Kapljice za srce, 50 ml

Kapljice za srce, 50 ml

0 out of 5

7.05 

Kapljice za srce uporabljajte po posvetu z zdravnikom pri blagi obliki srčne oslabelosti, srčnih motnjah psihičnega izvora ter kot podporo delovanju srca in krvnega obtoka.

Zaloga: Na zalogi Šifra: 610976 Kategorije: , , Oznake: , , , ,
Prikaži košarico

Opis

Kapljice za srce uporabljajte po posvetu z zdravnikom pri blagi obliki srčne oslabelosti, srčnih motnjah psihičnega izvora ter kot podporo delovanju srca in krvnega obtoka.

Listi in cvetovi gloga vsebujejo učinkovine, ki povečujejo moč krčenja srčne mišice, izboljšujejo njeno prekrvavitev in blago znižujejo krvni tlak. Korenine zdravilne špajke ali baldrijana vsebujejo učinkovine, ki delujejo pomirjevalno, kar je ugodno pri srčnih težavah živčnega izvora. Bela omela se v ljudski medicini uporablja za uravnavanje blago zvišanega krvnega tlaka in podporo delovanju krvnega obtoka.

Uporaba

Pri uporabi zdravila natančno upoštevajte navodila za uporabo. Če ste negotovi, se posvetujte s farmacevtom.
Vzemite trikrat dnevno po 20 do 30 kapljic. Kapljice nakapajte v pol kozarca vode in popijte.
Priporočljivo je, da Kapljice za srce jemljete redno vsaj 6 tednov, saj učinki nastopijo po nekaj tednih redne uporabe zdravila.
Če menite, da je učinek zdravila premočan ali prešibak, se posvetujte z zdravnikom ali s farmacevtom.

Sestava

Zdravilna učinkovina: tekoči ekstrakt listov in cvetov gloga, korenin zdravilne špajke in zeli bele omele (ekstrakcijsko topilo: 70-odstotni etanol).
Pomožne snovi: etanol, prečiščena voda.

Opozorila

Če jemljete ali ste pred kratkim jemali katerokoli zdravilo, tudi če ste ga dobili brez recepta, v Navodilu za uporabo preverite medsebojno delovanje zdravil. Posvetujte se s farmacevtom ali z zdravnikom, če potrebujete dodatne informacije ali nasvet.

Svetujemo vam, da uporabljate Kapljice za srce po posvetu z zdravnikom. Z zdravnikom se posvetujte tudi o sočasni uporabi Kapljic za srce z zdravili za zdravljenje bolezni srca in ožilja. (srčni glikozidi, zaviralci receptorjev beta, zaviralci kalcijevih kanalov, nitrati, diuretiki) in s terfenadinom. Kapljice za srce odsvetujemo v času nosečnosti in dojenja.

Posvet z zdravnikom je nujen pri otekanju nog, ob pojavu oteženega dihanja ter pri bolečini v predelu srca, ki se širi v roke, zgornji del trebuha ali vrat.

Pomembne informacije o nekaterih sestavinah Kapljic za srce To zdravilo vsebuje 70 vol % etanola (alkohola), to je do 780 mg na odmerek, kar ustreza 19,3 ml piva oziroma 8,1 ml vina na odmerek. Škodljivo je za tiste, ki trpijo za alkoholizmom. Na vsebnost etanola (alkohola) morajo biti pozorne nosečnice in doječe matere, otroci in skupine z velikim tveganjem, kot so bolniki z jetrnimi obolenji ali epilepsijo.

Pred uporabo natančno preberite navodilo! O tveganju in neželenih učinkih se posvetujte z zdravnikom ali farmacevtom.

 

 

Lekarna Plavž

You've just added this product to the cart: