Piškotki so majhne tekstovne datoteke, ki na strežniku prepoznajo vaš računalnik.
Naloženi piškotki uporabniku omogočajo boljšo uporabniško izkušnjo. Z njihovo
pomočjo je mogoče analizirati promet na spletni strani in voditi napredne
oglaševalske kampanje. Piškotki tudi omogočajo, da se vam na spletno stran ni
treba vedno znova logirati, hkrati pa skrbijo za nemotene bančne transakcije in spletne nakupe.

Se strinjam!

Novosti

Vse novosti

Akcije

Vsi

Košarica  

Ni izdelkov

0,00 € Dostava
0,00 € Davek:
0,00 € Skupna cena

z DDV

Košarica Na blagajno

Pred uporabo natančno preberite navodilo! O tveganju in neželenih učinkih se posvetujte z zdravnikom ali s farmacevtom.
 
Prehransko dopolnilo ni nadomestilo za uravnoteženo in raznovrstno prehrano. Priporočenega dnevnega odmerka se ne sme prekoračiti.
Shranjevati nedosegljivo otrokom!

Nicorette 1 mg/odmerek oralno pršilo, 150 odmerkov

Nicorette 1 mg/odmerek oralno pršilo, 150 odmerkov

zdravilo Nicorette oralno pršilo se uporablja za pomoč pri opuščanju kajenja

Več podrobnosti

27,35 €

145132

Nicorette 1 mg/odmerek oralno pršilo, 150 odmerkov 

 

1. Kaj je zdravilo Nicorette oralno pršilo in za kaj ga uporabljamo

Zdravilo Nicorette oralno pršilo se uporablja za pomoč pri opuščanju kajenja, ko želite prenehati kaditi. Zdravilo Nicorette oralno pršilo je oblika nadomestnega nikotinskega zdravljenja (NRT). Zdravilo Nicorette oralno pršilo zmanjša simptome odtegnitve nikotina, tudi močno potrebo po nikotinu, ki se pojavi, ko opustite kajenje. Ko prenehate kaditi in s tem nenadoma prenehate v telo vnašati nikotin, se pojavijo različni neprijetni občutki, ki jih imenujemo odtegnitveni simptomi. Z uporabo zdravila Nicorette oralno pršilo lahko te neprijetne občutke in željo po kajenju preprečite ali zmanjšate. To se zgodi, ker v telo krajše obdobje še naprej vnašate majhno količino nikotina. Zdravilo Nicorette oralno pršilo ne vsebuje katrana, ogljikovega monoksida in drugih toksinov v cigaretnem dimu. Pri opuščanju kajenja boste še uspešnejši ob svetovanju in podpori, če sta vam dosegljiva.

 

2. Kaj morate vedeti, preden boste uporabili zdravilo Nicorette oralno pršilo

Ne uporabljajte zdravila Nicorette oralno pršilo:

 • če ste alergični na nikotin ali katerokoli sestavino tega zdravila 
 • če ste mlajši od 18 let
 • če nikoli niste kadili.

 

Opozorila in previdnostni ukrepi

Najprej se pogovorite z zdravnikom, če imate katero od naštetih stanj. Zdravilo Nicorette oralno pršilo boste morda lahko uporabljali, vendar se boste morali o uporabi pogovoriti z zdravnikom, če:

 • ste nedavno (v zadnjih treh mesecih) preživeli srčni infarkt ali kap,
 • imate bolečino v prsnem košu (nestabilna angina pektoris) ali angino pektoris v mirovanju 
 • imate srčno obolenje, ki vpliva na srčno frekvenco ali ritem
 • imate povišan krvni tlak, ki ni nadzorovan s terapijo,
 • ste kdaj imeli alergijske reakcije, ki vključujejo otekanje ustnic, obraza in grla (angioedem) ali srbeč kožni izpuščaj (koprivnica).
 • Uporaba NRT lahko včasih sproži tovrstno reakcijo; 
 • imate hudo ali zmerno bolezen jeter,
 • imate hudo bolezen ledvic, 
 • imate sladkorno bolezen,
 • vaša žleza ščitnica deluje prekomerno (hipertiroidizem), 
 • imate tumor nadledvične žleze (feokromocitom), 
 • imate razjedo na želodcu ali dvanajstniku, 
 • imate ezofagitis.

 

Zdravilo Nicorette oralno pršilo ne smejo uporabljati nekadilci.

 

Druga zdravila in zdravilo Nicorette oralno pršilo

Obvestite svojega zdravnika ali farmacevta, če jemljete ali ste pred kratkim jemali katerokoli zdravilo, tudi če ste ga dobili brez recepta. To je predvsem pomembno, če jemljete zdravila, ki vsebujejo: teofilin za zdravljenje astme takrin za zdravljenje Alzheimerjeve bolezni klozapin za zdravljenje shizofrenije ropinirol za zdravljenje Parkinsonove bolezni

 

Zdravilo Nicorette oralno pršilo skupaj s hrano in pijačo

Zdravilo Nicorette oralno pršilo ne smete uporabljati skupaj s hrano in pijačo.

 

Nosečnost, dojenje in plodnost

Zelo pomembno je, da med nosečnostjo prenehate s kajenjem, ker lahko povzroči upočasnjeno rast otroka. Poleg tega je lahko vzrok za prezgodnji porod ali mrtvorojenost. Najbolje je, če lahko kajenje opustite brez uporabe zdravil, ki vsebujejo nikotin. Če vam to ne uspe, lahko uporabite zdravilo Nicorette oralno pršilo, toda le po posvetu z zdravnikom, ki vodi vašo nosečnost, družinskim zdravnikom ali zdravnikom v zdravstvenem centru, ki je usposobljen za pomoč pri odvajanju od kajenja. Uporabi zdravila Nicorette oralno pršilo se je treba med dojenjem izogibati, ker nikotin prehaja v materino mleko in lahko škoduje otroku. Če vam je uporabo zdravila Nicorette oralno pršilo svetoval zdravnik, ga uporabite takoj po dojenju in ne uporabljajte dve uri pred dojenjem. Kajenje povečuje tveganje za neplodnost pri ženskah in moških. Učinki nikotina na plodnost niso znani.

 

Vpliv na sposobnost upravljanja vozil in strojev

Zdravilo Nicorette oralno pršilo v priporočenih odmerkih nima vpliva na sposobnost vožnje in upravljanja strojev. Zdravilo Nicorette oralno pršilo vsebuje majhne količine etanola (alkohol), manj kot 100 mg na odmerek.

 

3. Kako uporabljati zdravilo Nicorette oralno pršilo

Vedno uporabite to zdravilo natančno tako, kot je opisano v tem navodilu, ali kot vam je svetoval zdravnik ali farmacevt. Če ste negotovi, se posvetujte z zdravnikom ali s farmacevtom. Osebe, ki so mlajše od 18 let, zdravila Nicorette oralno pršilo ne smejo uporabljati. Med uporabo zdravila Nicorette oralno pršilo morate povsem prenehati s kajenjem.

V preglednici je podana priporočena stopenjska shema uporabe zdravila Nicorette oralno pršilo.

I. stopnja: 1. do 6. teden Uporabite 1 ali 2 odmerka, ko bi običajno kadili ali če začutite močno željo po kajenju. Če želja po kajenju nekaj minut po enem odmerku ne mine, uporabite še en odmerek. Če potrebuje 2 odmerka, so lahko naslednji odmerki po dva zaporedna odmerka. Večina kadilcev potrebuje 1 do 2 odmerka vsakih 30 minut do 1 uro. Na primer če kadite 15 cigaret na dan, naj bi uporabili 1-2 odmerka najmanj 15-krat na dan. Ne uporabite več kot 2 odmerka naenkrat ali 4 odmerke na uro v 16-ih urah. Največji odmerek je 64 odmerkov na dan v 16-ih urah v katerem koli 24-urnem obdobju.

 

II. stopnja: 7. do 9. teden Zmanjševanje števila odmerkov na dan. Ob koncu 9. tedna naj bi bilo število odmerkov za POLOVICO manjše od njihovega povprečnega števila med I. stopnjo.

 

III. stopnja: 10. do 12. teden Zmanjševanje števila odmerkov na dan, tako da 12. teden ne bo večje od 4 odmerkov na dan. Ko se število odmerkov zmanjša na 2 do 4 na dan, je treba z uporabo zdravila Nicorette oralno pršilo prenehati.

