Vismed gel za oči, 20 enoodmernih vsebnikov po 0,45 ml

Vismed gel s svojo edinstveno sestavo oči dolgotrajno navlaži in zaščiti. Kombinacija 0.3% natrijevega hialuronata, hipoosmolarne formulacije in vseh ključnih esencialnih ionov oči dolgotrajno navlaži in hkrati ščiti roženico.

Nega oči

Mesto uporabe: oči

Namen uporabe: suhost

Oblika: gel

Blagovna znamka: Vismed

Nensi: 1010509

SKU: 482641

14,95€

Najnižja cena v zadnjih 30 dneh: 13,46€

Specifikacije

Medicinski pripomoček
Vismed gel s svojo edinstveno sestavo oči dolgotrajno navlaži in zaščiti. Kombinacija 0.3% natrijevega hialuronata, hipoosmolarne formulacije in vseh ključnih esencialnih ionov oči dolgotrajno navlaži in hkrati ščiti roženico. Ne vsebuje konzervansov. Primerno tudi za nosilce kontaktnih leč. Omogoča dolgotrajno lajšanje trdovratnih težav s suhim očesom.

Za lajšanje simptomov suhega očesa, pri pekočem občutku in občutku utrujenih oči, npr. zaradi prahu, dima, suhe toplote, klimatiziranih prostorov, dolgotrajnega dela z računalnikom ali nošenja kontaktnih leč.

Način uporabe: Odlomi pokrovček in konico odmernika usmeri direktno nad oko. Na rahlo pritisni na odmernik in pusti, da ena do dve kapljici zdrsneta iz odmernika na oko. Kapljice nanesi v veznično vrečko, razen če zdravnik ne svetuje drugače. Takoj po nanosu se lahko pojavi občutek zamegljenosti, ki hitro izgine. Po nekaj mežikih se gel razporedi po očesu in ustvari dolgotrajen in prosojen zaščitni film.

Natrijev hialuronat – človeku lastna snov
Kapljice Vismed vsebujejo natrijev hialuronat, naravni polimer, ki je prisoten tudi v strukturah človeškega očesa. Izjemne fizikalne lastnosti natrijevega hialuronata dajejo kapljicam Vismed viskoelastičnost in sposobnost zadrževanja vode. Kapljice Vismed naredijo dolgotrajen zaščitni film na površini očesa, ki se le počasi odstranjuje z mežikanjem. Tako kapljice Vismed po vkapanju v oko nudijo dolgotrajno olajšanje in veliko ugodje. Zaradi njihove edinstvene sestave oko kapljice Vismed dobro prenaša.

Odsotnost konzervansov
Vismed ne vsebuje konzervansov. Dolgotrajna izpostavljenost konzervansom lahko negativno vpliva na celice povrhnjice roženice, zato rednim uporabnikom svetujemo uporabo nekonzerviranih kapljic Vismed.

Hipoosmolarnost
Za suho oko je značilen nestabilen solzni film s posledično zvečano osmolarnostjo. Zaradi zvečane osmolarnosti solznega filma se celice povrhnjice roženice izsušujejo in odmirajo. S hipotoničnimi kapljicami in gelom Vismed osmolarnost solznega filma povrnemo na normalno raven, roženico dodatno navlažimo ter jo posledično zaščitimo.

Esencialni ioni
Vismed vsebuje vse ključne esencialne ione (Ca, Mg, Na, K) potrebne za ustrezno prehranjenost roženice in vzdrževanje medceličnih stikov v povrhnjici roženice.

KONTRAINDIKACIJE:
Preobčutljivost na katerokoli sestavino v gelu.

    Košarica
    Do prezplačne poštnine vam manjka še 50,00 EUR.
    Brezplačna poštnina nad 50€ (ne velja za nakup zdravil).
    Vaša košarica je praznaVrni se nazaj