Lactogyn vaginalne globule, 10 globul

Lactogyn vaginalne globule so medicinski pripomoček, ki pomaga ohranjati naravno obrambno sposobnost nožnice in pospešuje obnovo normalne vaginalne flore.

Intima

Mesto uporabe: nožnica, Živčevje

Namen uporabe: intima, nega, suhost

Blagovna znamka: JGL

Nensi: 1059849

SKU: 500691

12,50€

Najnižja cena v zadnjih 30 dneh: 11,25€

Specifikacije

Medicinski pripomoček
Lactogyn vaginalne globule so medicinski pripomoček, ki pomaga ohranjati naravno obrambno sposobnost nožnice in pospešuje obnovo normalne vaginalne flore.
Vsebuje natrijevo sol hialuronske kisline in mlečno kislino, ki pomagata omiliti simptome, ki se pojavijo zaradi neuravnotežene vlažnosti in/ali pH vrednosti nožnice.

Lactogyn vaginalne globule vsebujejo natrijevo sol hialuronske kisline, polikarbofil, mlečno kislino, vitamin E, vitamin A, 18-beta-gliciretinsko kislino, olja čajevca, fosfatidilholin, polsintetične trigliceride.

Hialuronska kislina v obliki natrijeve soli v odmerku 10 mg/globulo s svojim vlažilnim in mazalnim učinkom pripomore k zmanjšanju suhosti nožnice in tako prispeva k obnavljanju naravnega in udobnega vaginalnega okolja.

Mlečna kislina, ki je običajno prisotna v nožnici, omogoča takojšen popravek pH vrednosti in omogoča naravno obnovo občutljivega vulvovaginalnega ekosistema.

Polikarbofil lahko v interakciji z vaginalno sluzjo nenehno sprošča ione H+ , kar prispeva k znižanju pH vrednosti vaginalnega okolja.

Namen uporabe
Lactogyn vaginalne globule se uporabljajo za preprečevanje in zdravljenje suhosti nožnice z netipičnimi lastnostmi, kot tudi v primeru atrofičnega vaginitisa. Uporabljajo se lahko tudi v primeru draženja nožnice, prisotnosti srbečega in pekočega občutka v nožnici ter pri boleznih nožnice, ki so lahko infekcijskega ali vnetnega izvora. Indicirane so za uporabo pri ženskah v rodni dobi, menopavzi in tudi v perimenopavzi. Izdelek se lahko uporablja skupaj s kondomi.

V nožnico vstavite eno globulo na dan, najbolje zvečer pred spanjem v obdobju 5 -7 dni po koncu menstruacije ali v skladu z nasvetom zdravnika.

 • Preden vstavite globulo v nožnico, intimni predel skrbno umijte (po možnosti umijte tako notranji kot tudi zunanji del nožnice)
 • Pred odpiranjem pretisnega omota skrbno umijte roke in nato iz pretisnega omota vzemite eno globulo
 • Nežno vstavite globulo globoko v nožnico, najbolje v ležečem položaju, da se izognete nenamernemu izpadu globule iz nožnice

Embalažo shranjujte dobro zaprto na suhem mestu, med 5 °C in 25 °C, zaščiteno pred svetlobo in viri toplote.

Shranjujte nedosegljivo otrokom. Ne pogoltnite. Ne uporabljajte, če je bila ovojnina predhodno odprta ali če je poškodovana. Izdelka ne uporabljajte po datumu izteka roka uporabnosti. Rok uporabnosti se nanaša na neodprt in ustrezno shranjevan izdelek. Izdelka ne uporabljajte v primeru sprememb in ran na nožnici. V primeru uporabe sočasno z drugim zdravljenjem, bodisi z zdravili ali z medicinskimi pripomočki, se posvetujte z zdravnikom. Izdelka ne uporabljajte med menstruacijo. Ne prekoračite priporočenega odmerka brez nasveta zdravnika. Uporaba, še posebej, če je dolgotrajna, lahko privede do občutljivosti. V tem primeru prekinite zdravljenje in se posvetujte z zdravnikom o ustreznem zdravljenju. Pomembno je, da zdravnika ali farmacevta obvestite o kakršnih koli neželenih učinkih, ki niso navedeni v navodilu za uporabo. Izdelka ne uporabljajte več kot 30 zaporednih dni.

Previdnostni ukrepi
Uporaba globul med nosečnostjo, dojenjem in pri otrocih je dovoljena le, če je to nujno potrebno in pod neposrednim nadzorom zdravnika. V primeru nepoškodovane deviške kožice (himena) se pred uporabo posvetujte z ginekologom glede posebnih pogojev uporabe.

Medicinski pripomoček za enkratno uporabo. V primeru nenamernega izpada globule iz nožnice, globule ne uporabite ponovno.

  Košarica
  Do prezplačne poštnine vam manjka še 50,00 EUR.
  Brezplačna poštnina nad 50€ (ne velja za nakup zdravil).
  Vaša košarica je praznaVrni se nazaj