Angal 2 mg/0,5 mg v 1 ml oralno pršilo, raztopina z okusom limone, 30 ml

Angal 2 mg/0,5 mg v 1 ml oralno pršilo, raztopina z okusom limone, 30 ml

0 out of 5

9.45 

Pršilo Angal ima dvojni učinek, saj vsebuje dve zdravilni učinkovini: lidokain in klorheksidin. Zdravilo deluje protimikrobno (uničuje mikroorganizme) in lokalno protibolečinsko. Na ta način lajša vnetje v žrelu in zmanjša možnost razvoja hujših bakterijskih okužb ter lajša bolečine, boleče požiranje in draženje v predelu žrela.

Šifra: 147013 Kategoriji: , Oznaki: , Nensi: 1045635
Prikaži košarico

Opis

Kaj je zdravilo Angal in za kaj ga uporabljamo

Pršilo Angal ima dvojni učinek, saj vsebuje dve zdravilni učinkovini: lidokain in klorheksidin. Zdravilo deluje protimikrobno (uničuje mikroorganizme) in lokalno protibolečinsko. Na ta način lajša vnetje v žrelu in zmanjša možnost razvoja hujših bakterijskih okužb ter lajša bolečine, boleče požiranje in draženje v predelu žrela.

Zdravilo Angal ne vsebuje sladkorja (saharoze), zato ga lahko uporabljate, tudi če imate sladkorno bolezen.
Zdravilo Angal uporabljamo za lokalno lajšanje težav pri vnetem žrelu (boleče požiranje, draženje).

Kako uporabljati zdravilo Angal
Pri uporabi tega zdravila natančno upoštevajte napotke v tem navodilu ali navodila zdravnika ali farmacevta. Če ste negotovi, se posvetujte s farmacevtom ali zdravnikom.

Uporaba pri odraslih in mladostnikih, starih več kot 12 let
Posamezni odmerek zdravila Angal dosežete s 3 do 5 zaporednimi pritiski na pršilno glavo. Na dan smete uporabiti 6 do 10 odmerkov (to je 18 do 50 pritiskov na pršilno glavo).
Pršilo Angal lahko kombinirate s pastilami Angal, vendar ne smete preseči dnevnega odmerka. Odrasli lahko obe obliki zdravila skupaj uporabite največ desetkrat na dan. Primer: če zaužijete eno pastilo, lahko v istem dnevu uporabite enkraten odmerek pršila še devetkrat. Če zaužijete dve pastili, lahko v istem dnevu uporabite enkraten odmerek pršila še osemkrat, in tako naprej.

Uporaba pri otrocih, starih več kot 5 let
Posamezni odmerek zdravila Angal dosežete z 2 do 3 zaporedni pritiski na pršilno glavo. Na dan smete uporabiti 3 do 5 odmerkov (to je 6 do 15 pritiskov na pršilno glavo).
Kombinacije pršila Angal in pastil Angal se pri otrocih ne sme uporabljati.

Način uporabe
Pred uporabo obrnite cevko pršilnika pravokotno na stekleničko, kot prikazujejo slike. Med obračanjem pršilnika pršilni nastavek držite pri stiku s pokrovčkom (sivo obarvan del na prvi sliki) in ne na koncu cevke, saj se pršilnik lahko odlomi. Pri uporabi zdravila široko odprite usta, usmerite pršilnik proti žrelu in pritisnite na pršilno glavo. Med pršenjem zadržite dih.
Po uporabi obrnite cevko spet navzdol, da blokirate pršilno glavo.
Pršilo Angal naj uporablja le en bolnik.
Če zdravila Angal nekaj časa ne boste uporabljali, vam priporočamo, da po zadnji uporabi očistite pršilni nastavek po naslednjem postopku:
1. Pršilo obrnite na glavo in na pršilno glavo pritiskajte toliko časa, da izpraznite tekočino, ki je ostala v pršilnem nastavku (da raztopina ne prši več iz nastavka).
2. Odstranite cevko s pršilne glave in jo za nekaj minut položite v posodo s toplo vodo.
3. Cevko vzemite iz vode in pustite, da se osuši.
4. Suho cevko namestite na pršilno glavo tako, da je obrnjena navzdol, saj tako blokirate pršilno glavo.

