Lioton 1000 i.e./g gel, 100 g

Lioton 1000 i.e./g gel, 100 g

0 out of 5

15.61 

zdravilo za lajšanje simptomov obolenj površinskih krčnih žil in za zdravljenje in lajšanje modric

Zaloga: Na zalogi Šifra: 145150
  • Opis
  • Navodila

Opis

Lioton 1000 i.e./g gel, 100 g 

 

Kaj vsebuje

Zdravilna učinkovina je heparin v obliki natrijevega heparinata 1000 i.e. v 1 g gela.

Pomožne snovi so: karbomeri, metilparahidroksibenzoat (E218), propilparahidroksibenzoat (E216), eterično olje neroli, eterično olje prave sivke, 96 odstotni etanol, trolamin, prečiščena voda.

 

Kako deluje

Zdravilo Lioton je namenjeno za lokalno uporabo (zdravilo se nanese na kožo). Zdravilo vsebuje heparin, ki ima v taki obliki lokalno antikoagulantno (preprečevanje ali zaviranje strjevanja krvi), antieksudativno (preprečuje prehajanje dela krvne plazme in krvnih telesc iz kapilar oz. lasnic – najtanjših žil – in venul – majhnih ven oz. malih žil, ki zbirajo kri iz kapilar ali sinusoidov – širokih kapilar – in se jih več združuje v vene – v tkivo) in protivnetno delovanje.

 

Kdaj uporabiti 

Zdravilo Lioton uporabljamo za:

– lajšanje simptomov obolenj površinskih krčnih žil, kot so bolečina, oteklina, modrica, rdečina in srbenje;

– zdravljenje akutnega površinskega tromboflebitisa t.j. vnetje venske stene in okolnega tkiva (omejeno na dolžino približno 10 cm in ni ob vtočišču velikih ven), ki je skoraj vedno povezano z nagnenostjo k strjevanju krvi v prizadeti veni oz. z možnostjo nastanka strdka, z zoženjem in zaporo svetline (prostora v notranjosti) vene;

– zdravljenje in lajšanje oteklin in modric, ki nastanejo zaradi poškodb mehkega tkiva, infiltratov (zadebelitve) in lokalnih (omejenih) edemov (oteklin, ki so posledica nakopičenja tekočine v tkivu med celicami), podkožnih hematomov (izlivov krvi v podkožno tkivo) ter izvinov in izpahov. Zdravilo Lioton lahko uporabljamo samostojno, kadar koristi lokalno zdravljenje, ali v kombinaciji s sistemskim zdravljenjem.

 

Odmerjanje

Pri uporabi tega zdravila natančno upoštevajte navodila zdravnika ali farmacevta. Če ste negotovi, se posvetujte z zdravnikom ali farmacevtom.

Zdravilo Lioton je namenjeno za uporabo na nepoškodovani koži. Na prizadeto področje nanesite gel (iz tube iztisnite gel v dolžini 3-10 cm) dva do trikrat na dan. Iztisnjeni gel na nepoškodovani koži (prizadetem mestu) nežno in enakomerno porazdelite s konico prsta. V primeru lokalizirane (omejene) poškodbe kot je npr. hematom (izliv krvi v podkožno tkivo), infiltrat (zadebelitev), edem (oteklina, ki je posledica nakopičenja tekočine v tkivu med celicami) zdravilo Lioton nanesite na prizadeto področje.

Zdravilo Lioton lahko uporabljate dokler simptomi ne izginejo, vendar ne dlje kot 2 tedna (14 dni) brez zdravniškega nadzora. Daljša uporaba mora potekati pod zdravniškim nadzorom.

V primeru začetnih simptomov venskega popuščanja (občutek težkih nog, bolečine v nogah, otekle noge) zdravilo nanesite na prizadeto področje nog. Zdravila Lioton ne uporabljate brez zdravnikovega nasveta dlje kot 2 tedna (14 dni). Daljša uporaba mora potekati pod zdravniškim nadzorom. V primeru kroničnega venskega popuščanja, za katerega je značilno širjenje krčnih žil, povrhnji periflebitis (vnetje zunanje plasti vene in okolnega tkiva), povrhnji tromboflebitis (vnetje venske stene in okolnega tkiva, ki je skoraj vedno povezano z nagnenostjo k strjevanju krvi v prizadeti veni oz. z možnostjo nastanka strdka, z zoženjem in zaporo svetline – prostora v notranjosti – vene) zdravilo nanesite na prizadeto področje nog.

Zdravila Lioton ne uporabljate brez zdravnikovega nasveta dlje kot 2 tedna. Daljša uporaba mora potekati pod zdravniškim nadzorom. V primeru pooperativnega flebitisa (vnetje sten ven po operaciji) krčnih žil in posledic odstranitve vene safene (povrhnje, dobro vidne vene) zdravilo nanesite na prizadeto področje.

 

Zdravila Lioton ne uporabljate brez zdravnikovega nasveta dlje kot 2 tedna (14 dni). Daljša uporaba mora potekati pod zdravniškim nadzorom. Če se vaše težave v 2 tednih ne izboljšajo ali se celo poslabšajo, se posvetujte z zdravnikom. Daljša uporaba mora potekati pod zdravniškim nadzorom. Uporaba pri otrocih in mladostnikih Uporaba zdravila Lioton ni priporočljiva pri otrocih in mladostnikih, mlajših od 18 let.

 

Pred uporabo natančno preberite navodilo! O tveganju in neželenih učinkih se posvetujte z zdravnikom ali farmacevtom.

You've just added this product to the cart: