Kapljice za želodec, 50 ml

Kapljice za želodec, 50 ml

0 out of 5

6.34 

pri premajhnem izločanju prebavnih sokov, pomanjkanju apetita, prebavnih krčih, napenjanju

Zaloga: Na zalogi Šifra: 610968 Kategorija:

Opis

Kaj so Kapljice za želodec in za kaj jih uporabljamo

Kapljice za želodec so zdravilo rastlinskega izvora, ki ga uporabljamo pri prebavnih, predvsem želodčnih težavah. Pomagajo pri premajhnem izločanju prebavnih sokov, pomanjkanju apetita, občutku polnosti, prebavnih krčih, napenjanju …
Korenine rumenega svišča in zel navadne tavžentrože vsebujejo grenčine, ki spodbujajo izločanje želodčnega soka, žolča in drugih prebavnih sokov. Tako povečajo apetit in izboljšajo prebavo. Plodovi kumine in cvetovi kamilice vsebujejo eterično olje in druge učinkovine, ki blažijo krče v prebavilih in preprečujejo napenjanje.

Kaj morate vedeti, preden boste vzeli Kapljice za želodec

Ne jemljite Kapljic za želodec
Ne jemljite Kapljic za želodec, če ste preobčutljivi za katerokoli sestavino zdravila, pri razjedi na želodcu ali dvanajstniku in pri prevelikem izločanju želodčne kisline.

Pri jemanju Kapljic za želodec bodite posebno pozorni
Če se vam stanje ne izboljša ali se celo poslabša, se posvetujte z zdravnikom.
Zdravilo vsebuje 70 vol % etanola (alkohola). Glejte poglavje Pomembne informacije o nekaterih sestavinah Kapljic za želodec.

Nosečnost in dojenje
Ker ni dovolj podatkov o varnosti zdravila med nosečnostjo in dojenjem, uporabo zdravila v teh obdobjih odsvetujemo. Posvetujte se z zdravnikom ali s farmacevtom, preden vzamete katerokoli zdravilo.

Pomembne informacije o nekaterih sestavinah Kapljic za želodec
To zdravilo vsebuje 70 vol % etanola (alkohola), to je do 780 mg alkohola na odmerek, kar ustreza 19,3 ml piva oziroma 8,1 ml vina na odmerek. Škodljivo je za tiste, ki trpijo za alkoholizmom. Na vsebnost etanola (alkohola) morajo biti pozorne nosečnice in doječe matere, otroci in skupine z velikim tveganjem, kot so bolniki z jetrnimi obolenji ali epilepsijo.

Kako jemati Kapljice za želodec

Vzemite 3-krat dnevno po 20 do 30 kapljic. Kapljice nakapajte v pol kozarca vode in popijte. Pri pomanjkanju apetita vzemite zdravilo pol do eno uro pred obrokom, pri prebavnih težavah pa po obroku.

Če ste vzeli večji odmerek Kapljic za želodec, kot bi smeli
Če ste vzeli večji odmerek zdravila, kot bi smeli, se posvetujte z zdravnikom ali farmacevtom. Pri prevelikem odmerjanju zdravila se lahko pojavijo znaki alkoholiziranosti. Količina alkohola pri prevelikem odmerjanju lahko spremeni učinke drugih zdravil. Lahko tudi zmanjša vašo sposobnost vožnje ali upravljanja s stroji.

Če ste pozabili vzeti Kapljice za želodec
Ne vzemite dvojnega odmerka, če ste pozabili vzeti prejšnji odmerek.
Če imate dodatna vprašanja o uporabi zdravila, se posvetujte z zdravnikom ali s farmacevtom.

Možni neželeni učinki

Kot vsa zdravila imajo lahko tudi Kapljice za želodec neželene učinke, ki pa se ne pojavijo pri vseh bolnikih.
Zelo redko so možne preobčutljivostne reakcije, predvsem pri občutljivih posameznikih pa se lahko pojavijo občasni glavoboli.
Če katerikoli neželeni učinek postane resen ali če opazite katerikoli neželeni učinek, ki ni omenjen v tem navodilu, obvestite svojega zdravnika ali farmacevta.

Shranjevanje Kapljic za želodec

Zdravilo shranjujte nedosegljivo otrokom!
Shranjujte pri temperaturi do 25 °C.
Stekleničko shranjujte tesno zaprto.

Kaj vsebujejo Kapljice za želodec
Zdravilne učinkovine: etanolno-vodni izvleček iz plodov navadne kumine (Carvi fructus, Carum carvi L.), korenin rumenega svišča (Gentianae radix, Gentiana lutea L.), zeli navadne tavžentrože (Centaurii herba, Centaurium spp.), cvetov prave kamilice (Matricariae flos, Matricaria recutita L.).
Pomožne snovi: prečiščena voda, etanol.

 

Izgled Kapljic za želodec in vsebina pakiranja
Kapljice za želodec so bistra, svetlo rjava tekočina, značilnega vonja po zeliščih. Pri tekočih zdravilih rastlinskega izvora lahko nastane med shranjevanjem rahla usedlina.
Vsebina pakiranja je škatla s kapalno stekleničko po 50 ml peroralnih kapljic, raztopine, s priloženim navodilom za uporabo.

 

Način izdaje Kapljic za želodec
Izdaja zdravila je brez recepta v lekarnah. Kapljice za želodec so galenski izdelek.

Pred uporabo natančno preberite navodilo!
O tveganju in neželenih učinkih se posvetujte z zdravnikom ali s farmacevtom.

 

You've just added this product to the cart: