Zeleni čaj zdravilni čaj, 100 g

0 out of 5

5.02 

Zdravilni čaj Zeleni čaj uporabljajte kot poživljajoč napitek pri stanjih preobremenjenosti in utrujenosti. Lajša tudi težave pri driski, ki je posledica okužbe prebavil.

Prikaži košarico

Opis

Zdravilni čaj Zeleni čaj uporabljajte kot poživljajoč napitek pri stanjih preobremenjenosti in utrujenosti. Lajša tudi težave pri driski, ki je posledica okužbe prebavil.

Najpomembnejši ukrep pri zdravljenju driske je nadomeščanje izgubljene tekočine in elektrolitov, kar preprečuje ali odpravlja dehidracijo.

To je tradicionalno zdravilo rastlinskega izvora za navedeno področje uporabe, ki temelji izključno na podlagi dolgotrajnih izkušenj.

Listi čajevca vsebujejo kofein, ki deluje stimulativno na centralni živčni sistem ter tako preprečuje utrujenost in zaspanost. Učinkovine listov čajevca so tudi čreslovine, ki na površini črevesne sluznice tvorijo zaščitni sloj; ta sloj pomirja razdraženo in vneto sluznico ter jo varuje pred draženjem, kar pomaga pri zdravljenju driske.

Uporaba

Pri uporabi zdravilnega čaja natančno upoštevajte navodila za uporabo. Če ste negotovi, se posvetujte s farmacevtom.

Eno čajno žličko zdravilnega čaja prelijte s skodelico vrele vode (150 ml), dobro premešajte, pokrito pustite stati 3-10 minut in nato precedite.

Za poživljajoč učinek pustite čaj stati 3 minute; skodelico sveže pripravljenega čaja pijte do petkrat dnevno.

Pri driski pustite čaj stati 10 minut; skodelico sveže pripravljenega čaja pijte dvakrat do trikrat dnevno.

Če menite, da je učinek zdravilnega čaja premočan ali prešibak, se posvetujte z zdravnikom ali s farmacevtom.

Če ste uporabili večji odmerek zdravilnega čaja Zeleni čaj, kot bi smeli

Če ste uporabili večji odmerek zdravilnega čaja, kot bi smeli, in se ob tem pojavijo neželeni učinki, se posvetujte z zdravnikom ali s farmacevtom. Preveliko odmerjanje zdravilnega čaja (več kot 5 skodelic dnevno) lahko povzroči nemir, tresenje, razdražljivost, bruhanje in trebušne krče.

Sestava

Zdravilni čaj vsebuje 100 g listov čajevca (Camellia sinensis (L.) O. Kuntze, folium).

Opozorila

Če jemljete ali ste pred kratkim jemali katerokoli zdravilo, tudi če ste ga dobili brez recepta, v Navodilu za uporabo preverite medsebojno delovanje zdravil. Posvetujte se s farmacevtom ali z zdravnikom, če potrebujete dodatne informacije ali nasvet.

Zeleni čaj odsvetujemo v času nosečnosti in dojenja.

Pred uporabo natančno preberite navodilo! O tveganju in neželenih učinkih se posvetujte z zdravnikom ali farmacevtom.

 

 

Lekarna Plavž

You've just added this product to the cart: