Angal 5 mg/1 mg stisnjene pastile z okusom limone, 24 stisnjenih pastil

Angal 5 mg/1 mg stisnjene pastile z okusom limone, 24 stisnjenih pastil

0 out of 5

7.56 

Pastile Angal uporabljamo lokalno za:  zdravljenje okužb ustne sluznice in žrela, lajšanje bolečin pri vnetju ustne sluznice,  lajšanje težav pri vnetem žrelu (boleče požiranje, draženje).

Šifra: 147015 Kategoriji: , Oznaka: Nensi: 1045634
Prikaži košarico

Opis

Kaj so pastile Angal in za kaj jih uporabljamo
Pastile Angal imajo dvojni učinek, saj vsebujejo dve zdravilni učinkovini: lidokain in klorheksidin. Pastile delujejo protimikrobno (uničujejo mikroorganizme) in lokalno protibolečinsko. Na ta način lajšajo vnetje v žrelu in zmanjšajo možnost razvoja hujših bakterijskih okužb ter lajšajo bolečine, boleče požiranje in draženje v predelu žrela.
Pastile Angal ne vsebujejo sladkorja (saharoze), zato jih lahko uporabljate tudi, če imate sladkorno bolezen.

Pastile Angal uporabljamo lokalno za:
• zdravljenje okužb ustne sluznice in žrela,
• lajšanje bolečin pri vnetju ustne sluznice,
• lajšanje težav pri vnetem žrelu (boleče požiranje, draženje).

Pastile Angal so namenjene odraslim, mladostnikom in otrokom, starejšim od 6 let.
Če se znaki vaše bolezni poslabšajo ali ne izboljšajo v 3 do 4 dneh, se posvetujte z zdravnikom.

Kako uporabljati pastile Angal
Pri uporabi tega zdravila natančno upoštevajte navodila zdravnika ali farmacevta. Če ste negotovi, se posvetujte z zdravnikom ali farmacevtom.

Uporaba pri odraslih in mladostnikih, starih več kot 12 let: priporočeni odmerek je 6 do 10 pastil na dan.
Pastile Angal lahko kombinirate s pršilom Angal, vendar ne smete preseči dnevnega odmerka. Odrasli lahko obe obliki zdravila skupaj uporabite največ desetkrat na dan. Primer: če zaužijete eno pastilo, lahko v istem dnevu uporabite enkratni odmerek pršila (tj. 3–5 zaporednih pritiskov na pršilno glavo) še devetkrat. Če zaužijete dve pastili, lahko v istem dnevu uporabite enkratni odmerek pršila še osemkrat in tako naprej.

Uporaba pri otrocih, starih več kot 6 let
Priporočeni odmerek je 3 do 5 pastil na dan.
Kombinacije pršila Angal in pastil Angal se pri otrocih ne sme uporabljati.

Način uporabe
za orofaringealno uporabo
Pastile so namenjene za lokalno uporabo. Po eno pastilo naenkrat počasi raztopite v ustih.

Trajanje zdravljenja
Pastil Angal ne uporabljajte nepretrgano več kot 3 do 4 dni in tudi ne prepogosto. Zdravilo uporabljajte le toliko časa, da si olajšate bolečine in zmanjšate draženje zaradi vnetja žrela. Če se po 3 do 4 dneh zdravljenja stanje ne izboljša ali se celo poslabša, se posvetujte z zdravnikom.

Če ste uporabili večji odmerek pastil Angal, kot bi smeli, se takoj posvetujte z zdravnikom ali farmacevtom.
Čeprav se zdravilo uporablja lokalno v ustih, ga lahko po pomoti ali zaradi neprevidnosti zaužijete v prevelikem odmerku. To se zlasti lahko zgodi pri otrocih.
Pri uporabi prevelikih odmerkov (več kot 20 pastil na dan) se lahko pojavijo motnje pri požiranju (zmanjšan nadzor refleksa požiranja).
Prvi učinki prekomernega odmerjanja se kažejo kot motnje osrednjega živčevja, kot so glavobol, halucinacije, vrtoglavica, dremavost, vznemirjenost, šumenje v ušesih, neprijeten občutek na koži (npr. gomazenje), motnje govora ali sluha, odrevenelost okoli ust, zakisanost telesa (z znaki, kot so hitro dihanje, zmedenost, utrujenost), nehotni ritmični gibi očesnih zrkel, mišično trzanje, psihoze, krči, zastoj dihanja, epileptična koma in zmanjšanje zavesti.
Možni učinki prekomernega odmerjanja na srce in ožilje so nenaden padec krvnega tlaka, počasno bitje srca, motnje srčnega ritma in srčni zastoj.
Lahko se pojavijo tudi neželeni učinki na prebavila (bruhanje, razjede požiralnika, želodca in/ali dvanajstnika, oteklina žrela), pretirano dobro počutje (evforija), zamegljen vid in izguba okušanja (ki lahko traja nekaj ur) in zvišane koncentracije jetrnih encimov (ki se lahko določijo samo s preiskavami krvi).

Če ste pozabili uporabiti pastile Angal
Ne vzemite dvojnega odmerka, če ste pozabili vzeti prejšnji odmerek.Če imate dodatna vprašanja o uporabi zdravila, se posvetujte z zdravnikom ali farmacevtom.

Kaj vsebujejo pastile Angal
– Zdravilni učinkovini sta klorheksidinijev diklorid in lidokainijev klorid. Ena stisnjena pastila vsebuje 5 mg klorheksidinijevega diklorida in 1 mg lidokainijevega klorida.
– Druge sestavine zdravila (pomožne snovi) so: sorbitol (E420), magnezijev stearat (E470b), aspartam (E951), aroma limone (vsebuje benzilni alkohol, etanol, kalij in natrij), kalijev acesulfamat (E950).

 

Pred uporabo natančno preberite navodilo! O tveganju in neželenih učinkih se posvetujte z zdravnikom ali farmacevtom.

 

Navodilo za uporabo Angal pastile limona

 

 

 

Lekarna Plavž

 

 

 

You've just added this product to the cart: