Normison pršilo za uho, 10 ml

Normison pršilo za uho se uporablja preventivno in sočasno ob zdravljenju vnetij zunanjega sluhovoda, zlasti ob pogostem ali daljšem stiku z vodo.

Nos, grlo, ušesa

Mesto uporabe: ušesa

Oblika: pršilo

Blagovna znamka: Normison

Namen uporabe: vnetje

Nensi: 1040023

SKU: 245828

10,00€

Najnižja cena v zadnjih 30 dneh: 9,00€

Specifikacije

Medicinski pripomoček
Normison pršilo za uho se uporablja preventivno in sočasno ob zdravljenju vnetij zunanjega sluhovoda, zlasti ob pogostem ali daljšem stiku z vodo.
Visoka vlažnost in previsoke (preveč bazične) vrednosti pH spodbujajo vnetja zunanjega sluhovoda. Odstranitev vlage po intenzivnem stiku z vodo je pomemben ukrep pri preprečevanju vnetij. Zaradi posebne sestave Normison pršila za uho se površina zunanjega sluhovoda hitro posuši. Kisla sestavina v Normison pršilu za uho pomaga vzpostaviti ali ohraniti naravni kislinski plašč kože. Dekspantenol omogoča posebno zaščito in nego kože.

Normison pršilo za uho se uporablja:

 • za preprečevanje vnetja zunanjega sluhovoda, zlasti pri pogostem ali daljšem stiku z vodo, npr. po kopanju, prhanju, plavanju in potapljanju;
 • kot podporno zdravljenje, kadar zdravite vnetje sluhovoda z zdravili.

Normison pršilo za uho se lahko uporablja brez omejitev v obdobju nosečnosti in dojenja.

Normison pršilo za uho je primerno za odrasle in otroke od 3. leta starosti naprej.

Po kopanju, prhanju, plavanju in potapljanju (v sladki ali slani vodi) razpršite Normison pršilo za uho v sluhovod 2-krat do 3-krat na dan (odrasli) ali 1-krat do 2-krat (otroci). Nagnite glavo za 20–30 sekund, da bodo kapljice lahko delovale. Nato zravnajte glavo in obrišite odvečno tekočino. Pustite, da tekočina v sluhovodu izhlapi. Postopek ponovite še za drugo uho. Pri razpršitvi v sluhovod mora biti Normison pršilo za uho ogreto na telesno temperaturo. Če so v sluhovodu prisotni ušesno maslo, odmrla koža ali druge nečistoče, pred uporabo Normison pršila za uho priporočamo, da očistite zunanji sluhovod s Cerustop oljem za uho.

Izopropilni alkohol, voda, ocetna kislina, dekspantenol.

Normison pršila za uho ne smete uporabljati:

 • če ste alergični (preobčutljivi) na katerokoli sestavino Normison pršila za uho,
 • če imate počen bobnič (luknjo v bobniču).

Normison pršilo za uho ni zdravilo. Če imate bolečine v ušesu, se posvetujte z zdravnikom. Zunanjega sluhovoda ne čistite mehansko in ne mašite ga s koščki vate. Pri rahlo razdraženem zunanjem sluhovodu lahko Normison pršilo za uho povzroči pekoč občutek.

Normison pršila za uho ne smete pogoltniti ali razpršiti v oči. Steklenička mora biti vedno dobro zaprta. Shranjujte nedosegljivo otrokom!

Rok uporabnosti: 36 mesecev. Ne uporabljajte dlje kot 8 tednov po prvem odprtju.

  Košarica
  Do prezplačne poštnine vam manjka še 50,00 EUR.
  Brezplačna poštnina nad 50€ (ne velja za nakup zdravil).
  Vaša košarica je praznaVrni se nazaj