Hepan 500 i.e./5 mg v 1 g gel, 50 g

Hepan 500 i.e./5 mg v 1 g gel, 50 g

0 out of 5

7.17 

Zdravilo Hepan gel se uporablja za lokalno zdravljenje površinskega tromboflebitisa (t.j. omejenega vnetja površinskih ven in stanj, nastalih kot posledica tromboze površinskih ven).

 

Šifra: 093122 Kategorija: Oznake: , , Nensi: 1004981
Prikaži košarico

Opis

Kaj je zdravilo Hepan Gel in za kaj ga uporabljamo

Zdravilo Hepan gel se uporablja za lokalno zdravljenje površinskega tromboflebitisa (t.j. omejenega vnetja površinskih ven in stanj, nastalih kot posledica tromboze površinskih ven).

Natrijev heparinat po absorpciji prek kože preprečuje strjevanje krvi ter tako deluje preventivno proti nastajanju krvnih strdkov v ožilju, pa tudi terapevtsko na že nastale krvne strdke. Delovanje natrijevega heparinata okrepi dodani dekspantenol, vitamin, ki ob lokalni uporabi na koži spodbuja tvorbo epitela (mehča kožo in pospešuje njeno obnavljanje) ter tako zmanjšuje draženje kože.

Kako uporabljati zdravilo Hepan Gel
Pri uporabi zdravila Hepan gel natančno upoštevajte zdravnikova navodila. Če ste negotovi, se posvetujte z zdravnikom ali s farmacevtom.
Zdravilno Hepan gel nanesite na boleče, vneto področje ven dva do štirikrat na dan, v tanki plasti in brez vtiranja v kožo. Vnet predel nato prekrijte z gazo in ga povijte.
Dolžina zdravljenja je odvisna od indikacije – najpogosteje traja od 1 do 2 tedna, v kroničnih primerih pa tudi več tednov. Daljša uporaba zdravila mora potekati pod zdravniškim nadzorom.
Zdravilo Hepan se laho uporablja pri odraslih in otrocih, starejših od 5 let.

Če ste uporabili večji odmerek zdravila Hepan gel, kot bi smeli
Ni poročil o primerih prevelikega odmerjanja.

Če imate dodatna vprašanja o uporabi zdravila, se posvetujte z zdravnikom ali s farmacevtom.

 

Kaj vsebuje zdravilo Hepan gel
Zdravilni učinkovini sta natrijev heparinat in dekspantenol. En g gela vsebuje 500 i.e. natrijevega heparinata in 5 mg dekspantenola.
Pomožne snovi so glicerol (E 422), karbomer, etanol 96 odstotni, metilparahidroksibenzoat.

 

 

Pred uporabo zdravila natančno preberite navodilo! O tveganju in neželenih učinkih se posvetujte z zdravnikom ali farmacevtom.

 

Navodilo za uporabo Hepan gel

 

 

Lekarna Plavž

 

You've just added this product to the cart: