ActiMaris Oropharynx pršilo za usta, grlo in žrelo, 50 ml

ActiMaris Oropharynx pršilo za usta, grlo in žrelo, 50 ml

12.99 

ActiMaris OROPHARYNX pršilo vlaži in čisti sluznico in s svojo sestavo mineralov, soli in elementov v sledovih ustvarja tudi fiziološko okolje na površini sluznice.

Kategorije: , , , Oznaki: , Nensi: 1056905

Opis

Medicinski pripomoček

ActiMaris OROPHARYNX pršilo vlaži in čisti sluznico in s svojo sestavo mineralov, soli in elementov v sledovih ustvarja tudi fiziološko okolje na površini sluznice.

ActiMaris OROPHARYNX pršilo je hipertonična, alkalno ionizirana raztopina morske soli (3,0% NaCl) in natrijevega hipoklorita NaOCl (0,2%) in je učinkovito na biofizikalni osnovi. Morska sol in natrijev hipoklorit imata protivnetni in protimikrobni učinek. ActiMaris OROPHARYNX pršilo vlaži in čisti sluznico in s svojo sestavo mineralov, soli in elementov v sledovih ustvarja tudi fiziološko okolje na površini sluznice. Zaradi svoje hipertoničnosti / hiperosmolarnosti ima raztopina razbremenilni učinek, raztaplja naplastitve in ustne / žrelne izločke in na ta način zmanjša vnetno reakcijo sluznice. Zaradi čistilnega učinka in raztapljanje izločkov, blaži težave pri požiranju. ActiMaris OROPHARYNX pršilo je prijazno do celic, hitro in protimikrobno učinkovito. Morska sol in natrijev hipoklorit sta naravna konzervansa in zagotavljata dolgo obstojnost ActiMaris OROPHARYNX pršila.

ActiMaris OROPHARYNX pršilo NE vsebuje:
• kortizona
• ksilometazolina
• alkohola
• antibiotikov

Področja uporabe 
ActiMaris OROPHARYNX pršilo lahko uporabljamo preventivno in terapevtsko pri vnetjih in okužbah ustne votline oz. žrela in grla, kot so:
• Vnetje ust, ustnic (stomatitis), dlesni, afte
• Po zobozdravstvenih operacijah
• Glossitis / mukozitis vnetje jezika in ustne votline
• Tonzilitis / tonzilofaringitis vnetje nebnic in žrelnice-angina
• Suho gnojno vnetje žrela (pharyngitis granularis sicca)
• Posteriorni laringitis (nastane zaradi draženja zadnjega dela grla pri refluksni bolezni)
• Akutno in kronično vnetje grla (laringitis acuta et chronica)
• Slab zadah (halitoza)
• Pooperativni (po kirurških posegih v predelu ust / grla)
• Preventiva proti odpornim mikrobom MRSA / VRE

 

Sestavine 
Voda, morska sol, natrijev hipoklorit.

Bistra, brezbarvna, alkalna in hipertonična raztopina morske soli z značilnim vonjem; vsebuje 3,0% morske soli (NaCl) in 0,2% NaOCl.

 

Navodila za uporabo in odmerjanje
Na široko odprite usta in pritisnite na razpršilko. Na ta način pršilo doseže primeren volumen in navlaži sluznico ustne votline, jezika, grla in žrela. Preostalo tekočino lahko pogoltnete.

Odrasli in otroci od 2. leta dalje:
Priporočeni odmerek ActiMaris OROPHARYNX pršila: 1 – 2 odmerka, 4 – 5-krat na dan (približno na vsake 4 ure)

Lahko se uporablja med nosečnostjo in dojenjem.

Otroci (mlajši od 2 let) in dojenčki:
Odvisno od povpraševanja, 1 – 2 odmerka, 2 – 3-krat na dan.
Pred uporabo medicinskega pripomočka za dojenčke ali malčke se vedno posvetujte s svojim pediatrom.

Pri priporočenem odmerku je vsebnost 50 ml (140 μl na pršenje) dovolj za terapijo približno 3 tedne (približno 360 pršenj)
Pri uporabi ActiMaris OROPHARYNX pršila predoziranje ni mogoče, prav tako pa tudi ne obstaja sistemski učinek. Raztopina OROPHARYNX se po stiku in reakciji s sluznico razgradi v vodo, sol in kisik.

 

Tudi odvisnost / navajenost na raztopino OROPHARYNX ni mogoča.
Kot alternativno ali dodatno možnost lahko OROPHARYNX raztopino uporabimo za doseganje tudi spodnjih dihalnih poti. Razpršilno raztopino lahko vdihavate s pomočjo ultrazvočnega inhalatorja (velikost aerosolov 3-5 μm) (približno 2-3 krat na dan, kot je potrebno). Previdno odvijte pokrovček na plastenki in natočite raztopino v ultrazvočni inhalator. Prosimo, da se o tem vnaprej posvetujete s svojim zdravnikom.

Tkivna toleranca in bio-kompatibilnost
ActiMaris OROPHARYNX pršilo je primerno za dolgotrajno (> 24h) in večkratno uporabo pri razdraženih sluznicah. Toleranco in bio-kompatibilnost so dokazali tudi z večkratnimi aplikacijami. Aplikacija je skoraj neboleča in jo na splošno dobro prenašajo tudi alergični ljudje.

Neželeni učinki in kontraindikacije
Zaenkrat niso znani stranski učinki. Kontraindikacije v primeru alergije na sestavine (zaenkrat še niso opazili).

Interakcije
Ob pravilni uporabi ni pričakovati nobenih interakcij – tudi s potrebnimi sistemskimi antibiotičnimi terapijami. Lokalne kombinacije terapije z drugim pripravkom za grlo niso potrebne ali priporočljive. Zaradi varnostnih razlogov se posvetujte s svojim zdravnikom, če želite sistematično uporabljati druga zdravila v kombinaciji.

Splošni varnostni napotki
Hranite izven dosega otrok! Izogibajte se neposrednemu stiku z barvnimi tkaninami, saj lahko vsebuje vsebovani natrijev hipoklorit oksidacijski ali belilni učinek! Po stiku z barvnimi tkaninami takoj sperite z vodo.

ActiMaris OROPHARYNX pršilo hranite pri sobni temperaturi med + 5 ° in + 25 ° C. Zaščitite proizvod pred neposredno sončno svetlobo in /ali toploto. Rok uporabnosti je 30 mesecev. Veljavni rok uporabnosti do je natisnjen na embalaži.
Po odprtju pršila je čas uporabe 3 mesece.

Proizvajalec: ActiMaris AG, Sandgrube 29, 9050 Appenzell, Švica

 

Lekarna Plavž

 

Mnenja

Zaenkrat še ni mnenj.


Samo prijavljeni uporabniki, ki so kupili ta izdelek, lahko napišejo mnenje.

You've just added this product to the cart: