Angal 5 mg/1 mg pastile, 24 pastil

Angal 5 mg/1 mg pastile, 24 pastil

0 out of 5

7.56 

Pastile Angal uporabljamo lokalno za:  zdravljenje okužb ustne sluznice in žrela, lajšanje bolečin pri vnetju ustne sluznice,  lajšanje težav pri vnetem žrelu (boleče požiranje, draženje)..

Šifra: 104388 Kategoriji: , Oznaka: Nensi: 1032207

Opis

Kaj je zdravilo Angal in za kaj ga uporabljamo
Pastile Angal imajo dvojni učinek, saj vsebujejo dve zdravilni učinkovini: lidokain in klorheksidin. Pastile delujejo protimikrobno (uničujejo mikroorganizme v žrelu) in lokalno protibolečinsko. Na ta način lajšajo vnetje v žrelu in zmanjšajo možnost razvoja hujših bakterijskih okužb ter lajšajo bolečine, boleče požiranje in draženje v predelu žrela.
Pastile Angal ne vsebujejo sladkorja (saharoze), zato jih lahko uporabljate tudi, če imate sladkorno bolezen.

Pastile Angal uporabljamo lokalno za: zdravljenje okužb ustne sluznice in žrela, lajšanje bolečin pri vnetju ustne sluznice, lajšanje težav pri vnetem žrelu (boleče požiranje, draženje).

Kako uporabljati zdravilo Angal
Pri uporabi tega zdravila natančno upoštevajte napotke v tem navodilu ali navodila zdravnika ali farmacevta. Če ste negotovi, se posvetujte s farmacevtom ali zdravnikom.
Uporaba pri odraslih in mladostnikih, starih več kot 12 let: priporočeni odmerek je 6 do 10 pastil na dan.
Pastile Angal lahko kombinirate s pršilom Angal, vendar ne smete preseči dnevnega odmerka. Odrasli lahko obe obliki zdravila skupaj uporabite največ desetkrat na dan. Primer: če zaužijete eno pastilo, lahko v istem dnevu uporabite enkratni odmerek pršila še devetkrat.
Če zaužijete dve pastili, lahko v istem dnevu uporabite enkratni odmerek pršila še osemkrat, in tako naprej.

Uporaba pri otrocih, starih več kot 5 let: priporočeni odmerek je 3 do 5 pastil na dan.
Zdravilo Angal ni primerno za otroke, mlajše od 5 let.
Kombinacije pršila Angal in pastil Angal se pri otrocih ne sme uporabljati.

Način uporabe
Pastile so namenjene za lokalno uporabo. Po eno pastilo naenkrat počasi raztopite v ustih.

Trajanje zdravljenja
Zdravila Angal ne uporabljajte nepretrgano več kot 3 do 4 dni in tudi ne prepogosto. Uporabljajte ga le toliko časa, da si olajšate bolečine in zmanjšate draženje zaradi vnetja žrela. Če se po 3 do 4 dneh zdravljenja stanje ne izboljša ali se celo poslabša, se posvetujte z zdravnikom.

Če ste uporabili večji odmerek zdravila Angal, kot bi smeli
Če ste uporabili več pastil Angal, kot bi smeli, se takoj posvetujte z zdravnikom ali farmacevtom.
Čeprav se zdravilo uporablja lokalno v ustih, ga lahko po pomoti ali zaradi neprevidnosti zaužijete v prevelikem odmerku. To se zlasti lahko zgodi pri otrocih.
Sistemska zastrupitev je posledica vpliva na osrednje živčevje ter srce in ožilje. Prvi učinki prekomernega odmerjanja se kažejo kot motnje osrednjega živčevja.
Pri uporabi prevelikih odmerkov (več kot 20 pastil na dan) se lahko pojavijo motnje pri požiranju (zmanjšan nadzor refleksa požiranja).

Možni učinki prekomernega odmerjanja na osrednje živčevje: glavobol, vidite in slišite stvari, ki jih ni, vrtoglavica, dremavost, vznemirjenost, šumenje v ušesih, neprijeten občutek na koži (npr. gomazenje), motnje govora ali sluha, odrevenelost okoli ust, zakisanost telesa (z znaki, kot so hitro dihanje, zmedenost, utrujenost), nehotni ritmični gibi očesnih zrkel, mišično trzanje, psihoze, krči, zastoj dihanja, epileptična koma in zmanjšanje zavesti.
Možni učinki prekomernega odmerjanja na srce in ožilje: nenaden padec krvnega tlaka, počasno bitje srca, motnje srčnega ritma in srčni zastoj.
Lahko se pojavijo tudi neželeni učinki na prebavila (bruhanje, razjede požiralnika, želodca in/ali dvanajstnika, oteklina žrela), pretirano dobro počutje (evforija), zamegljen vid in izguba okušanja (ki lahko traja nekaj ur) in zvišane koncentracije jetrnih encimov (ki se lahko določijo samo s krvnimi preiskavami).

Če ste pozabili uporabiti zdravilo Angal
Ne vzemite dvojnega odmerka, če ste pozabili vzeti prejšnji odmerek.

Če imate dodatna vprašanja o uporabi zdravila, se posvetujte z zdravnikom ali farmacevtom.

Kaj vsebuje zdravilo Angal
– Zdravilni učinkovini sta klorheksidinijev diklorid in lidokainijev klorid. Ena pastila vsebuje 5 mg klorheksidinijevega diklorida in 1 mg lidokainijevega klorida.
– Druge sestavine zdravila (pomožne snovi) so levomentol, sorbitol (E420), magnezijev stearat (E572) in brezvodna citronska kislina.

 

Pred uporabo natančno preberite navodilo! O tveganju in neželenih učinkih se posvetujte z zdravnikom ali farmacevtom.

 

Navodilo za uporabo Angal pastile

 

 

 

Lekarna Plavž

You've just added this product to the cart: