Pulsatilla pratensis C12 homeopatske kroglice, 1 g

Homeopatsko zdravilo Pulsatilla pratensis

Homeopatska zdravila

Oblika: kroglice

Blagovna znamka: Remedia

Nensi: 1032306

SKU: 122483

Pred uporabo natančno preberite navodilo! O tveganju in neželenih učinkih se posvetujte z zdravnikom ali farmacevtom.

Specifikacije

Homeopatsko zdravilo Pulsatilla pratensis
Opis

Tradicionalno ime: Pulsatilla
Slovensko ime: Navadni kosmatinec
Kratica: Puls.
Skupina: rastlina
Družina: Ranunculaceae – zlatičevke
Vhodna snov: cela raslina nabrana v času cvetenja
Potence: C6, C12, C30, C200
Možni vzroki, sprožilne okoliščine: Premočenost ali prezeblost nog, izraščanje zob. Težave v obdobjih, ko se reže popkovina z otrokom npr. rojstvo, prenehanje dojenja, privajanje na vrtec (razumna starost 3 leta!), začetek šole začetek pubertete. Bolezni, ki spadajo k naravnemu zorenju imunskega sistema, kot so norice, ošpice in rdečke. Posledica zatiranja naravnih izločkov kot je menstruacija ali odstranjevanje nosnih polipov.
Vpadljivi čustveni simptomi: Otroci se drže matere in se zelo boje da bi ostali sami, ali da bi jih zapustili (velja tudi za prizadete odrasle). Nosečnice se ne morejo ločiti od svojega otroka, zato prihaja do prenošenosti (s komplikacijami kot so motnje spanja, visok krvni tlak, itd).
Vpadljivi splošni simptomi: Težave so spremenljive, bolečine se pojavijo in izginejo nenadoma, pogosto spreminjajo lokacijo, tako da se lahko zdi, da si prizadeti bolečine izmišlja. Obilen, blag izcedek rumeno-zelene barve (nos, oči, ušesa, …). Velik odpor do toplih prostorov, vendar nekoliko hladne noge.
Vpadljivi fizični simptomi: Eno prvih zdravil, na katero pomislimo ob začetku vnetja ušesa pri otrocih, še posebej, če se začne ob mraku; otroci so pri tem vedno jokavi, vendar mili in blagega razpoloženja, ne tako jezni kot Chamomilla otroci. Bolečine v trebuhu, slabost in / ali driska po mastni in obilni hrani. Driska se izmenjuje z zaprtjem, vsaka stolica se razlikuje po obliki, barvi in konsistenci. Mehur vzdražen kot posledica hladnega / hladne noge.
Poslabšanje: Pred menstruacijo, na začetku gibanja, toplota, zatohel zrak, mir.
Izboljšanje: Svež zrak, hlajenje v kakršni koli obliki, nežno gibanje, jok.

Navodila za uporabo: Kroglice za peroralno/podjezično uporabo.

Pomembna opozorila: Opisi homeopatskih zdravil so pripravljeni po najboljših močeh in vesti in skrbno preverjeni, vendar avtor ne more prevzeti odgovornosti za posledice morebitne neodgovorne uporabe le teh.

Vsak posameznik naj po lastni odgovornosti presodi svojo odločitev za homeopatsko zdravljenje.

Za samozdravljenje se smemo odločati le v primeru običajnih težav in vsakdanjih bolezni. Ta priporočila pod nobenim pogojem ne nadomeščajo nasveta in pregleda pri zdravniku. Pri težjih ali trajnejših zdravstvenih težavah nujno poiščite zdravniško pomoč.

Homeopatsko zdravilo, ki nima dokazanih zdravilnih učinkov. Posvetujte se z zdravnikom ali s farmacevtom, če se znaki bolezni ne izboljšajo!

Slika je lahko simbolična. 

    Košarica
    Do prezplačne poštnine vam manjka še 50,00 EUR.
    Brezplačna poštnina nad 50€ (ne velja za nakup zdravil).
    Vaša košarica je praznaVrni se nazaj