AdTab 12 mg žvečljive tablete za mačke (0,5–2,0 kg), 1 tableta

Zdravilo AdTab  v obliki žvečljivih tablet se uporablja za zdravljenje infestacij z bolhami in klopi pri mačkah.

Veterinarska zdravila

Blagovna znamka: AdTab

Namen uporabe: bolhe, klopi, zajedalci

Oblika: Žvečljive tablete

Nensi: 1063078

SKU: A03366

10,31€

Izdelek je za uporabo v veterinarski medicini brez recepta. Pred uporabo natančno preberite navodilo! O tveganju in neželenih učinkih se posvetujte z veterinarjem ali s farmacevtom.

Specifikacije

AdTab 12 mg žvečljive tablete za mačke (0,5–2,0 kg)

Zdravilo AdTab  v obliki žvečljivih tablet se uporablja za zdravljenje infestacij z bolhami in klopi pri mačkah.

To zdravilo za uporabo v veterinarski medicini ima takojšen in trajen uničevalen učinek na bolhe (Ctenocephalides felis in C. canis) ter klope (Ixodes ricinus), ki traja 1 mesec.

Bolhe in klopi so izpostavljeni učinkovini šele, ko se prisesajo na gostitelja in se začnejo hraniti.

Poti uporabe in odmerjanje

Za peroralno uporabo.

Aromatizirano zdravilo za uporabo v veterinarski medicini je treba dati v skladu z naslednjo razpredelnico, da se zagotovi enkraten odmerek od 6 do 24 mg lotilanerja/kg telesne mase.

Telesna masa mačke (kg) Jakost in število tablet, ki jih je treba dati
AdTab 12 mg AdTab 48 mg
0,5-2,0 1 /
>2,0-8,0 / 1
>8,0 Ustrezna kombinacija tablet

Pri mačkah s telesno maso, večjo od 8 kg, uporabite ustrezno kombinacijo razpoložljivih jakosti tablet, da dosežete priporočeni odmerek 6–24 mg/kg.

Premajhno odmerjanje lahko pripelje do neučinkovite uporabe in lahko ugodno vpliva na pojav odpornosti. Za zagotovitev pravilnega odmerka je treba čim natančneje določiti telesno maso.

Zdravilo dajte s hrano ali v 30 minutah po hranjenju.
Za optimalen nadzor infestacij z bolhami in klopi je treba zdravilo dajati v enomesečnih intervalih in dajanje nadaljevati skozi celotno sezono bolh in/ali klopov na podlagi lokalnih epidemioloških situacij.

Vsaka žvečljiva tableta vsebuje:

AdTab žvečljive tablete: lotilaner (mg)
Za mačke (0,5 – 2,0 kg) 12 mg
Za mačke (> 2,0–8,0 kg) 48 mg

Bele do rjavkaste okrogle žvečljive tablete z rjavkastimi pikami.

Ne uporabite v primerih preobčutljivosti na učinkovino ali na katero koli pomožno snov.

Posebni previdnostni ukrepi za varno uporabo pri ciljnih živalskih vrstah:
Zajedavci so izpostavljeni lotilanerju šele, ko se začnejo hraniti na gostitelju, zato tveganja prenosa zajedavskih bolezni ni mogoče popolnoma izključiti.
Upoštevati je treba možnost, da so lahko druge živali v istem gospodinjstvu vir ponovne okužbe z bolhami, in jih zato po potrebi zdraviti z ustreznim izdelkom.

Vse razvojne stopnje bolh lahko infestirajo mačje ležišče in običajna mesta za počitek, kot so preproge in mehko pohištvo. V primeru množične infestacije bolh in na začetku zatiranja je treba ta mesta tretirati z ustreznim izdelkom za prostore in nato redno sesati.

Sprejemljive ravni učinkovitosti morda ne bodo dosežene, če se zdravilo ne da skupaj s hrano ali v 30 minutah po hranjenju.
Zaradi nezadostnih podatkov, ki bi podpirali učinkovitost proti klopom pri mladih mačkah, uporaba tega zdravila ni priporočljiva za zdravljenje infestacij s klopi pri mačjih mladičih, starih 5 mesecev ali manj.

Vsi podatki o varnosti in učinkovitosti so bili pridobljeni pri mačkah in mačjih mladičih, starih 8 tednov ali več in s telesno maso 0,5 kg ali več. Ker zadostnih podatkov ni na voljo, se je pred uporabo pri mačjih mladičih, mlajših od 8 tednov ali s telesno maso, manjšo od 0,5 kg, potrebno posvetovati z veterinarjem

Posebni previdnostni ukrepi, ki jih mora izvajati oseba, ki živalim daje zdravilo:
Po uporabi zdravila si umijte roke.
V primeru nenamernega zaužitja se takoj posvetujte z zdravnikom in mu pokažite navodila za uporabo ali ovojnino.

Brejost in laktacija:
Z laboratorijskimi študijami na podganah niso bili dokazani nobeni teratogeni učinki.
Varnost zdravila v obdobju brejosti in laktacije ni bila ugotovljena. Pred uporabo med brejostjo in laktacijo se posvetujte z veterinarjem.

Plodnost:
Z laboratorijskimi študijami na podganah niso bili dokazani nobeni neželeni učinki na sposobnost razmnoževanja samcev in samic.
Varnost zdravila pri mačjih samicah, namenjenih za vzrejo, ni bila ugotovljena. Pred uporabo pri vzrejnih mačkah se posvetujte se z veterinarjem.

Medsebojno delovanje z drugimi zdravili in druge oblike interakcij:
Niso znane. V kliničnem preskušanju niso opazili nobenega medsebojnega delovanja med učinkovino lotilaner in zdravili, ki se rutinsko uporabljajo v veterinarski medicini.

Preveliko odmerjanje:
Po peroralnem dajanju prevelikih odmerkov, ki so več kot petkrat presegali največji priporočeni odmerek (130 mg lotilanerja/kg telesne mase), mačjim mladičem, starim 8 tednov in s telesno maso 0,5 kg, osemkrat v mesečnih presledkih, niso opazili nobenih neželenih učinkov.

Navodilo za uporabo

    Košarica
    Do prezplačne poštnine vam manjka še 50,00 EUR.
    Brezplačna poštnina nad 50€ (ne velja za nakup zdravil).
    Vaša košarica je praznaVrni se nazaj