Lactecon 3,335 g/5 ml peroralna raztopina, 500 ml

Lactecon 3,335 g/5 ml peroralna raztopina, 500 ml

0 out of 5

6.27 

Zaloga: Na zalogi Šifra: 038237 Kategorija:

Opis

Zdravilo Lactecon vsebuje odvajalo, ki se imenuje laktuloza. Mehča blato in olajša prehod blata z vsrkavanjem vode v črevesje. V telo se ne absorbira.

Zdravilna učinkovina je laktuloza.
1 ml peroralne raztopine zdravila Lactecon vsebuje 667 mg laktuloze.
5 ml peroralne raztopine zdravila Lactecon vsebuje 3,335 g laktuloze.
Ena vrečica peroralne raztopine zdravila Lactecon vsebuje 15 ml.
Zdravilo Lactecon ne vsebuje pomožnih snovi. Vseeno pa lahko vsebuje manjšo količino drugih sladkorjev kot so laktoza, galaktoza, epilaktoza in fruktoza.

Zdravilo Lactecon se uporablja:

 • za zdravljenje zaprtja (neredno gibanje črevesa, trdo in suho blato);
 • za zdravljenje jetrne encefalopatije, imenovane tudi portalna sistemska encefalopatija (bolezen jeter, ki povzroča težave v mišljenju, tresavico, zmanjšano stopnjo zavesti, vključno s komo).

Zdravila ne uporabljajte

 • če imate vnetno bolezen črevesa (npr. Crohnovo bolezen), nediagnosticirano bolečino v trebuhu, razjedo ali zaporo črevesa;
 • če ste nagnjeni k elektrolitskim motnjam (npr. bolniki z ledvično ali jetrno odpovedjo ali bolniki, ki jemljejo diuretike);
 • če imate blokado črevesa (poleg normalnega zaprtja).

Bodite posebno pozorni pri uporabi zdravila
Pred zdravljenjem z zdravilom se posvetujte s svojim zdravnikom:

 • če imate galaktozno ali fruktozno intoleranco, laponsko obliko zmanjšane aktivnosti laktaze ali glukozno-galaktozno malabsorpcijo;
 • če imate sladkorno bolezen.

Nosečnost in dojenje
Zdravilo Lactecon se lahko uporablja med nosečnostjo in dojenjem.

Pomembne informacije o zdravilu
Redna uporaba neprilagojenega odmerka (odvajanje več kot 2-3 krat dnevno) ali zloraba lahko vodita do driske ali motnje v elektrolitskem ravnovesju.
Če jemljete zdravilo Lactecon že nekaj dni in ni nobenega izboljšanja ali se stanje celo poslabša, se prosimo posvetujte z zdravnikom.
Če ste diabetik in se zdravite zaradi jetrne encefalopatije, bo vaš odmerek zdravila Lactecon večji. Ta velik odmerek vsebuje veliko količino sladkorja, zato bo potrebno prilagoditi odmerek vašega zdravila za zniževanje sladkorja v krvi. Sicer ni verjetno, da bi 30-ml odmerek zdravila Lactecon prizadel diabetike.
Manjši otroci in dojenčki naj praviloma ne bi jemali zdravila Lactecon, saj lahko zmoti normalne reflekse izločanja blata. V posebnih primerih lahko zdravnik predpiše zdravilo Lactecon dojenčkom in manjšim otrokom. V tem primeru bo skrbno nadziral zdravljenje. Prosimo ne dajajte zdravila Lactecon otrokom (<14 let), ne da bi se posvetovali z zdravnikom, ki bo to zdravilo predpisal in otroka skrbno nadzoroval.

Odmerjanje zdravila
Odrasli in mladostniki, starejši od 15 let:

 • Začetni dnevni odmerek je 15 – 45 ml, vzdrževalni dnevni odmerek pa 10 – 25 ml peroralne raztopine. Pri jetrni encefalopatiji je začetni odmerek 3krat na dan po 30 do 50 ml peroralne raztopine, pozneje pa lahko jemanje prilagodite tako, da odvajate mehko blato 2 do 3-krat na dan.

Otroci od 7 do 14 let:

 • Začetni dnevni odmerek je 15 ml, vzdrževalni dnevni odmerek pa 10 ml peroralne raztopine.

Otroci od 1 do 6 let:

 • Začetni in vzdrževalni dnevni odmerek sta 5 – 10 ml peroralne raztopine.

Dojenčki do 1 leta:

 • Začetni in vzdrževalni dnevni odmerek sta 2,5 – 5 ml peroralne raztopine.

Način uporabe zdravila
Zdravilo Lactecon lahko jemljete nerazredčeno ali razredčeno z nekaj tekočine. Uporabite priloženo merilno čašo. Zdravilo hitro pogoltnite in ga ne zadržujte v ustih. Zdravilo se lahko jemlje s hrano ali brez nje. Vzemite odmerek vsak dan ob istem času.

Po nekaj dneh se lahko začetni odmerek zmanjša na vzdrževalni odmerek glede na učinek zdravljenja. Da se pojavi učinek, je lahko potrebno nekaj dni (2 – 3 dni) zdravljenja.

 

Pred uporabo natančno preberite navodilo! O tveganju in neželenih učinkih se posvetujte z zdravnikom ali farmacevtom.

 

You've just added this product to the cart:

Virtualni pomočnik
Virtualni pomočnik
Pozdravljeni, kako vam lahko pomagamo?
Povezujem...
Trenutno ni na voljo nobenega svetovalca.
Vsi svetovalci so trenutno zasedeni, prosimo poskusite kasneje.
:
:
:

Vsi prejeti podatki se uporabljajo izključno za spletno komunikacijo med uporabnikom in svetovalcem. Več o tem si lahko preberete na naši strani Zasebnost in piškotki
Pozdravljeni, če potrebujete nasvet strokovnjaka, prosimo vpišite vaše podatke za začetek pogovora
:
:

Vsi prejeti podatki se uporabljajo izključno za spletno komunikacijo med uporabnikom in svetovalcem. Več o tem si lahko preberete na naši strani Zasebnost in piškotki
Pogovor je bil končan.
Je bil nasvet našega strokovnjaka uporaben? Prosimo podajte oceno.
Dobro Slabo