Kapljice za pomirjanje, 50 ml

Kapljice za pomirjanje, 50 ml

0 out of 5

6.43 

pri blagih stanjih živčne napetosti, nemira in razdražljivosti ter nespečnosti

Zaloga: Na zalogi Šifra: 610941

Opis

Kaj so Kapljice za pomirjanje in za kaj jih uporabljamo

Kapljice za pomirjanje so zdravilo rastlinskega izvora, ki pomaga pri blagih stanjih živčne napetosti, nemira in razdražljivosti ter olajša težave z uspavanjem pri nespečnosti. Uporabljate jih lahko tudi za lajšanje prebavnih težav živčnega izvora npr. prebavnih krčev, napenjanje in vetrove.
Korenina zdravilne špajke ali baldrijana vsebuje učinkovine, ki delujejo pomirjevalno in izboljšujejo kakovost spanja. Tudi učinkovine v listu melise delujejo pomirjevalno. List poprove mete vsebuje eterično olje, flavonoide in druge učinkovine, ki pomirjajo krče v prebavilih.


Kaj morate vedeti, preden boste vzeli Kapljice za pomirjanje

Ne jemljite Kapljic za pomirjanje
Ne jemljite Kapljic za pomirjanje, če ste preobčutljivi za katerokoli sestavino zdravila. Uporabo zdravila odsvetujemo pri otrocih, mlajših od 12 let. Pri jemanju Kapljic za pomirjanje bodite posebno pozorni
Če se vam stanje ne izboljša ali se celo poslabša, se posvetujte z zdravnikom.
Zdravilo vsebuje 70 vol % etanola (alkohola). Glejte poglavje Pomembne informacije o nekaterih sestavinah Kapljic za pomirjanje.

 

Jemanje drugih zdravil
Odsvetujemo sočasno uporabo Kapljic za pomirjanje z drugimi pomirjevali ali uspavali, ki ste jih dobili na recept ali brez recepta.
Obvestite zdravnika ali farmacevta, če jemljete ali ste pred kratkim jemali katerokoli zdravilo, tudi če ste ga dobili brez recepta.

 

Nosečnost in dojenje
Ker ni dovolj podatkov o varnosti zdravila med nosečnostjo in dojenjem, uporabo zdravila v teh obdobjih odsvetujemo. Posvetujte se z zdravnikom ali s farmacevtom, preden vzamete katerokoli zdravilo.

 

Vpliv na sposobnost upravljanja vozil in strojev
Zdravilo lahko vpliva na poslabšanje sposobnosti vožnje in upravljanja s stroji, na kar bodite še posebej pozorni. V tem primeru ne jemljite zdravila neposredno pred upravljanjem vozil ali strojev.

 

Pomembne informacije o nekaterih sestavinah Kapljic za pomirjanje
To zdravilo vsebuje 70 vol % etanola (alkohola), to je do 624 mg alkohola na odmerek, kar ustreza 15,5 ml piva oziroma 6,5 ml vina na odmerek. Škodljivo je za tiste, ki trpijo za alkoholizmom. Na vsebnost etanola (alkohola) morajo biti pozorne nosečnice in doječe matere, otroci in skupine z velikim tveganjem, kot so bolniki z jetrnimi obolenji ali epilepsijo.


Kako jemati Kapljice za pomirjanje

Pri živčni napetosti, nemiru in razdražljivosti vzemite do 3-krat dnevno po 20 do 30 kapljic. Pri težavah z uspavanjem vzemite 20 do 30 kapljic od pol do ene ure pred spanjem, če je potrebno, pa še en dodaten odmerek v zgodnejših večernih urah. Kapljice nakapajte v pol kozarca vode in popijte.

Če ste vzeli večji odmerek Kapljic za pomirjanje, kot bi smeli
Če ste vzeli večji odmerek zdravila, kot bi smeli, se posvetujte z zdravnikom ali farmacevtom. Pri prevelikem odmerjanju zdravila se lahko pojavijo znaki alkoholiziranosti. Količina alkohola pri prevelikem odmerjanju lahko spremeni učinke drugih zdravil. Lahko tudi zmanjša vašo sposobnost vožnje ali upravljanja s stroji.

Če ste pozabili vzeti Kapljice za pomirjanje
Ne vzemite dvojnega odmerka, če ste pozabili vzeti prejšnji odmerek.
Če imate dodatna vprašanja o uporabi zdravila, se posvetujte z zdravnikom ali s farmacevtom.


Možni nezaželeni učinki

Kot vsa zdravila imajo lahko tudi Kapljice za pomirjanje neželene učinke, ki pa se ne pojavijo pri vseh bolnikih.
Zelo redko se lahko pojavijo prebavne težave npr. slabost in trebušni krči. Pri osebah, ki jih peče zgaga zaradi vračanja vsebine želodca v požiralnik (gastroezofagealna refluksna bolezen), lahko pride do poslabšanja.
Če katerikoli neželeni učinek postane resen ali če opazite katerikoli neželeni učinek, ki ni omenjen v tem navodilu, obvestite svojega zdravnika ali farmacevta.


Shranjevanje Kapljic za pomirjanje

Zdravilo shranjujte nedosegljivo otrokom!
Shranjujte pri temperaturi do 25 °C.
Stekleničko shranjujte tesno zaprto.

Kaj vsebujejo Kapljice za pomirjanje
Zdravilne učinkovine: etanolno-vodni izvleček iz korenine zdravilne špajke (Valerianae radix, Valeriana officinalis L.), lista navadne melise (Melissae folium, Melissa officinalis L.), lista poprove mete (Menthae piperitae folium, Mentha x piperita L.).
Pomožne snovi: etanol, prečiščena voda

 

Izgled Kapljic za pomirjanje in vsebina pakiranja
Kapljice za pomirjanje so bistra, zeleno-rjava tekočina, značilnega vonja po zeliščih. Pri tekočih zdravilih rastlinskega izvora lahko nastane med shranjevanjem rahla usedlina.
Vsebina pakiranja je škatla s kapalno stekleničko po 50 ml peroralnih kapljic, raztopine, s priloženim navodilom za uporabo.

 

Način izdaje Kapljic za pomirjanje
Izdaja zdravila je brez recepta v lekarnah. Kapljice za pomirjanje so galenski izdelek.

Pred uporabo natančno preberite navodilo!
O tveganju in neželenih učinkih se posvetujte z zdravnikom ali s farmacevtom.

 

You've just added this product to the cart: