HemaGel gel za rane, 30 g

HemaGel gel za rane je hidrofilni gel za zdravljenje poškodbe na površini kože. Gel pospešeno celi rane, ureznine, praske, brazgotine, opekline in druge kronične rane.

Poškodbe in rane

Mesto uporabe: rana

Namen uporabe: celjenje, oskrba

Oblika: gel

Blagovna znamka: HemaGel

Nensi: 1040438

SKU: A02494

34,17€

Najnižja cena v zadnjih 30 dneh: 30,75€

Specifikacije

Medicinski pripomoček
HemaGel gel za rane je hidrofilni gel za zdravljenje poškodbe na površini kože. Gel pospešeno celi rane, ureznine, praske, brazgotine, opekline in druge kronične rane.
HemaGel je hidrofilni gel razvit za pospešeno celjenje ran in je edini osnovan na znanstvenem patentu Inštituta za makromolekularno kemijo, Akademije za znanost, v Češki Republiki (IMC). Edinstvenost tega medicinskega pripomočka je v patentirani hidrofilni kopolimerni gel strukturi z vgrajenimi lovilci prostih kisikovih radikalov, ki je ni mogoče najti v nobenem drugem hidrofilnem sredstvu za rane.

Prosti kisikovi radikali, ki so prisotni v veliki meri pri vseh vrstah poškodb, preprečujejo proces celjenja. Združeni učinki HemaGel-a® in metoda vlažnega celjenja rane omogočajo popolnoma nov pristop k oskrbi tako kroničnih kot akutnih ran.

Zakaj uporabiti HemaGel za oskrbo rane?

– kemično veže kisikove radikale, ki nastajajo med postopkom celjenja ran,
– zaščiti rano pred sekundarno infekcijo od zunaj,
– na rani ustvari prožni mehanski zaščitni sloj,
– ustvari primerno okolje za granulacije, vključno z zmanjševanjem izločka in neprijetnega vonja rane.

Izboljšanje metode vlažnega celjenja rane:

Vlažno celjenje rane trenutno predstavlja najbolj zaželen pristop v oskrbi tako kroničnih kot akutnih ran. Osnova oskrbe je v ohranjanju vlažnega okolja znotraj rane. Vlažno okolje podpira delitev celic in gibanje znotraj rane, ohranja optimalen pH na prizadeti strani in bistveno vpliva na vse faze procesa celjenja. Za razliko od drugih izdelkov za vlažno celjenje rane, učinek HemaGel-a ni odvisen od količine, kakovosti ali zmogljivosti prodiranja aktivne sestavine. Molekularna struktura HemaGel-a omogoča, da ostane neprestano aktiven, med tem ko preprečuje prodiranje njegovih sestavin v organizem.

HemaGel pomaga zdraviti poškodbe na površini kože:

– Celi manjše kot tudi obsežne rane učinkovito, znatno pospešuje proces celjenja.
– Zahvaljujoč edinstveni tehnologiji, se gel ne prime na rano in se ga lahko obriše brez bolečin.
– Vzdržuje optimalen pH v rani, tako pomaga procesu celjenja.
– Vlaži rano in preprečuje njeno izsušitev.
– Zapira rane, preprečuje nastanek garij, zmanjšuje velikost in izboljšuje videz brazgotin.
– Znatno zmanjšuje bolečino povezano z rano.
– Ščiti rano pred zunanjim okoljem in nadaljnjo okužbo.
– Uporaba velikih makromolekul navzkrižno vezanih znotraj mreže preprečuje delcem gela sprijemanje na rano in povzročanje draženja.
– Izdelek je namenjen odraslim bolnikom.

HemaGel je dober pomočnik pri celjenju tako kroničnih kot akutnih ran, ki radikalno pospešuje proces celjenja. Za demonstracijo učinkovitosti in varnosti HemaGel-a je bilo izvedenih veliko kliničnih testov celjenja kroničnih ran, opeklin, akutnih poškodb in celjenja poporodnih brazgotin.

Rano očistite mehanskih nečistoč, npr. prašnih delcev, preostankov predhodnih zdravstvenih materialov, ki bi lahko posledično dražili in poškodovali kožo.
• Nanesite tanek sloj gela (približno 1 mm) po celotni površini dna rane z rahlim presežkom na zdravo kožo. Gel se pritrdi na dno rane, postopoma pa absorbira izločke in druge tekočine iz rane.
• Rano pokrijte z nevpojnim materialom (npr. vazelinska mrežica, ki jo lahko dobite v lekarni), nato fiksirajte s povojem ali kompreso in obližem Drobne poškodbe po nanosu gela pokrijte z obližem.
• Učinek gela se kaže z nabrekanjem. Unikatna tehnologija gela preprečuje sprijemanje z rano, s tem pa omogoča tudi zelo enostavno odstranitev brez bolečin, z blagim brisanjem ali umivanjem.
• Previjanje izvajajte po potrebi po 12 – 48 urah. Vedno glede na stanje rane in pronicanja preko sekundarni povoj ali navodilih zdravnika.

Namembna skupina in omejitve uporabe:

Izdelek je namenjen odraslim bolnikom.

Nosečnost in dojenje: Ker ni na razpolago kliničnih študij povezanih z uporabo pri nosečih ali doječih ženskah, se pred uporabo HemaGela posvetujte z zdravnikom.

Uporaba pri otrocih: Ker ni na razpolago kliničnih študij povezanih z uporabo pri otrocih, se pred uporabo HemaGela posvetujte z zdravnikom. V primeru blagega draženja kože (npr. blago srbenje ali blago izgorevanja) pri ljudeh s povečano občutljivostjo ali po nanosu na občutljiva področja (npr. okrog oči) prenehajte z zdravljenjem in se posvetujte s svojim zdravnikom.

HemaGel je hidrofilni gel, ki je sestavljen iz kopolimera 2-hidroksietilmetakrilata, ki vsebuje polimerno vezane sterično ovirane amine, makrogola in prečiščene vode (aqua purificata). HemaGel je razvil Inštitut za makromolekularno kemijo Češke akademije znanosti.

V primeru pojava stranskih neželenih učinkov (povečanje bolečin, rdečina itd.) prekinite takoj zdravljenje in se posvetujte z vašim zdravnikom. Shranjujte nedosegljivo otrokom! Samo za zunanjo uporabo. Ne zaužijte! Izdelka ne uporabljajte po datumu izteka roka uporabnosti, ki je naveden na tubi. Neuporabljen izdelek oziroma izdelek po izteku roka uporabnosti vrnite v lekarno. Pred uporabo pri otrocih, nosečih ali doječih ženskah se posvetujte z zdravnikom. Izdelka na rano ne nanašajte dlje kot 30 dni. Glede uporabe, ki bi trajala dlje kot 30 dni, se posvetujte z zdravnikom. Tubo po vsakokratni uporabi skrbno zaprite.

Shranjevati na suhem mestu, pri temperaturi od 15–25°C, ter nedosegljivo otrokom.

    Košarica
    Do prezplačne poštnine vam manjka še 50,00 EUR.
    Brezplačna poštnina nad 50€ (ne velja za nakup zdravil).
    Vaša košarica je praznaVrni se nazaj