Trajanje zdravljenja
Zdravila Angal ne uporabljajte nepretrgano več kot 3 do 4 dni in tudi ne prepogosto. Zdravilo uporabljajte le toliko časa, da si olajšate bolečine in zmanjšate draženje zaradi vnetja žrela.
Če se po 3 do 4 dneh zdravljenja stanje ne izboljša ali se celo poslabša, se posvetujte z zdravnikom.

Če ste uporabili večji odmerek zdravila Angal, kot bi smeli se takoj posvetujte z zdravnikom ali farmacevtom.
Čeprav se zdravilo uporablja lokalno v ustih, ga lahko po pomoti ali zaradi neprevidnosti zaužijete v prevelikem odmerku. To se zlasti lahko zgodi pri otrocih.
Sistemska zastrupitev je posledica vpliva na osrednje živčevje ter srce in ožilje. Prvi učinki prekomernega odmerjanja se kažejo kot motnje osrednjega živčevja.
Pri prevelikih odmerkih (več kot ena steklenička pršila na dan) se lahko pojavijo motnje pri požiranju (zmanjšan nadzor refleksa požiranja).
Možni učinki prekomernega odmerjanja na osrednje živčevje: glavobol, halucinacije, vrtoglavica, dremavost, vznemirjenost, šumenje v ušesih, neprijeten občutek na koži (npr. gomazenje), motnje govora ali sluha, odrevenelost okoli ust, zakisanost telesa (z znaki, kot so hitro dihanje, zmedenost, utrujenost), nehotni ritmični gibi očesnih zrkel, mišično trzanje, psihoze, krči, zastoj dihanja, epileptična koma in zmanjšanje zavesti.
Možni učinki prekomernega odmerjanja na srce in ožilje: nenaden padec krvnega tlaka, počasno bitje srca, motnje srčnega ritma in srčni zastoj.
Lahko se pojavijo tudi neželeni učinki na prebavila (bruhanje, razjede požiralnika, želodca in/ali dvanajstnika, oteklina žrela), pretirano dobro počutje (evforija), zamegljen vid in izguba okušanja (ki lahko traja nekaj ur) in zvišane koncentracije jetrnih encimov (ki se lahko določijo samo s preiskavami krvi).

Če ste pozabili uporabiti zdravilo Angal
Ne vzemite dvojnega odmerka, če ste pozabili vzeti prejšnji odmerek.

Če imate dodatna vprašanja o uporabi zdravila, se posvetujte z zdravnikom ali farmacevtom.

Kaj vsebuje zdravilo Angal

Kaj vsebuje pršilo Angal
− Zdravilni učinkovini sta klorheksidinijev diglukonat in lidokainijev klorid. En razpršek (85 mikrolitrov) vsebuje 0,17 mg klorheksidinijevega diglukonata in 0,04 mg lidokainijevega klorida.
− Druge sestavine zdravila (pomožne snovi) so aroma limone, glicerol (E422), propilenglikol (E1520), sukraloza (E955), citronska kislina monohidrat (E330), 96 odstotni etanol, prečiščena voda.

Izgled pršila Angal in vsebina pakiranja
V škatli je steklenica z navojno zaporko in mehanskim pršilnikom. V njej je 30 ml bistre brezbarvne raztopine z vonjem po limoni in etanolu in okusu po limoni.

 

Pred uporabo natančno preberite navodilo! O tveganju in neželenih učinkih se posvetujte z zdravnikom ali farmacevtom.

 

Navodilo za uporabo Angal pršilo limona

 

 

 

Lekarna Plavž

You've just added this product to the cart: