Pregled uporabe zdravil

anxieties 257346 1280

Pregled uporabe zdravil

S storitvijo pregled uporabe zdravil v Lekarni Plavž  zagotavljamo dodatno možnost poglobljenega posveta s farmacevtom. Čeprav gre za storitev v lekarni, posvet ne poteka ob izdajnem mestu, ampak v prostoru, ki zagotavlja zasebnost.

Posvet je s pacientom je vnaprej dogovorjen, da je na voljo dovolj časa, da se farmacevt in pacient pogovorita ne le o zdravilih, izdanih na recept, pač pa tudi ostalih zdravilih, izdanih brez recepta ter prehranskih dopolnilih.

Dodatno usposobljeni farmacevt ob pogovoru preveri razumevanje pacientovega zdravljenja z zdravili, prepozna morebitne težave kot posledice napačne rabe zdravil in predlaga ustrezne ukrepe.

Pregled uporabe zdravil je priporočljiv za vsakogar, ki za odpravo ali lajšanje zdravstvenih težav uporablja zdravila, izdana na recept ali brez recepta, prehranska dopolnila in druge izdelke.

Še posebej pa je pregled uporabe zdravil priporočljiv za vse, ki uporabljajo 5 ali več zdravil sočasno in/ali več odmerkov zdravil na dan.

Ne glede na število uporabljenih zdravil pa je pregled uporabe zdravil nedvomno priporočljiv za vsakogar, ki se ne znajde najbolje s svojimi zdravili.

Pregled uporabe zdravil poteka kot individualen pogovor med pacientom in farmacevtom. Farmacevt vam bo svetoval in odgovoril na vprašanja, povezana z uporabo zdravil, ki vam jih je predpisal zdravnik, pogovorila pa se bosta tudi o ostalih zdravilih, prehranskih dopolnilih in drugih izdelkih, ki jih uporabljate.

Na delovanje zdravil in drugih izdelkov lahko vpliva tudi hrana, na izide zdravljenja in vaše zdravje pa tudi vaše navade in življenjski slog, zato bo pogovor tekel tudi o tem.

Ob zaključku pogovora vam bo farmacevt pripravil tudi seznam zdravil kot Osebna kartica zdravil, ki je namenjena boljšemu pregledu jemanja zdravil, priporočljivo pa jo je zdravniku predložiti tudi pri zdravniških pregledih. Osebna kartica zdravil je lahko koristen pripomoček tudi za svojce, ki sodelujejo pri zdravljenju z zdravili.

Na njej so zapisane dodatne informacije, denimo kakšen je vpliv hrane na delovanje zdravil, ali se tablete lahko drobijo, ali se kapsula zdravila lahko odpre, kako shranjevati zdravila, ali zdravilo vpliva na sposobnost pri vožnji in delu s stroji.

Se želite pogovoriti o svojih zdravilih? Bi se radi prepričali ali jih pravilno uporabljate? Imate kakršno koli drugo vprašanje glede vaših zdravil? Pokličite na telefonsko številko (04) 586 58 50 in se dogovorite za termin.

Več na spletnih straneh Lekarne Plavž.

 

 

Pustite komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *