Hepan 500 i.e./5 mg v 1 g krema, 50 g

Hepan 500 i.e./5 mg v 1 g krema, 50 g

0 out of 5

8.96 

Hepan krema se uporablja za lokalno zdravljenje površinskega tromboflebitisa (t.j. omejenega vnetja površinskih ven in stanj, nastalih kot posledica tromboze površinskih ven).

Šifra: 239394 Kategoriji: , Oznake: , , Nensi: 1024183
Prikaži košarico

Opis

Kaj je zdravilo Hepan krema in za kaj ga uporabljamo

Hepan krema se uporablja za lokalno zdravljenje površinskega tromboflebitisa (t.j. omejenega vnetja površinskih ven in stanj, nastalih kot posledica tromboze površinskih ven).

Natrijev heparinat po absorpciji prek kože preprečuje strjevanje krvi ter tako deluje preventivno proti nastajanju krvnih strdkov v ožilju, pa tudi terapevtsko na že nastale krvne strdke. Delovanje natrijevega heparinata okrepi dodani dekspantenol, vitamin, ki ob lokalni uporabi na koži spodbuja tvorbo epitela (mehča kožo in pospešuje njeno obnavljanje) ter tako zmanjšuje draženje kože.

Če se znaki vaše bolezni ne izboljšajo v 1 do 2 tednih, se posvetujte z zdravnikom.

 

Kako uporabljati zdravilo Hepan krema
Pri uporabi tega zdravila natančno upoštevajte zdravnikova navodila. Če ste negotovi, se posvetujte z zdravnikom ali farmacevtom.
Hepan kremo nanesite na boleče, vneto področje ven enkrat do trikrat na dan, v tanki plasti in brez vtiranja v kožo. Vnet predel nato prekrijte z gazo in ga povijte.
Dolžina zdravljenja je odvisna od indikacije – najpogosteje traja od 1 do 2 tedna, v kroničnih primerih pa tudi več tednov. Daljša uporaba zdravila mora potekati pod zdravniškim nadzorom.
Zdravilo Hepan se laho uporablja pri odraslih in otrocih, starejših od 5 let.

Če ste uporabili večji odmerek zdravila Hepan krema kot bi smeli
Ni poročil o primerih prevelikega odmerjanja.

Če imate dodatna vprašanja o uporabi zdravila, se posvetujte z zdravnikom ali s farmacevtom.

 

Kaj vsebuje zdravilo Hepan krema
Zdravilni učinkovini sta natrijev heparinat in dekspantenol. En g kreme vsebuje 500 i.e. natrijevega heparinata in 5 mg dekspantenola.
Pomožne snovi so beli vazelin, cetil in stearilalkohol, natrijev lavrilsulfat, natrijev cetil in stearilsulfat, izopropilmiristat, lanolin.

 

Pred uporabo zdravila natančno preberite navodilo! O tveganju in neželenih učinkih se posvetujte z zdravnikom ali farmacevtom.

 

Navodilo za uporabo Hepan krema

 

 

Lekarna Plavž

 

 

 

You've just added this product to the cart: