Pikovit sirup, 150 ml

Pikovit sirup, 150 ml

CalciumvitaC 260 mg/500 mg šumeče tablete, 10 šumečih tablet

CalciumvitaC 260 mg/500 mg šumeče tablete, 10 šumečih tablet

Tifol 0,4 mg, 30 filmsko obloženih tablet

zdravilo za preprečevanje pomanjkanja folne kisline pri ženskah, ki načrtujejo zanositev, nosečnicah

8,04 €
Razpoložljivost: Na zalogi
SKU
003417_1

Tifol 0,4 mg, 30 filmsko obloženih tablet


Kaj vsebuje

Zdravilna učinkovina je folna kislina. 1 filmsko obložena tableta vsebuje 0,4 mg folne kisline.

Pomožne snovi so uprašena celuloza (E460), laktoza monohidrat, koruzni škrob, mikrokristalna celuloza (E460), brezvodni koloidni silicijev dioksid in magnezijev stearat (E572) v jedru tablete ter hipromeloza (E464), smukec (E553b), kinolinsko rumeno barvilo (E104), propilenglikol (E1520) in titanov dioksid (E171) v filmski oblogi.

 

Kako deluje

Zdravilo Tifol vsebuje folno kislino, ki spada med vitamine skupine B. Naše telo folne kisline ne more izdelati samo, zato jo mora dobiti s hrano.

Folna kislina je nujno potrebna za izdelavo in presnovo neobhodnih snovi v telesu, kot so npr. nukleinske kisline in aminokisline. Pomembna je tudi za tvorbo in obnovo krvnih telesc ter njihovo pravilno delovanje; pomanjkanje lahko povzroči vrsto slabokrvnosti (megaloblastno anemijo).

V nosečnosti se potreba po folni kislini poveča zaradi nastanka in razvoja zarodka ter hitre rasti ploda.

Z običajno prehrano povečanih potreb ne zadovoljite, zato morate folno kislino dodajati.

Pomanjkanje folne kisline v zgodnji nosečnosti lahko povzroči napake pri zapiranju nevralne cevi. Iz nevralne cevi se v prvih tednih po oploditvi razvije otrokovo živčevje. Nevralna cev se zapira med 24. in 27. dnem nosečnosti, zato je smiselno preventivno jemanje folne kisline pred zanositvijo, najkasneje pa od zanositve do konca 3. meseca nosečnosti.

Dokazano je, da folna kislina zmanjša tveganje za nastanek razvojnih nepravilnosti možganov in hrbtenjače zarodka. Pomembno je, da dobite dovolj folne kisline na začetku nosečnosti.


Kdaj uporabiti

Zdravilo Tifol je namenjeno:

za preprečevanje pomanjkanja folne kisline pri ženskah, ki načrtujejo zanositev, in nosečnicah, z namenom preprečevanja napak pri zapiranju nevralne cevi novorojenčka.


Odmerjanje

Običajni odmerek za ženske, ki načrtujete zanositev, je 1 tableta na dan po obroku. Tablete začnite jemati 3 mesece pred načrtovano zanositvijo in jih jemljite vsaj do konca 3. meseca nosečnosti.


Običajni odmerek za ženske, ki ste jemale tablete za preprečevanje zanositve in načrtujete zanositev, je 1 do 2 tableti na dan po obroku. Tablete začnite jemati 3 mesece pred načrtovano zanositvijo in jih jemljite vsaj do konca 3. meseca nosečnosti.


Običajni odmerek za nosečnice je 1 tableta na dan po obroku. Tablete začnite jemati čim prej po zanositvi in jih jemljite vsaj do konca 3. meseca nosečnosti.


Zaradi slabe absorpcije folne kisline nosečnice s hrano ne dobite dovolj folne kisline. Zato priporočamo, da zdravilo Tifol jemljete vso nosečnost, razen če že jemljete multivitaminske dodatke, ki v dnevnem odmerku vsebujejo 0,4 mg folne kisline.

 

Pred uporabo natančno preberite navodilo! O tveganju in neželenih učinkih se posvetujte z zdravnikom ali s farmacevtom.

 

 

Napišite vaše lastno mnenje
Pregledujete:Tifol 0,4 mg, 30 filmsko obloženih tablet