Po končanem zdravljenju vas lahko ponovno prevzame skušnjava po kajenju. Preostale odmerke pršila shranite, ker se lahko nenadoma pojavi močna želja po kajenju. Če se pojavi, uporabite en odmerek ali dva, če prvi ne pomaga po nekaj minutah. Običajno je treba zdravilo Nicorette oralno pršilo uporabljati 3 mesece in ne dlje kot 6 mesecev. Če potrebujete zdravilo Nicorette oralno pršilo več kot 6 mesecev, se posvetujte z zdravnikom.

 

Če ste uporabili večji odmerek zdravila Nicorette oralno pršilo, kot bi smeli

Prevelik odmerek nikotina se lahko pojavi, če hkrati kadite in jemljete zdravilo Nicorette oralno pršilo. Če uporabi zdravilo Nicorette oralno pršilo otrok ali ste sami uporabili več zdravila Nicorette oralno pršilo, kot bi smeli, se nemudoma posvetujte z zdravnikom ali obiščite najbližjo bolnišnico. Odmerki nikotina, ki jih prenašajo odrasli kadilci med zdravljenjem, lahko pri otrocih povzročijo hude simptome in so lahko usodni. Simptomi prevelikega odmerjanja so: slabost (navzea), bruhanje, preveliko slinjenje, trebušne bolečine, driska, znojenje, glavobol, omotico, motnje sluha in oslabelost. Pri velikih odmerkih lahko tem simptomom sledijo hipotenzija, šibek in nepravilen srčni utrip, težave z dihanjem, izčrpanost, kolaps krvnega obtoka in generalizirane konvulzije. Če imate dodatna vprašanja o uporabi zdravila, se posvetujte z zdravnikom ali s farmacevtom.

 

Kaj vsebuje zdravilo Nicorette oralno pršilo

Zdravilna učinkovina je nikotin. En odmerek zagotavlja 1 mg nikotina.

Pomožne snovi so: propilenglikol, brezvodni etanol, trometamol, poloksamer 407, glicerol, natrijev hidrogenkarbonat (E500), levomentol, aroma mete, aroma za hlajenje, sukraloza, kalijev acesulfam, klorovodikova kislina (za uravnavanje pH), prečiščena voda.

 

Pred uporabo natančno preberite navodilo! O tveganju in neželenih učinkih se posvetujte z zdravnikom ali farmacevtom.

Zdravilo shranjujte nedosegljivo otrokom! Tega zdravila ne smete uporabljati po datumu izteka roka uporabnosti, ki je naveden na pršilniku ali ovojnini. Datum izteka roka uporabnosti se nanaša na zadnji dan navedenega meseca. Shranjujte pri temperaturi do 25° C. Zdravila ne smete odvreči v odpadne vode ali med gospodinjske odpadke. O načinu odstranjevanja zdravila, ki ga ne potrebujete več, se posvetujte s farmacevtom. Takšni ukrepi pomagajo varovati okolje.

 

Izgled zdravila Nicorette oralno pršilo in vsebina pakiranja

Zdravilo Nicorette oralno pršilo vsebuje plastenko z raztopino, postavljeno v pršilnik z mehanskim pršilom. Pršilnik je varen za otroke. Ena plastenka vsebuje 13,2 ml raztopine, ki zagotavlja 150 odmerkov. Zdravilo Nicorette oralno pršilo je na voljo v pakiranju po 1 pršilnik. 

 

Način in režim izdaje zdravila

Nicorette oralno pršilo Izdaja zdravila je brez recepta v lekarnah in specializiranih prodajalnah.

 

Imetnik dovoljenja za promet z zdravilom McNeil AB, Norrbroplatsen 2, SE-251 09 Helsingborg, Švedska Izdelovalec McNeil AB, P.O. Box 941, Norrbroplatsen 2, SE-251 09 Helsingborg, Švedska

 

Za vse morebitne nadaljnje informacije o tem zdravilu se lahko obrnete na predstavništvo imetnika dovoljenja za promet z zdravilom: Johnson & Johnson d.o.o. Šmartinska cesta 53 1000 Ljubljana

 

Napišite vaše mnenje

Nicorette 1 mg/odmerek oralno pršilo, 150 odmerkov

Nicorette 1 mg/odmerek oralno pršilo, 150 odmerkov

zdravilo Nicorette oralno pršilo se uporablja za pomoč pri opuščanju kajenja

Napišite vaše mnenje