Beliema Effect Plus vaginalne tablete, 7 tablet

Beliema Effect Plus je medicinski pripomoček za samouporabo, ki je zasnovan na hialuronski kislini in laktitol monohidratu, za zdravljenje vaginalnih okužb.

Ostalo

Blagovna znamka: Stada

Mesto uporabe: nožnica

Oblika: vaginalne tablete

Nensi: 1062604

SKU: A03271

10,53€

Najnižja cena v zadnjih 30 dneh: 9,49€

Specifikacije

Medicinski pripomoček

Beliema Effect Plus je medicinski pripomoček za samouporabo, ki je zasnovan na hialuronski kislini in laktitol monohidratu, za zdravljenje vaginalnih okužb. Izdelek Beliema Effect Plus je majhna, trda tableta, ki se vstavi globoko v nožnico, za obnovitev in ohranjanje naravne vaginalne flore in zdravega pH nožnice. Okužba in neprijetno nelagodje posledično izgineta. Izdelek Beliema Effect Plus je namenjen zdravljenju vaginalnih okužb, ki jih povzročajo tako kvasovke kot tudi bakterije.

 • Zdravi vaginalne okužbe, ki jih povzročajo glivice ali bakterije.
 • Olajša srbenje in pekoč občutek.
 • Zmanjša in/ali odstrani neprijeten vonj in izcedek.
 • V 30 minutah olajša srbenje, pekoč občutek, občutek draženja, vonj in izcedek.*
 • Simptomi lahko izzvenijo po prvem dnevu uporabe.** Kljub temu nadaljujte z uporabo tablet v priporočenem obdobju zdravljenja, da preprečite ponovni pojav simptomov.
 • Primerno za ženske, starejše od 16 let. Varnost uporabe med nosečnostjo in dojenjem ni znana. Pred uporabo izdelka Beliema Effect PLUS se posvetujte z zdravnikom.

Pred uporabo natančno preberite Navodila za uporabo. Navodila za uporabo shranite, saj jih boste morda želeli ponovno prebrati. Če imate kakršnakoli vprašanja, se posvetujte z zdravnikom ali farmacevtom.

Kaj morate vedeti preden uporabite izdelek Beliema Effect Plus

Ne uporabljajte izdelka Beliema Effect Plus, če

 • ste preobčutljivi na katero od sestavin.
 • se trudite zanositi.

Opozorila in previdnostni ukrepi

 • Tablete Beliema Effect Plus so samo za intravaginalno uporabo.
 • Tablet ne smete pogoltniti.
 • Posvetujte se s svojim zdravnikom, če:
  • se simptomi vaginalne okužbe po 5 dneh zdravjenja ne izboljšajo ali pa se poslabšajo.
  • imate kri v urinu.
  • imate bolečine v trebuhu.
  • po uporabi izdelka Beliema Effect Plus opazite neprijetne učinke, kot je draženje.

Beliema Effect Plus v kombinaciji z drugimi načini zdravljenja ali zdravili

Medsebojno delovanje z drugimi zdravili za zdravljenje vaginalnih okužb ali drugimi zdravili, če se uporabljajo v skladu z navodili za uporabo, ni znano. Kljub temu svetujemo, da se pred kombiniranjem zdravila Beliema Effect Plus z drugimi zdravili posvetujete s farmacevtom ali z zdravnikom.

Kdo lahko uporablja izdelek Beliema Effect Plus?

Izdelek Beliema Effect Plus lahko uporabljajo ženske, starejše od 16 let. Varnost uporabe med nosečnostjo ali dojenjem ni znana. Pred uporabo izdelka Beliema Effect Plus se posvetujte z zdravnikom. Če poskušate zanositi, se pred uporabo izdelka Beliema Effect Plus naročite na pregled pri zdravniku. Ni znano, ali izdelek Beliema Effect Plus vpliva na zmožnost zanositve.

Kaj je vaginalna okužba?

Vaginalne okužbe (okužbe nožnice) so resne zdravstvene težave, ki vsaj enkrat v življenju prizadenejo do 75 % žensk. Okužbe nožnice imajo veliko verjetnost za ponovitev in so posledica neravnovesja normalne flore nožnice, kar povzroči razrast patogenov. Okužbe nožnice lahko povzročijo bakterije ali kvasovke/glivice; Gardnerella vaginalis je najpogostejši povzročitelj bakterijskih vaginoz, Candida albicans pa je najpogostejši povzročitelj glivičnih okužb. Na floro nožnice lahko vpliva umivanje intimnih predelov z milom, predolgo vstavljen tampon, slaba imunska odpornost, uporaba antibiotikov, vstavitev materničnega vložka ali uporaba kontracepcijskih tablet. Ob povišanju pH nožnice imajo nekatere bakterije zmožnost prekomerne rasti. Simptomi okužbe nožnice so srbenje, pekoč občutek, neprijeten vonj in neobičajen izcedek iz nožnice (gladek, bel, siv ali rumen). Vonj se lahko poslabša po stiku s spermo.

Kateri so možni neželeni učinki izdelka Beliema Effect Plus?

Vaginalne tablete lahko povzročijo blago draženje. To je le začasno in bi moralo sčasoma izzveneti. Če ste zaskrbljeni, se posvetujte z zdravnikom.

*O tem je poročala 1/3 žensk. Klinično preskušanje pri 94 ženskah, Medical Brands 2020
**O izzvenevanju simptomov v enem dnevu je poročala 1/2 (53 %) udeleženk (N=94, Medical Brands 2020)

Kako uporabljati izdelek Beliema Effect Plus?

Zdravljenje je potrebno začeti čim prej po pojavu znakov ali simptomov vaginalne okužbe. Najbolje je, če se zdravljenje začne po menstruaciji. Izdelek Beliema Effect Plus se lahko uporablja med menstruacijo, vendar lahko močan menstrualni tok izloči tableto iz nožnice, kar ogrozi zdravljenje.

Izdelek Beliema Effect Plus se enostavno vstavi v nožnico, podobno kot tampon. Preden vzamete tableto iz pretisnega omota in jo vstavite globoko v nožnico, si roke umijte z vodo in milom. Tableta Beliema Effect Plus se v nožnici morda ne bo v celoti raztopila in se bo delno izločila iz telesa. To ne zmanjša učinkovitosti zdravljenja. Da bi se izognili madežem na spodnjem perilu, je priporočljivo, da med zdravljenjem uporabljate ščitnike perila in si tableto vstavite pred spanjem.

Zdravljenje: 1 tableta na dan. Trajanje: 7 dni.

Olajšanje simptomov vaginalne okužbe se lahko pojavi že po 30 minutah.* Kljub temu nadaljujte z uporabo tablet v priporočenem obdobju zdravljenja, da preprečite ponovni pojav simptomov. Če se simptomi izboljšajo, vendar ne izginejo popolnoma po enem 7-dnevnem obdobju zdravljenja, lahko zdravljenje ponovite še za 7 dni. Če se simptomi po 5 dneh zdravljenja ne izboljšajo ali se poslabšajo, se posvetujte z zdravnikom.

 

 

Katere so sestavine izdelka Beliema Effect Plus?

Hialuronska kislina (kot natrijev hialuronat), laktitol monohidrat, polietilenglikol 6000, borova kislina, citronska kislina, krospovidon, magnezijev stearat.

Navodilo za uporabo

  Košarica
  Do prezplačne poštnine vam manjka še 50,00 EUR.
  Brezplačna poštnina nad 50€ (ne velja za nakup zdravil).
  Vaša košarica je praznaVrni se nazaj