Vendiomed 1000 mg, 30 filmsko obloženih tablet

Vendiomed 1000 mg, 30 filmsko obloženih tablet

0 out of 5

14.24 

Zdravilo za zdravljenje simptomov kroničnega venskega popuščanja (občutek težkih nog, bolečina v nogah, nočni krči v nogah) ter poslabšanja s hemoroidi povezanih težav.

Zaloga: Na zalogi Šifra: 148418
  • Opis

Opis

Kaj je zdravilo Vendiomed in za kaj ga uporabljamo
Zdravilo Vendiomed vsebuje mikroniziran diosmin. Zdravilo Vendiomed poveča žilni tonus ven in ščiti žile. Indicirano je za:

Zdravljenje simptomov kroničnega venskega popuščanja pri odraslih, ki se kaže kot:

  • občutek težkih nog,
  • bolečina v nogah,
  • nočni krči v nogah;

Simptomatsko zdravljenje v primeru poslabšanja s hemoroidi povezanih težav pri odraslih.

Kako jemati zdravilo Vendiomed
Zdravljenje simptomov kroničnega venskega popuščanja: Priporočeni odmerek je ena tableta na dan skupaj s hrano. To zdravilo morate jemati vsaj nekaj tednov, preden lahko pričakujete izboljšanje. Če se simptomi vaše bolezni poslabšajo ali ne izboljšajo v petih tednih zdravljenja, se posvetujte z zdravnikom.

Zdravljenje simptomov akutne hemoroidalne bolezni: Priporočeni odmerek je 3 tablete na dan prve 4 dni, nato pa 2 tableti na dan naslednje 3 dni. Če se simptomi vaše bolezni poslabšajo ali ne izboljšajo v sedmih dneh, se posvetujte z zdravnikom.

Priporočenega odmerka se ne sme prekoračiti. Če se znaki vaše bolezni poslabšajo ali ne izboljšajo, se posvetujte z zdravnikom.

Kdaj ne smemo uporabljati zdravila
Ne jemljite zdravila Vendiomed, če ste alergični na diosmin ali katero koli sestavino tega zdravila.

Jemanje drugih zdravil
Obvestite zdravnika ali farmacevta, če jemljete, ste pred kratkim jemali ali pa boste morda začeli jemati katero koli drugo zdravilo. Diosmin lahko poviša koncentraciji metronidazola (zdravilo za zdravljenje okužb z bakterijami in s paraziti) in diklofenaka (protibolečinsko in protivnetno zdravilo) v krvi in zmanjša njuno izločanje.

Jemanje skupaj s hrano in pijačo
Zdravilo Vendiomed je potrebno jemati skupaj s hrano.

Nosečnost, dojenje in plodnost
Če ste noseči ali dojite, menite, da bi lahko bili noseči ali načrtujete zanositev, se posvetujte z zdravnikom ali farmacevtom, preden vzamete to zdravilo.

  • Nosečnost: Posvetujte se z zdravnikom pred začetkom jemanja zdravila Vendiomed med nosečnostjo ali če zanosite med jemanjem tega zdravila.
  • Dojenje: Podatkov o tem, ali se diosmin izloča v materino mleko, ni na voljo. Med jemanjem zdravila Vendiomed dojenje ni priporočljivo.

Neželeni učinki
Kot vsa zdravila ima lahko tudi to zdravilo neželene učinke, ki pa se ne pojavijo pri vseh bolnikih. Navedeni so v priloženem navodilu.
Če kateri koli neželeni učinek postane resen ali če opazite kateri koli učinek, ki ni omenjen v navodilu, obvestite svojega zdravnika ali farmacevta.

Kaj vsebuje zdravilo Vendiomed

Učinkovina je diosmin. Ena filmsko obložena tableta vsebuje 1000 mg mikroniziranega diosmina.
– Druge sestavine zdravila so:
jedro tablete: mikrokristalna celuloza, laktoza monohidrat, premreženi natrijev karmelozat,
brezvodni koloidni silicijev dioksid, magnezijev stearat; filmska obloga tablete: polivinil alkohol, titanov dioksid (E171), makrogol 3350, smukec, kinolinsko rumeno (E104), indigotin (E132), sončno rumeno (E110), črni železov oksid (E172).

Pred uporabo natančno preberite navodilo! O tveganju in neželenih učinkih se posvetujte z zdravnikom ali farmacevtom.

Navodilo za uporabo Vendiomed.

You've just added this product to the cart: