Dermatix Ultra silikonski gel, 6 g

Dermatix je silikonski preparat namenjen preprečevanju in zmanjševanju izbočenih in keloidnih brazgotin. Na voljo je v obliki silikonskega gela z estrom vitamina C ali silikonskega obliža.

Poškodbe in rane

Namen uporabe: občutljiva koža

Oblika: gel

Mesto uporabe: koža

Blagovna znamka: Dermatix

Nensi: 1034809

SKU: 475050

24,22€

Najnižja cena v zadnjih 30 dneh: 21,80€

Specifikacije

Medicinski pripomoček
DERMATIX je silikonski preparat namenjen preprečevanju in zmanjševanju izbočenih in keloidnih brazgotin. Na voljo je v obliki silikonskega gela z estrom vitamina C ali silikonskega obliža.
DERMATIX je silikonski preparat namenjen preprečevanju in zmanjševanju izbočenih in keloidnih brazgotin. Na voljo je v obliki silikonskega gela z estrom vitamina C (6 g, 15 g) ali silikonskega obliža (4 cm x 13 cm, 13 cm x 13 cm). Poleg enostavne uporabe in visoke vsebnosti silikona Dermatix odlikujejo številne prednosti.

Prednosti DERMATIX Ultra silikonskega gela:

 • hitro se suši
 • ne potrebuje masaže
 • zaradi estra vitamina C učinkovito uravnava sintezo kolagena
 • prozoren (neviden), diskreten

Kako delujejo izdelki DERMATIX?

Dermatix zaradi visoke vsebnosti silikona ohranja ravnovesje vlažnosti kože, hipertrofične (izbočene) brazgotine zmehča, zgladi in izenači barvo ter zmanjšuje neprijetno »zategovanje« kože in srbenje.

Mehanizem delovanja Dermatix Ultra gela je večplasten:

 • silikonski izdelki preko povrhnjice sprožijo signalno kaskado, ki vpliva na raven bazičnega rastnega faktorja v fibroblastih in s tem zmanjšuje proliferacijo kolagena
 • zmanjšuje izparevanje vode in s tem zmanjšuje aktivnosti celic vezivnega tkiva ter prekomerno tvorbo zunajceličnega matriksa
 • vzdržuje statično električno napetost, ki se razvije po daljši uporabi silikonskih preparatov in deluje zaviralno na tvorbo brazgotin

Dermatix Ultra gel lahko nanašamo na vse dele telesa, največkrat pa ga priporočamo za vidne dele telesa, vključno z obrazom.

Dermatix Ultra gel 2-krat dnevno nanesemo na očiščeno in osušeno kožo v tankem sloju. Po 3-5 minutah se Dermatix gel posuši in tvori neviden film. Odstranimo ga z rahlim drgnjenjem kože pod tekočo vodo.

  Košarica
  Do prezplačne poštnine vam manjka še 50,00 EUR.
  Brezplačna poštnina nad 50€ (ne velja za nakup zdravil).
  Vaša košarica je praznaVrni se nazaj