Resveratrol forte tablete, 30 tablet

Resveratrol forte je naravno prehransko dopolnilo, ki vsebuje antioksidant trans-resveratrol. Pridobiva se iz korenine japonskega dresnika.

Počutje

Blagovna znamka: Pharmalife

Namen uporabe: antioksidant, vitalnost

Oblika: tablete

Nensi: 1063172

SKU: A03564

26,00€

Najnižja cena v zadnjih 30 dneh: 23,40€

Prehransko dopolnilo ni nadomestilo za uravnoteženo in raznovrstno prehrano. Priporočene dnevne količine oziroma odmerka se ne sme prekoračiti. Shranjevati nedosegljivo otrokom!

Specifikacije

Resveratrol forte je dopolnilo naravnega izvora, ki vsebuje resveratrol vezan na maltodekstrin. Resveratrol spada v skupino polifenolov, pridobljen je iz korenine japonskega dresnika (Polygonum cuspidatum radix).

Resveratrol je oblika naravnih fenolov, ki se za prehransko dopolnilo Resveratrol forte pridobiva iz korenin japonskega dresnika. Dobro je poznan po njegovih antioksidativnih lastnostih.

Poleg 200 mg čistega trans resveratrola tableta Resveratrol forte vsebuje tudi 200 mg fitokompleksa, ki še poveča učinkovitost ter bio razpoložljivost samega resveratrola.

Prednosti:

  • 200 mg čistega resveratrola v eni tableti
  • Poleg 200 mg resveratrola tudi 200 mg ostalih fenolnih spojin

Viri resveratrola

Resveratrol je kemijsko gledano, stilbenoid, ki spada v skupino naravnih fenolov in fitoaleksin. Tovrstne kemijske spojine lahko delujejo kot antioksidanti. Več različnih rastlin ga proizvaja kot odgovor na poškodbe, rastline pa ga tudi uporabljajo kot sredstvo za boj proti njihovim patogenom, kot so recimo bakterije in glive.

Najpogosteje resveratrol najdemo v koži oziroma olupu različnih majhnih jagodičij kot so borovnice in malina, tovrstni stilbenoid pa je prisoten tudi v koži grozdja in posledično v grozdnih rozinah.

Sama molekula resveratrola nastaja v dveh oblikah; govorimo o cis- in trans-resveratrolu. Obe obliki se lahko v naravi nahajata v prosti obliki ali pa sta vezana na sladkor (glukozo).

Resveratrol forte tablete vsebujejo trans obliko molekule. Pri trans obliki je potrebno zaščititi tablete pred UV sevanjem, saj obstaja možnost, da trans oblika preide v cis obliko pod vplivom močne UV sončne svetlobe s procesom, ki se imenuje fotoizomerizacija.

Priporoča se 1 tableta Resveratrol forte na dan.

Tableto pogoltnemo s kozarcem vode.

Vsebnost resveratrola v 1 tableti: 200 mg.

Sestavine: Japonski dresnik (Polygonum cuspidatum) suhi izvleček korenine vezan na maltodekstrin (standardiziranega na 50% resveratrola); polnila: mikrokristalna celuloza, kalcijev fosfat; sredstva proti sprijemanju: magnezijev stearat, silicijev dioksid.

    Košarica
    Do prezplačne poštnine vam manjka še 50,00 EUR.
    Brezplačna poštnina nad 50€ (ne velja za nakup zdravil).
    Vaša košarica je praznaVrni se nazaj