Advantix 100 kožne kapljice, raztopina za pse od 4 do 10 kg (4 x 1,0 ml)

Zdravilo Advantix kožne kapljice se uporabljajo za uničevanje in zatiranje bolh in za zdravljenje ušivosti  pri psih. Bolhe na psu poginejo v enem dnevu po aplikaciji. Enkratni nanos preprečuje infestacijo bolh štiri tedne.

Veterinarska zdravila

Oblika: raztopina

Mesto uporabe: koža

Blagovna znamka: Bayer

Namen uporabe: bolhe, klopi, psi

Nensi: 1014031

SKU: 420689

34,47€

Specifikacije

Zdravilo Advantix kožne kapljice se uporabljajo za uničevanje in zatiranje bolh in za zdravljenje ušivosti  pri psih. Bolhe na psu poginejo v enem dnevu po aplikaciji. Enkratni nanos preprečuje infestacijo bolh štiri tedne.

Indikacije

Za uničevanje in zatiranje bolh (Ctenocephalides canis, Ctenocephalides felis) in za zdravljenje ušivosti (Trichodectes canis) pri psih.
Bolhe na psu poginejo v enem dnevu po aplikaciji. Enkratni nanos preprečuje infestacijo bolh štiri tedne. Zdravilo pomaga preprečevati pojav alergijskega dermatitisa, ki ga povzročajo bolhe.
Zdravilo učinkuje akaricidno in repelentno na klope (pri klopih vrste Ixodes ricinus in Rhipicephalus sanguines deluje 4 tedne in pri klopih vrste Dermacentor spp. 3 tedne).
Klopi, ki so na psu ob začetku zdravljenja, poginejo, vendar ostanejo prisesani in vidni. Priporoča se odstranjevanje klopov, ki so prisotni na psu v času zdravljenja, da bi preprečili njihovo pritrditev in sesanje krvi.

Enkratni nanos ščiti žival pred flebotomi: dva tedna pred Phlebotomus papatasi in tri tedne pred Phlebotomus pernciosus in Lutzomyia longipalpis; štiri tedne pred komarji (Culex pipiens) ter hlevsko muho (Stomoxys calcitrans). Tako zmanjšamo nevarnost prenašanja bolezni (npr. lišmanioze).

Kontraindikacije

Dajanje zdravila je kontraindicirano pri pasjih mladičih, mlajših od 7 tednov ali lažjih od 1,5 kg.
Mačkam zdravila ne dajemo.
Ne uporabite v primeru preobčutljivosti na zdravilne učinkovine ali na katero koli pomožno snov.

Priporočen najmanjši odmerek je: 10 mg imidakloprida in 50 mg permetrina na kg telesne mase
Odmerjanje za Advantix kožne kapljice:

Psi (kg t.m.) Ime zdravila Količina (ml)  Imidakloprid (mg/kg t.m.)  Permetrin (mg/kg t.m.)
≤ 4 kg Advantix za pse do 4 kg 0,4 ml Min. 10 Min. 50
> 4 kg ≤ 10 kg Advantix za pse med 4-10 kg 1,0 m 10 – 25 50 – 125
> 10 kg ≤ 25 kg Advantix za pse med 10-25 kg 2,5 ml 10 – 25 50 – 125
> 25 kg ≤ 40 kg Advantix za pse nad 25 kg 4,0 ml 10 – 16 50 – 80

Da preprečimo ponovno infestacijo z novimi bolhami iz okolice, tretiramo vse pse v gospodinjstvu. Tudi ostale živali v gospodinjstvu morajo biti tretirane z ustreznim proizvodom. Za uničevanje bolh v okolici priporočamo dodatno uporabo primernega sredstva za zatiranje bolh in ličink v okolici.
Zdravilo učinkuje tudi takrat, ko je žival mokra. Ob večkratnem stiku z vodo bo morda potrebno nanos ponoviti, kar je odvisno od prisotnosti zunanjih zajedavcev v okolici. V tem primeru ne ponavljajte postopka več kot enkrat tedensko. Če morate psa umiti s šamponom, priporočamo da to storite pred nanosom zdravila ali vsaj 2 tedna kasneje, da bi se izognili ponovnemu tretiranju živali.
Samo za nanašanje na kožo.
V primeru infestacije z ušmi (Trichodectes canis), se 30 dni po zdravljenju priporoča ponovni pregled, saj je pri nekaterih živalih potrebno zdravljenje ponoviti.

Način uporabe
Vzemite pipeto iz ovojnine, držite jo navpično, zavrtite in snemite pokrov, obrnite ga in prebodite plastično zaporo na pipeti.
Za pse s telesno maso 10 kg ali manj:
Pes naj stoji, razmaknite dlako med lopaticama, da bo vidna koža. Položite konico pipete na kožo in pipeto nekajkrat močno stisnite, da nanesete vsebino neposredno na kožo. Koža ne sme biti poškodovana.
Za pse s telesno maso 10 kg in več:
Medtem, ko pes stoji, nanesemo celotno vsebino pipete enakomerno na 4 mesta vzdolž hrbta od mesta med lopaticama do baze repa. Na vsakem mestu razmaknite dlako, da bo koža vidna. Položite konico pipete na kožo in pipeto nekajkrat močno stisnite, da nanesete vsebino neposredno na kožo. Ne nanašajte večje količine na eno samo mesto, saj lahko prekomerna količina steče po koži navzdol.

1 ml raztopine vsebuje: imidakloprid 100 mg, permetrin 500 mg

Pipeta  Imidakloprid  Permetrin E321
Advantix za pse do 4 kg 0,4 ml 40 mg 200 mg  0,4 mg
Advantix za pse  od 4 do 10 kg 1,0 m 100 mg 500 mg 1,0 mg
Advantix za pse od  10 do 25 kg 2,5 ml 250 mg 1250 mg 2,5 mg
Advantix za pse nad 25 kg 4,0 m 400 mg 2000 mg 4,0 mg

Pri psih težjih od 40 kg telesne mase uporabite ustrezno kombinacijo pipet.

Pomožna snov: butilhidroksitoluen (E321, antioksidant) 1,0 mg/ml

Navodilo za uporabo

    Košarica
    Do prezplačne poštnine vam manjka še 50,00 EUR.
    Brezplačna poštnina nad 50€ (ne velja za nakup zdravil).
    Vaša košarica je praznaVrni se nazaj