Calcium Calvive 500 mg šumeče tablete, 20 šumečih tablet

Calcium Calvive 500 mg šumeče tablete, 20 šumečih tablet

0 out of 5

9.79 

Zdravilo Calcium Calvive je bogat vir kalcija, ki je pomemben mineral, nujen za tvorbo in vzdrževanje kosti. Zdravilo Calcium Calvive se uporablja za preprečevanje in zdravljenje pomanjkanja kalcija.

 

Šifra: 022276 Kategorija: Oznaki: , Nensi: 1033954

Opis

Kaj je zdravilo Calcium Calvive in za kaj ga uporabljamo

Zdravilo Calcium Calvive je bogat vir kalcija, ki je pomemben mineral, nujen za tvorbo in vzdrževanje kosti.
Zdravilo Calcium Calvive se uporablja za preprečevanje in zdravljenje pomanjkanja kalcija, skupaj z drugimi zdravili pa se lahko uporablja za preprečevanje in zdravljenje bolezni, ki se imenuje osteoporoza (krhkost kosti).

Skupaj z vitaminom D3 se Calcium Calvive uporablja tudi pri zdravljenju rahitisa (mehke kosti v obdobju rasti pri otrocih) in osteomalacije (mehke kosti pri odraslih).
Kalcij iz črevesja prehaja v kri, s katero se porazdeljuje po telesu. Ima pomembno vlogo pri mnogih telesnih funkcijah. Nujen je za delovanje živcev, mišic in srca ter za strjevanje krvi. Poleg tega ima pomembno vlogo pri delovanju mnogih hormonov. Da lahko kalcij opravlja vse svoje naloge, mora biti na voljo v ustreznih tkivih v primernih koncentracijah.

 

Kako jemati zdravilo Calcium Calvive
Kot pri vseh ostalih zdravilih tudi v primeru Calcium Calvive natančno upoštevajte vsa navodila, da bo zdravilo učinkovito.
• Otroci lahko vzamejo po 1 šumečo tableto (enkratni odmerek) enkrat ali dvakrat dnevno (ustreza 500 – 1000 mg kalcija).
• Odrasli lahko vzamejo po 1 šumečo tableto (enkratni odmerek) enkrat, dvakrat ali trikrat dnevno (ustreza 500 – 1500 mg kalcija).
Šumečo tableto zdravila Calcium Calvive raztopite v kozarcu vode (približno 200 ml) in takoj popijte. Tablete ne pogoltnite cele niti je ne žvečite.
Zdravilo Calcium Calvive lahko jemljete s hrano ali brez nje.

Kako dolgo morate jemati zdravilo Calcium Calvive
Zdravilo Calcium Calvive lahko v ustreznih dnevnih odmerkih jemljete tako dolgo, kot vam je to svetoval zdravnik. Ker se zdravilo Calcium Calvive uporablja za preprečevanje in zdravljenje pomanjkanja kalcija in če ga jemljemo skupaj z ostalimi zdravili za preprečevanje in zdravljenje bolezni, imenovane osteoporoza (krhkost kosti), je verjetno, da bo zdravljenje dolgoročno.

Če ste vzeli večji odmerek zdravila Calcium Calvive, kot bi smeli
Če ste vzeli prevelik odmerek zdravila, se lahko pojavijo simptomi, kot so slabost, bruhanje, žeja ali zaprtost. Če sumite, da ste vzeli prevelik odmerek zdravila Calcium Calvive, se takoj posvetujte z zdravnikom ali farmacevtom.

Če ste pozabili vzeti zdravilo Calcium Calvive
Ne vzemite dvojnega odmerka, če ste pozabili vzeti prejšnjega.

 

Kaj vsebuje zdravilo Calcium Calvive
Učinkovini sta kalcijev laktat glukonat in kalcijev karbonat.
Ena šumeča tableta zdravila Calcium Calvive vsebuje 1132 mg kalcijevega laktata glukonata in 875 mg kalcijevega karbonata (kar ustreza 500 mg kalcija).
Druge pomožne snovi so: brezvodna citronska kislina, prašek z aromo pomaranče (vsebuje benzilalkohol, sorbitol (E 420), glukozo in žveplov dioksid (E220)), aspartam (E951), makrogol 6000 in natrijev hidrogenkarbonat.

Izgled zdravila Calcium Calvive in vsebina pakiranja
Šumeče tablete so bele in okrogle z značilnim vonjem pomaranče.

 

Pred uporabo natančno preberite navodilo! O tveganju in neželenih učinkih se posvetujte z zdravnikom ali farmacevtom.

 

Navodilo za uporabo Calcium Calvive 500 mg

 

Lekarna Plavž

You've just added this product to the cart: