Nutrof total kapsule, 30 kapsul

Nutrof total je prehransko dopolnilo, ki vsebuje vitamine in elemente z antioksidativnimi lastnostmi, lutein, zeaksantin, omega-3 esencialne maščobne kisline, resveratrol ter vitamin D. 

Nega oči

Oblika: kapsule, makrohranila

Mesto uporabe: oči

Blagovna znamka: Lab. Thea

Nensi: 1036162

SKU: A02438

17,95€

Najnižja cena v zadnjih 30 dneh: 16,16€

Prehransko dopolnilo ni nadomestilo za uravnoteženo in raznovrstno prehrano. Priporočene dnevne količine oziroma odmerka se ne sme prekoračiti. Shranjevati nedosegljivo otrokom!

Specifikacije

Nutrof total je prehransko dopolnilo, ki vsebuje vitamine in elemente z antioksidativnimi lastnostmi, lutein, zeaksantin, omega-3 esencialne maščobne kisline, resveratrol ter vitamin D.

Zakaj Nutrof total?
Vid je za kakovost našega življenja izjemnega pomena. Posebno v zrelih letih je treba za dober vid oči ustrezno nahraniti. To so potrdile številne raziskave o vplivu različnih hranljivih snovi na delovanje oči in preprečevanje starostne degeneracije makule. Edinstvena formula prehranskega dopolnila Nutrof total vsebuje vse hranljive snovi, ki dokazano učinkujejo na zdravje oči, in to v ustreznih količinah.
Sestava Nutrof total se nenehno izboljšuje, saj sledi zadnjim smernicam znanosti očesnega nutricionizma ter zagotavlja, da boste vedno zaužili najsodobnejše, z raziskavami podprte hranilne snovi za vaše oči. Sestavine, med drugim tudi ribje olje najvišjega kakovostnega razreda Quality Silver Class in lutein LUTE IN (molekula, kar najbolj podobna tisti v naravi), so prvovrstne kakovosti, saj lahko le take prinašajo želene koristi.

Kaj vsebuje prehransko dopolnilo Nutrof total?
Lutein in zeaksantin: Gre za očesu lastna pigmenta, ki sodelujeta v procesu absorpcije modre in UV-svetlobe. Tako preprečujeta nastanek prostih radikalov v rumeni pegi, predelu oči, odgovornem za oster vid. Lutein in zeaksantin lahko zaužijete le s prehrano ali prehranskimi dopolnili. Največ ju je v jajcih in listnati zelenjavi, veliko pa tudi v sadju.
Najbolj učinkovita kemijska oblika luteina je prosta oblika in prav to najdete v kapsulah prehranskega dopolnila Nutrof total.
Omega-3-maščobne kisline: V Nutrof total so omega-3-maščobne kisline EPA (40 %) in DHA (20 %) iz izjemno kakovostnega ribjega olja Quality Silver Class. DHA (dokozaheksanoična kislina) je pomemben sestavni del očesne mrežnice. Pomaga pri spremembi svetlobnega signala v električnega, poleg tega pa ščiti fotoreceptorske celice pred apoptozo – programirano celično smrtjo. DHA pospešuje absorpcijo luteina in prav zato je pomembno, da sta DHA in lutein skupaj prisotna v sestavi ene kapsule, kot je to v Nutrof total. EPA (eikozapentanoična kislina) ima pri zdravju oči pomembno vlogo, saj sodeluje pri regulaciji vnetnih reakcij in znižuje raven trigliceridov v krvi.
Resveratrol: Resveratrol je polifenol, ki ga najdemo predvsem v rdečem vinu in oreščkih. Deluje antioksidantno, protivnetno ter zavira razvoj oziroma nastanek novih neželenih žilic v mrežnici.

Vitamini: Pomanjkanje vitamina D poveča tveganje za razvoj starostne degeneracije makule. Če pa je ta že razvita, lahko vitamin vseeno pomaga, saj ugodno vpliva na vnetje v začetni fazi bolezni, poleg tega pa preprečuje razrast novih žil in zabrazgotinjenje tkiva, ki se pojavita v poznejši fazi bolezni.

Vitamin E, poznan tudi kot “vsestranski antioksidant”, najdemo v visokih koncentracijah v očesni mrežnici. Njegova najmočnejša oblika je α-tokoferol, zato prav tega najdete v prehranskem dopolnilu Nutrof Total. Vitamin E ščiti biološke celične membrane pred oksidativnim stresom, deluje kot lovilec prostih radikalov in preprečuje oksidacijo lipidov.

Vitamin C je močen antioksidant, ki nevtralizira proste radikale in tako preprečuje oksidativni stres. Obenem je bistven pri tvorbi vitamina E. Vitamin C je pomemben za zdravje oči, saj ščiti maščobne kisline v fotoreceptorjih očesne mrežnice pred oksidativnim stresom. Poleg tega je pomemben še pri sintezi kolagena, podpori imunskemu sistemu telesa in pospeševanje absorpcije železa v črevesju.

Dnevno zadostuje zgolj ena kapsula, ki jo vzamete med obrokom. Kapsula je majhna in oblikovana tako, da jo zlahka zaužijete.

Ribje olje (Omega 3 esencialne maščobne kisline); goveja želatina; prečiščena voda; lutein, olje žafranike (Crthamus tinctorius); vitamin C (kalcijev askorbat); glicerol (gostilo); sorbitol (sredstvo za ohranjanje vlage); vitamin C (L-askorbinska kislina), cinkov sulfat; emulgator: glicerol, monostearat; izvleček Vitis Vinifera, ki vsebuje 5% resveratrola; vitamin E (alfa-tokoferol), selen (v obliki kvasovk, obogatenih s selenom), zeaksantin, olje žafranike (Carthamus tinctorius); barvila: črni železov oksid, rdeči železov oksid; bakrov sulfat; glutation.

Alergen: ribe

Vsebnost

V dnevnem odmerku (1 kapsula) *PDV
Vitamin C 60 mg 75%
Vitamin E 10 mg 83%
Vitamin D 5 ug 100%
Cink 10 mg 100%
Baker 500 ug 50%
Selen 25 ug 45%
Ribje olje EPAX Quality silver class 330 mg
vsebuje Omega 3: 

-EPA

-DHA

-DPA

 231 mg 

132 mg

66 mg

˂ 16,5 mg

Lutein 10 mg
Zeaksantin 2 mg
Resveratrol 1 mg

*PDV- Priporočen dnevni odmerek

    Košarica
    Do prezplačne poštnine vam manjka še 50,00 EUR.
    Brezplačna poštnina nad 50€ (ne velja za nakup zdravil).
    Vaša košarica je praznaVrni se nazaj