pri vitaminu B12 je najpogostejši vzrok pomanjkanja znižana vrednost želodčne kisline, ki preprečuje aktivno absorpcijo vitamina, medtem ko je pomanjkanje folata največkrat posledica nezadostnega vnosa sadja in zelenjave. Pomanjkanje vitamina B12 običajno prizadene starostnike, pomanjkanje folata pa je najpogostejše pri ženskah in moških srednjih let.

Vitamin B12 in folna kislina za spomin

Vitamin B12 in folna kislina prispevata k normalnemu psihološkemu delovanju in funkcijam. Mednje prištevamo kognitivne funkcije, kot so spomin, učenje, koncentracija in razmišljanje. Dolgotrajno pomanjkanje vitamina B12 in folne kisline lahko oslabi kognitivne oziroma mentalne zmogljivosti posameznika, predvsem spomin – zlasti pri starejših. Oba vitamina imata pomembno vlogo pri zmanjševanju utrujenosti in izčrpanosti.

Vitamin B12 in folna kislina uravnavata pretvorbo homocisteina v metionin, ob njunem pomanjkanju pa se homocistein kopiči v krvnem obtoku. Visoka raven homocisteina lahko škodljivo vpliva na receptorje centralnega živčnega sistema.

Odrasli: 1 pastila dnevno. Pastilo počasi raztopite v ustih.

Sestavine: v 1 pastili %PDV
Vitamin B12 1000 µg 40000 %
Folna kislina 400 µg 200%

*PDV-Priporočen dnevni vnos.

Vitamin B12 je v stabilni obliki, in sicer v obliki cianokobalamina, v kateri cianid stabilizira molekulo kobalamina, saj bi v nasprotnem primeru v stiku s svetlobo razpadel. Prednost vitamina B12 kot cianokobalamin je tudi ta, da se v telesu pretvori v obe biološko aktivni obliki (metilkobalamin in 5′-deoksiadenozilkobalamin).

Sestavine:

Sladilo (ksilitol), emulgator (magnezijeve soli maščobnih kislin), cianokobalamin, aroma zelene mete, pteroilmonoglutaminska kislina.

Brez sestavin živalskega izvora, laktoze, glutena, sladkorja.

    Košarica
    Do prezplačne poštnine vam manjka še 50,00 EUR.
    Brezplačna poštnina nad 50€ (ne velja za nakup zdravil).
    Vaša košarica je praznaVrni se nazaj