Mariplant čaj za srce in krvni obtok, 80 g

Mariplant čaj za srce in krvni obtok, 80 g

0 out of 5

4.70 

zdravilni čaj za srce in krvni obtok je namenjen krepitvi srca

Zaloga: Na zalogi Šifra: 604381

Opis

Namen izdelka:
Mariplant zdravilni čaj za srce in krvni obtok je namenjen krepitvi srca in uravnavanju delovanja krvnega obtoka.

Sestava:
100 g zdravilnega čaja vsebuje:
30 g lista in cveta gloga (Crataegi folium cum florae), vrste gloga (Crataegus spp.), 20 g zeli bele omele (Visci herba), bela omela (Viscum album L.), 15 g lista divje oljke (Oleae folium), divja oljka (Olea europea L.), 15 g zeli njivske preslice (Equiseti herba), njivska preslica (Equisetum arvense L.), 10 g lista navadne melise (Melissae folium), navadna melisa (Melissa officinalis L.), 10 g korenine baldrijana (Valerianae radix), baldrijan (Valeriana officinalis L.).

Lastnosti:
Mariplant čaj za srce in krvni obtok vsebuje list in cvet gloga, list divje oljke, zel bele omele, zel njivske preslice, list navadne melise in korenino baldrijana. Učinkovine v listu in cvetu gloga, listu divje oljke in zeli bele omele krepijo delovanje srca in ugodno delujejo na krvni obtok. Učinkovine v zeli njivske preslice blago spodbujajo odvajanje seča, učinkovine v listu navadne melise in v korenini baldrijana pa umirjajo nervozno srce.

Uporaba:
1 čajno žličko čaja prelijte s 150 ml vrele vode in pustite stati pokrito 10 minut. Vmes občasno premešajte, nato čaj precedite.
Če zdravnik ali farmacevt ne svetujeta drugače, upoštevajte naslednja navodila za odmerjanje:
Priporočamo, da spijete eno skodelico sveže pripravljenega čaja 2 do 3-krat na dan. Čaj lahko tudi sladkate.

Opozorila:
Neželeni učinki
V redkih primerih se lahko pojavi alergija na (preobčutljivost za) sestavine zdravilnega čaja.
V redkih primerih se lahko pojavi tudi nihanje krvnega tlaka. Če se pojavi katerikoli neželeni učinek, čaj prenehajte uporabljati in se posvetujte z zdravnikom ali s farmacevtom.

Jemanje drugih zdravil
V primeru, da jemljete druga zdravila, zlasti zdravila za srce in krvni obtok (kardiotonične glikozide, antiaritmike, antihipertenzive), zdravila proti depresiji, zdravila, ki zavirajo strjevanje krvi ali zdravila, ki delujejo imunosupresivno, se pred uporabo Mariplant čaja za srce in krvni obtok posvetujte z zdravnikom ali s farmacevtom.
Z vsemi omenjenimi zdravili in Mariplant čaja za srce in krvni obtok obstaja možnost interakcij. Ob sočasnem jemanju srčnih glikozidov in Mariplant čaja za srce in krvni obtok se lahko poveča učinek srčnih glikozidov.
Ob sočasnem jemanju zdravil za znižanje krvnega tlaka in Mariplant čaja za srce in krvni obtok, lahko pride do pojava hipotenzije (znižanja krvnega tlaka).

Pred uporabo natančno preberite navodilo! O tveganju in neželenih učinkih se posvetujte z zdravnikom ali s farmacevtom.

You've just added this product to the cart: