Lioton 1000 i.e./g gel, 100 g

Lioton 1000 i.e./g gel, 100 g

0 out of 5

15.61 

Zdravilo Lioton uporabljamo za lajšanje simptomov obolenj površinskih krčnih žil, zdravljenje akutnega površinskega tromboflebitisa, zdravljenje in lajšanje oteklin in modric, ki nastanejo zaradi poškodb mehkega tkiva.

 

Šifra: 145150 Kategoriji: , Oznake: , , , , Nensi: 1040643

Opis

Kaj je zdravilo Lioton in za kaj ga uporabljamo

Zdravilo Lioton je namenjeno za lokalno uporabo (zdravilo se nanese na kožo). Zdravilo vsebuje heparin, ki ima v taki obliki lokalno antikoagulantno (preprečevanje ali zaviranje strjevanja krvi), antieksudativno (preprečuje prehajanje dela krvne plazme in krvnih telesc iz kapilar oz. lasnic – najtanjših žil – in venul – majhnih ven oz. malih žil, ki zbirajo kri iz kapilar ali sinusoidov – širokih kapilar – in se jih več združuje v vene – v tkivo) in protivnetno delovanje.

Zdravilo Lioton uporabljamo za:
– lajšanje simptomov obolenj površinskih krčnih žil, kot so bolečina, oteklina, modrica, rdečina in srbenje;
– zdravljenje akutnega površinskega tromboflebitisa t.j. vnetje venske stene in okolnega tkiva (omejeno na dolžino približno 10 cm in ni ob vtočišču velikih ven), ki je skoraj vedno povezano z nagnenostjo k strjevanju krvi v prizadeti veni oz. z možnostjo nastanka strdka, z zoženjem in zaporo svetline (prostora v notranjosti) vene;
– zdravljenje in lajšanje oteklin in modric, ki nastanejo zaradi poškodb mehkega tkiva, infiltratov (zadebelitve) in lokalnih (omejenih) edemov (oteklin, ki so posledica nakopičenja tekočine v tkivu med celicami), podkožnih hematomov (izlivov krvi v podkožno tkivo) ter izvinov in izpahov.

Zdravilo Lioton lahko uporabljamo samostojno, kadar koristi lokalno zdravljenje, ali v kombinaciji s sistemskim zdravljenjem.

 

Kako uporabljati zdravilo Lioton
Pri uporabi tega zdravila natančno upoštevajte navodila zdravnika ali farmacevta. Če ste negotovi, se posvetujte z zdravnikom ali farmacevtom.
Odmerjanje in način uporabe
Zdravilo Lioton je namenjeno za uporabo na nepoškodovani koži. Na prizadeto področje nanesite gel (iz tube iztisnite gel v dolžini 3-10 cm) dva do trikrat na dan. Iztisnjeni gel na nepoškodovani koži (prizadetem mestu) nežno in enakomerno porazdelite s konico prsta.
V primeru lokalizirane (omejene) poškodbe kot je npr. hematom (izliv krvi v podkožno tkivo), infiltrat (zadebelitev), edem (oteklina, ki je posledica nakopičenja tekočine v tkivu med celicami) zdravilo Lioton nanesite na prizadeto področje. Zdravilo Lioton lahko uporabljate dokler simptomi ne izginejo, vendar ne dlje kot 2 tedna (14 dni) brez zdravniškega nadzora. Daljša uporaba mora potekati pod zdravniškim nadzorom.
V primeru začetnih simptomov venskega popuščanja (občutek težkih nog, bolečine v nogah, otekle noge) zdravilo nanesite na prizadeto področje nog. Zdravila Lioton ne uporabljate brez zdravnikovega nasveta dlje kot 2 tedna (14 dni). Daljša uporaba mora potekati pod zdravniškim nadzorom.
V primeru kroničnega venskega popuščanja, za katerega je značilno širjenje krčnih žil, povrhnji periflebitis (vnetje zunanje plasti vene in okolnega tkiva), povrhnji tromboflebitis (vnetje venske stene in okolnega tkiva, ki je skoraj vedno povezano z nagnenostjo k strjevanju krvi v prizadeti veni oz. z možnostjo nastanka strdka, z zoženjem in zaporo svetline – prostora v notranjosti – vene) zdravilo nanesite na prizadeto področje nog. Zdravila Lioton ne uporabljate brez zdravnikovega nasveta dlje kot 2 tedna. Daljša uporaba mora potekati pod zdravniškim nadzorom.
V primeru pooperativnega flebitisa (vnetje sten ven po operaciji) krčnih žil in posledic odstranitve vene safene (povrhnje, dobro vidne vene) zdravilo nanesite na prizadeto področje. Zdravila Lioton ne uporabljate brez zdravnikovega nasveta dlje kot 2 tedna (14 dni). Daljša uporaba mora potekati pod zdravniškim nadzorom.
Če se vaše težave v 2 tednih ne izboljšajo ali se celo poslabšajo, se posvetujte z zdravnikom. Daljša uporaba mora potekati pod zdravniškim nadzorom.
Uporaba pri otrocih in mladostnikih
Uporaba zdravila Lioton ni priporočljiva pri otrocih in mladostnikih, mlajših od 18 let.
Če ste uporabili večji odmerek zdravila Lioton, kot bi smeli
Ni poročil o uporabi prevelikih odmerkov zdravila Lioton.
Če ste pozabili uporabiti zdravilo Lioton
Uporabite ga takoj, ko se spomnite. Ne uporabite dvojnega odmerka, če ste pozabili uporabiti prejšnji odmerek.

Če imate dodatna vprašanja o uporabi zdravila, se posvetujte z zdravnikom ali farmacevtom.

 

Kaj vsebuje zdravilo Lioton
– Učinkovina je heparin v obliki natrijevega heparinata 1000 i.e. v 1 g gela.
– Druge sestavine zdravila so: karbomeri, metilparahidroksibenzoat (E218), propilparahidroksibenzoat (E216), eterično olje neroli (vsebuje linalol, d-limonen, geraniol, citral, citronelol in farnezol), eterično olje lavandina (vsebuje linalol, d-limonen, geraniol in kumarin), 96 – odstotni etanol, trolamin, prečiščena voda.

Zdravilo Lioton je v obliki gela za uporabo na koži.
Lioton gel je viskozen, brezbarven ali rahlo rumen, skoraj prozoren gel z aromatičnim vonjem.

 

Pred uporabo natančno preberite navodilo! O tveganju in neželenih učinkih se posvetujte z zdravnikom ali farmacevtom.

 

Navodilo za uporabo Lioton gel

 

 

 

Lekarna Plavž

 

You've just added this product to the cart: