Tantum Verde 1,5 mg/ml, raztopina za grgranje in izpiranje ust, 240 ml

Tantum Verde 1,5 mg/ml, raztopina za grgranje in izpiranje ust, 240 ml

Tantum Verde 1,5 mg/ml, raztopina za grgranje in izpiranje ust, 120 ml

lajša bolečine pri vnetju v ustni votlini in žrelu

6,59 €
Razpoložljivost: Na zalogi
SKU
010855_1

Tantum Verde 1,5 mg/ml, raztopina za grgranje in izpiranje ust, 120 ml


Kaj vsebuje

Zdravilna učinkovina je benzidamin. 1 ml raztopine vsebuje 1,5 mg benzidaminijevega klorida, kar ustreza 1,34 mg benzidamina.

 

Kako deluje

Zdravilna učinkovina benzidamin (kot benzidaminijev klorid) sodi med učinkovine, ki se uporabljajo za lokalno zdravljenje v ustni votlini. Benzidamin lajša simptome vnetja in na mestu delovanja povzroči zmerno, začasno neobčutljivost za bolečino.

 

Kdaj uporabiti
Zdravilo Tantum Verde 1,5 mg/ml raztopina za grgranje in izpiranje ust uporabljamo za lajšanje bolečine in oteklin pri vnetju v ustni votlini in žrelu, ki so lahko posledica vnetja dlesni, ustne sluznice in jezika, mandeljnov, parodontoze ter vnetja sluznice žrela pri prehladnih obolenjih. Poleg tega lahko zdravilo uporabljamo tudi kot podpora pri konservativnem zdravljenju zob in/ali izdrtju zob ter lajšanju bolečin in oteklin pri vnetju sluznice.

 

Odmerjanje
Običajen odmerek zdravila Tantum Verde 1,5 mg/ml raztopina za grgranje in izpiranje ust je 15 ml (1 jedilna žlica) nerazredčene raztopine za grgranje in izpiranje ust od 2- do 3-krat na dan po obroku. Raztopino grgrajte ali zadržujte v ustih od 20 do 30 sekund in jo nato izpljunite.


Zdravilo Tantum Verde 1,5 mg/ml raztopina za grgranje in izpiranje ust je namenjeno za uporabo v ustih in žrelu (orofaringealna uporaba).

 

Pred uporabo natančno preberite navodilo! O tveganju in neželenih učinkih se posvetujte z zdravnikom ali s farmacevtom.

 

Napišite vaše lastno mnenje
Pregledujete:Tantum Verde 1,5 mg/ml, raztopina za grgranje in izpiranje ust, 120 ml