Vivamel Contact kontaktna mrežica z medicinskim kostanjevim medom 5 x 5 cm, sterilna, 10 oblog

Vivamel Contact kontaktna mrežica z medicinskim kostanjevim medom 5 x 5 cm, sterilna, 10 oblog

0 out of 5

12.89 

Vivamel contact priporočamo za celjenje ran s šibkim izločkom, ki so v procesu nastajanja novega tkiva (granulacija) in rasti povrhnjega sloja kože (epitelizacija). Poliestrna kontaktna mrežica, na katero je nanešen naravno pridelan nerazredčen medicinski kostanjev med. 

Prikaži košarico

Opis

Medicinski pripomoček

Vivamel contact priporočamo za celjenje ran s šibkim izločkom, ki so v procesu nastajanja novega tkiva (granulacija) in rasti povrhnjega sloja kože (epitelizacija).

Vivamel contact je poliestrna kontaktna mrežica, na katero je nanešen naravno pridelan nerazredčen medicinski kostanjev med. Gre za primarno oblogo, saj jo namestimo neposredno na rano.

Medicinski kostanjev med, zaradi osmotskega delovanja spodbuja čiščenje rane, omogoča vlažno celjenje, deluje antimikrobno in protivnetno, zmanjšuje neprijeten vonj, spodbuja nastajanje novega tkiva, pospešuje zapiranje rane, celjenje z manj brazgotinami.

Kontaktna mrežica ščiti dno rane in preprečuje sprijemanje z vpojno oblogo (sekundarno oblogo). Kontaktna mrežica ni vpojna in ima luknjičasto strukturo, skozi katero prepušča izloček iz rane.
Celjenje rane je najbolj učinkovito in najhitrejše, če z uporabo medicinskega kostanjevega medu Vivamel začnemo takoj.

Funkcija mrežice

  • nosilni material za med
  • zaščita dna rane pred mehanskimi poškodbami in pred sprijemanjem obvezilnega materiala
  • luknjičasta struktura mrežice prepušča izloček iz rane v sekundarno oblogo

Obloga je primerna za celjenje ran s šibkim izločkom, ki so v procesu dozorevanja novih celic (granulacije) in rasti povrhnjega sloja kože (epitelizacije):
·    kronične rane,
·    odrgnine (kožne abrazije),
·    rane po poškodbi idr.

Vivamel je primeren za vse generacije (za starejše, otroke, živali, pa tudi za diabetične bolnike).
Na Vivamel contact smo posebej ponosni, ker je plod slovenskega znanja. Na kontaktno mrežico je nanešen nerazredčen kostanjev med brez sintetičnih in gensko spremenjenih komponent.
Obloga je vložena med dve foliji, kar omogoča enostavno rezanje na manjše dimenzije. Je enostavna za nameščanje in uporabo.

Opozorila
Ko pride  med  v stik z rano, lahko sprva občutimo blago zbadanje ali bolečino, ki navadno hitro mine. Do bolečine lahko pride zaradi visoke vsebnosti sladkorja v medu. Ob stiku z rano ta nase veže tekočino iz rane in tako zmanjšuje oteklino ter hkrati pospeši krvni pretok.

Ker Vivamel deluje protivenetno, bolečina praviloma iz preveze v prevezo slabi. Če bolečina ne mine, se o uporabi protibolečinske terapije posvetujte z zdravnikom ali s farmacevtom.

Čeprav alergijska reakcija na med ni pogosta, uporabo izdelkov Vivamel odsvetujemo osebam z alergijo na med.

 

Pred uporabo natančno preberite  navodila in se posvetujte z zdravnikom ali s farmacevtom.

 

Navodilo za uporabo Vivamel Contact

 

 

Lekarna Plavž

You've just added this product to the cart: