Zasebnost in piškoti

Upravljavec podatkov 

Upravljavec podatkov Farmacare d.o.o., Cesta maršala Tita 77, 4270 Jesenice, zbira naslednje osebne podatke uporabnikov za potrebe poslovanja spletne lekarne Plavž: ime in priimek, naslov in kraj bivanja, naslov elektronske pošte, kontaktno telefonsko številko, geslo v šifrirani obliki ter ostale podatke, ki jih uporabniki vnese v obrazec v spletni lekarni Plavž www.lekarna-plavz.com. Farmacare d.o.o. ne odgovarja za točnost podatkov, ki jih vnese uporabnik.

Način in namen obdelave osebnih podatkov 
Z uporabo spletne lekarne Plavž se uporabnik strinja z veljavnimi pravili in splošnimi pogoji. Uporabnik lahko redno spremlja spremembe splošnih pogojev in posledično način in namen obdelave zbranih osebnih podatkov. Podatki o uporabnikih niso v nobenem primeru predani nepooblaščenim osebam. 

Prijava na e-novice
Uporabniki se lahko prijavijo na e-novice, s katerimi jih Farmacare d.o.o. do preklica obvešča o novostih, ugodnostih, storitvah, dogodkih, nasvetih s področja zdravja in življenjskega sloga. 
S prijavo na e-novice se uporabnik vpiše v seznam prejemnikov e-novic. Za prijavo na e-novice se zbirajo podatki: e-naslov, IP, v primeru, da se uporabnik prijavi kot registrirani uporabnik, pa tudi ime in priimek, naslov, telefonska številka. 
Po poslanem obrazcu z elektronskim naslovom uporabnik na navedeni naslov prejme potrditveno sporočilo, s katerim je do preklica prijavljen na prejemanje-novic. Kadarkoli lahko pisno ali s klikom na gumb odjava v e-novicah zahteva, da upravljavec osebnih podatkov trajno ali začasno preneha uporabljati njegove osebne podatke. Uporabnik lahko zahteva popravek podatkov ali seznanitev z njimi. Farmacare d.o.o. se zavezuje, da bo podatke skrbno varoval skladno z zakonodajo, ki ureja varovanje osebnih podatkov. Za pošiljanje e-novic se uporablja aplikacijo MailChimp. 

Registracija uporabnika spletne lekarne Plavž
V spletni lekarni Plavž se lahko posameznik prijavi kot registrirani uporabnik. Registrirani uporabniki v postopku registracije posredujejo zahtevane podatke. Vsak uporabnik sam odgovarja za podane podatke. 
Farmacare d.o.o. vpisane podatke do preklica uporablja za obdelavo uporabnikovega naročila v spletni lekarni Plavž. Farmacare d.o.o. podatke hrani do preklica ali odjave. Uporabnik lahko svojo zahtevo do preklica ali odjave poda pisno na naslov: Farmacare d.o.o., Cesta maršala Tita 77, 4270 Jesenice ali na elektronski naslov spletna@lekarna-plavz.com. 
Farmacare d.o.o. kot davčni zavezanec v skladu s 86. členom ZDDV zagotavlja hrambo računov deset let.

Kontaktni obrazci in posredovanje e-sporočil 
Uporabnik lahko svoja vprašanja posreduje tudi preko e-maila, objavljenega na spletnem mestu lekarne Plavž. Ti podatki bodo uporabljeni za rešitev uporabnikovega problema. S pošiljanjem e-sporočil se uporabnik strinja s splošnimi pogoji uporabe spletne lekarne Plavž.

Pravice uporabnika 
Uporabnik lahko kadar koli zaprosi za seznanitev z osebnimi podatki, ki jih Farmacare d.o.o. obdeluje, za izbris ali popravke. 
Farmacare d.o.o. zagotavlja uporabnikom uresničevanje pravic po Splošni uredbi o varstvu osebnih podatkov: 
pravico do dostopa do osebnih podatkov,
pravico do popravka oziroma dopolnitve osebnih podatkov,
pravico do izbrisa osebnih podatkov,
pravico do omejitve obdelave osebnih podatkov,
pravico do vpogleda in izvoza osebnih podatkov in
pravico do ugovora.
Svojo zahtevo lahko uporabnik poda pisno na naslov: Farmacare d.o.o., Cesta maršala Tita 77, 4270 Jesenice ali na elektronski naslov spletna@lekarna-plavz.com. 
Če uporabnik meni, da obdelava osebnih podatkov krši Splošno uredbo o varstvu osebnih podatkov ali nacionalno zakonodajo s področja varstva osebnih podatkov, lahko svojo pritožbo posreduje nadzornemu organu s področja varstva osebnih podatkov.

Zagotavljanje varnosti podatkov 
Podatki, ki jih uporabnik posreduje preko spletne lekarne Plavž so zaupni in se obravnavajo v skladu z veljavno slovensko zakonodajo in Splošno uredbo EU o varstvu osebnih podatkov. Farmacare d.o.o. bo osebne podatke varoval in preprečeval njihovo zlorabo. Osebni podatki bodo uporabljeni le za namene, za katere je uporabnik dal svoje soglasje. Dostop do osebnih podatkov imajo zgolj s strani Farmacare d.o.o. pooblaščene osebe (zaposleni, pogodbeni partnerji) in sicer z uporabniškim imenom in geslom. 
Za prenose vseh osebnih podatkov uporabnika se uporablja varen protokol SSL. Podatki o plačilni kartici se v zaščiteni kodirani obliki prenesejo iz uporabnikovega računalnika neposredno v strežnik banke.

Posredovanje podatkov pooblaščenim partnerjem 
Podatki, ki jih uporabnik zaupa Farmacare d.o.o., so zaupni. Farmacare d.o.o. jih ne posreduje nepooblaščenim tretjim osebam. Osebne podatke lahko posreduje svojim pogodbenim obdelovalcem osebnih podatkov ali po uradni zakonski dolžnosti.
Podatki so lahko posredovani: 
podjetju za obdelavo podatkov in informacijske storitve, ki zagotavljajo nemoteno delovanje spletne lekarne Plavž (gostovanje na strežniku, pošiljanje e-novic); 
podjetjem, ki zagotavljajo nemoten proces nakupa (Paypal, dostavna služba); 
pooblaščenim ustanovam na podlagi sodne zahteve. 

Privolitev 
Z uporabo spletne lekarne Plavž se uporabnik strinja s splošnimi pogoji uporabe, ki so objavljeni na tem spletnem mestu. Uporabnik lahko spremlja spremembe splošnih pogojev ter posledično način in namen obdelave zbranih osebnih podatkov. 

Povezava z družbenimi omrežji 
Na spletnih straneh lekarne Plavž je ustvarjena povezava do družbenega omrežja (Facebook, Twitter).

Politika piškotkov
Piškotki, ki jih namestimo v brskalniku, omogočajo delovanje vseh funkcij spletnega mesta. 
Posameznemu uporabniku je ob začetku obiska spletne lekarne Plavž dodeljen sejni piškotek za identifikacijo in spremljanje nakupovalne košarice. 
Seznam uporabljenih piškotkov: 
Ime piškotka | Veljavnost 
form_key | Ko se seja brskanja konča
mage-cache-sessid | Ko se seja brskanja konča
mage-cache-storage | Ko se seja brskanja konča
mage-cache-storage-section-invalidation | Ko se seja brskanja konča
mage-messages | Ko se seja brskanja konča
mage-translation-file-version | Ko se seja brskanja konča
mage-translation-storage | Ko se seja brskanja konča
section_data_ids | Ko se seja brskanja konča
store | 1 leto

Uporabnik poda strinjanje oziroma nestrinjanje o uporabi piškotkov, s katerimi se na spletnih straneh lekarne Plavž izboljša uporabniška izkušnja in zagotavlja vsebina.

 

Kontakt
Upravljavec osebnih podatkov: Farmacare d.o.o., Cesta maršala Tita 77, 4270 Jesenice, spletna@lekarna-plavz.com, tel: 04 586 58 50.

Zadnja sprememba: 1.2.20.