Kapljice za ledvice in mehur, 50 ml

Kapljice za ledvice in mehur, 50 ml

0 out of 5

6.12 

pri blažjih vnetjih ledvic in mehurja

Zaloga: Na zalogi Šifra: 610950

Opis

Kaj so Kapljice za ledvice in mehur in za kaj jih uporabljamo

Kapljice za ledvice in mehur so zdravilo rastlinskega izvora, ki pomaga pri blažjih vnetjih ledvic in mehurja. Po posvetu z zdravnikom ali farmacevtom jih lahko uporabljate tudi kot dodatno zdravilo pri hujših vnetjih ledvic in mehurja, poleg zdravil, ki ste jih dobili na recept.
Zel njivske preslice, korenina pravega peteršilja, korenina navadnega gladeža in list koprive vsebujejo flavonoide in druge učinkovine, ki povečujejo izločanje seča in tako izboljšajo izpiranje sečnih poti. List vednozelenega gornika vsebuje učinkovine s protibakterijskim delovanjem, ki blažijo vnetja sečil.


Kaj morate vedeti, preden boste vzeli Kapljice za ledvice in mehur

Ne jemljite Kapljic za ledvice in mehur
Ne jemljite Kapljic za ledvice in mehur, če ste preobčutljivi za katerokoli sestavino zdravila, pri okvari sečil ter pri zastajanju vode v telesu zaradi poslabšanega delovanja srca ali ledvic. Uporabo zdravila odsvetujemo pri otrocih, mlajših od 12 let.

Pri jemanju Kapljic za ledvice in mehur bodite posebno pozorni
Če se vam stanje v prvem tednu zdravljenja ne izboljša ali se celo poslabša, se posvetujte z zdravnikom.
Zdravilo vsebuje 70 vol % etanola (alkohola).
Glejte poglavje Pomembne informacije o nekaterih sestavinah Kapljic za ledvice in mehur.

Jemanje drugih zdravil
Odsvetujemo sočasno uporabo Kapljic za ledvice in mehur z drugimi zdravili za povečano izločanje seča (diuretiki), ki ste jih dobili na recept.
Obvestite zdravnika ali farmacevta, če jemljete ali ste pred kratkim jemali katerokoli zdravilo, tudi če ste ga dobili brez recepta.

Jemanje Kapljic za ledvice in mehur skupaj s hrano in pijačo
Med jemanjem Kapljic za ledvice in mehur odsvetujemo uživanje kisle hrane, sadja in sadnih sokov, ker se učinkovitost zdravljenja lahko zmanjša. Priporočamo uživanje rastlinske hrane.

Nosečnost in dojenje
Ker ni dovolj podatkov o varnosti zdravila med nosečnostjo in dojenjem, uporabo zdravila v teh obdobjih odsvetujemo. Posvetujte se z zdravnikom ali s farmacevtom, preden vzamete katerokoli zdravilo.

Pomembne informacije o nekaterih sestavinah Kapljic za ledvice in mehur
To zdravilo vsebuje 70 vol % etanola (alkohola), to je do 535 mg alkohola na odmerek, kar ustreza 13,3 ml piva oziroma 5,6 ml vina na odmerek. Škodljivo je za tiste, ki trpijo za alkoholizmom. Na vsebnost etanola (alkohola) morajo biti pozorne nosečnice in doječe matere, otroci in skupine z velikim tveganjem, kot so bolniki z jetrnimi obolenji ali epilepsijo.


Kako jemati Kapljice za ledvice in mehur

Vzemite 3-krat dnevno po 20 do 30 kapljic. Kapljice nakapajte v pol kozarca vode in popijte. Zdravilo jemljite, dokler znaki obolenja popolnoma ne izginejo, vendar ne dlje kot 2 tedna.

Če ste vzeli večji odmerek Kapljic za ledvice in mehur, kot bi smeli
Če ste vzeli večji odmerek zdravila, kot bi smeli, se posvetujte z zdravnikom ali farmacevtom. Pri prevelikem odmerjanju zdravila se lahko pojavijo znaki alkoholiziranosti. Količina alkohola pri prevelikem odmerjanju lahko spremeni učinke drugih zdravil. Lahko tudi zmanjša vašo sposobnost vožnje ali upravljanja s stroji.

Če ste pozabili vzeti Kapljice za ledvice in mehur
Ne vzemite dvojnega odmerka, če ste pozabili vzeti prejšnji odmerek.
Če imate dodatna vprašanja o uporabi zdravila, se posvetujte z zdravnikom ali s farmacevtom.


Možni nezaželeni učinki

Kot vsa zdravila imajo lahko tudi Kapljice za ledvice in mehur neželene učinke, ki pa se ne pojavijo pri vseh bolnikih.
Zelo redko so možne preobčutljivostne reakcije. Predvsem pri osebah z občutljivim želodcem se lahko pojavi slabost in bruhanje.
Če katerikoli neželeni učinek postane resen ali če opazite katerikoli neželeni učinek, ki ni omenjen v tem navodilu, obvestite svojega zdravnika ali farmacevta.


Shranjevanje Kapljic za ledvice in mehur

Zdravilo shranjujte nedosegljivo otrokom!
Shranjujte pri temperaturi do 25 °C.
Stekleničko shranjujte tesno zaprto.

 

Kaj vsebujejo Kapljice za ledvice in mehur
Zdravilne učinkovine: etanolno-vodni izvleček iz zeli njivske preslice (Equiseti herba, Equisetum arvense L.), korenine pravega peteršilja (Petroselini radix, Petroselinum crispum (Mill.) A.W.Hill), lista vednozelenega gornika (Uvae ursi folium, Arctostaphylos uva-ursi L.), korenine navadnega gladeža (Ononidis radix, Ononis spinosa L.), lista breze (Betulae folium, Betula spp.).
Pomožne snovi: etanol, prečiščena voda.

 

Izgled Kapljic za ledvice in mehur in vsebina pakiranja
Kapljice za ledvice in mehur so bistra, zeleno-rjava tekočina, značilnega vonja po zeliščih. Pri tekočih zdravilih rastlinskega izvora lahko nastane med shranjevanjem rahla usedlina.
Vsebina pakiranja je škatla s kapalno stekleničko po 50 ml peroralnih kapljic, raztopine, s priloženim navodilom za uporabo.

 

Način izdaje Kapljic za ledvice in mehur
Izdaja zdravila je brez recepta v lekarnah. Kapljice za ledvice in mehur so galenski izdelek.

Pred uporabo natančno preberite navodilo!
O tveganju in neželenih učinkih se posvetujte z zdravnikom ali s farmacevtom.

 

You've just added this product to the cart: