Dulcolax 5 mg obložene tablete, 30 tablet

Dulcolax 5 mg obložene tablete, 30 tablet

0 out of 5

5.97 

Zdravilo DULCOLAX vsebuje zdravilno učinkovino bisakodil. Zdravilo DULCOLAX je odvajalo z lokalnim delovanjem, ki spodbuja iztrebljanje in mehča blato.

Šifra: 049646 Kategoriji: , Oznaki: , Nensi: 1002833

Opis

KAJ JE ZDRAVILO DULCOLAX IN ZA KAJ GA UPORABLJAMO

Zdravilo DULCOLAX vsebuje zdravilno učinkovino bisakodil. Zdravilo DULCOLAX je odvajalo z lokalnim delovanjem, ki spodbuja iztrebljanje in mehča blato.

Kot odvajalo, ki deluje na debelo črevo, zdravilo DULCOLAX ciljno spodbuja naravno praznjenje črevesa v spodnjem delu prebavil, zato ne spremeni niti prebave niti absorpcije kalorij ali življenjsko pomembnih hranil iz tankega črevesa.
Zdravilo DULCOLAX uporabljamo:
– za zdravljenje zaprtja,
– za pripravo na preiskave, pred operacijami in po njih ter pri stanjih, ko je treba olajšati iztrebljanje.

 

KAKO JEMATI ZDRAVILO DULCOLAX
Pri jemanju tega zdravila natančno upoštevajte napotke v tem navodilu ali navodila svojega zdravnika ali farmacevta. Če ste negotovi, se posvetujte z zdravnikom ali s farmacevtom.
Priporočen odmerek je:
Za zaprtje
Odrasli:
Vzemite 1 do 2 obloženi tableti (5 do 10 mg) na dan. Začnite z 1 obloženo tableto. Odmerek lahko za redno odvajanje blata povečate do največ 2 obloženi tableti. Ne prekoračite največjega dnevnega odmerka, to je 2 obloženi tableti.
Otroci in mladostniki, starejši od 10 let:
Vzemite 1 do 2 obloženi tableti (5 do 10 mg) na dan. Začnite z 1 obloženo tableto. Odmerek lahko za redno odvajanje blata povečate do največ 2 obloženi tableti. Ne prekoračite največjega dnevnega odmerka, to je 2 obloženi tableti.
Otroci, starejši od 2 do vključno 10 let:
Vzemite 1 obloženo tableto (5 mg) na dan.
Otroke s kroničnim ali trdovratnim zaprtjem, starejše od 2 do vključno 10 let, smete zdraviti samo, če vam je tako naročil otrokov zdravnik. Bisakodila ne smete uporabljati pri otrocih, starih 2 leti ali mlajših.
Za pripravo na preiskave in pred operacijo
Za pripravo na preiskave in pred operacijo je uporaba zdravila DULCOLAX dovoljena samo pod zdravniškim nadzorom.
Odrasli:
Za popolno izpraznitev črevesja je priporočeni odmerek za odrasle 2 obloženi tableti (10 mg) zjutraj in 2 obloženi tableti (10 mg) zvečer pred preiskavo, nato 1 svečko zjutraj na dan preiskave.
Otroci in mladostniki, starejši od 10 let:
Za popolno izpraznitev črevesja je priporočeni odmerek za otroke in mladostnike, starejše od 10 let, 2 obloženi tableti (10 mg) zjutraj in 2 obloženi tableti (10 mg) zvečer pred preiskavo, nato 1 svečko zjutraj na dan preiskave.
Otroci, stari 4 do vključno 10 let:
Za otroke, stare od 4 do vključno 10 let, je priporočeni odmerek 1 obložena tableta (5 mg) zvečer in odvajalo za otroke s takojšnjim delovanjem (na primer svečka) naslednje jutro.
Način uporabe
Obložene tablete morate jemati zvečer, da boste šli na potrebo naslednje jutro. Pogoltniti jih morate cele s primerno količino tekočine (toda ne z mlekom; glejte Jemanje zdravila DULCOLAX s hrano in pijačo).
Obloženih tablet ne smete jemati skupaj s pripravki, ki zmanjšajo kislost v zgornjih prebavilih, na primer z mlekom, antacidi ali zaviralci protonske črpalke, da se gastrorezistentna obloga ne bi prehitro raztopila.

Če ste vzeli večji odmerek zdravila DULCOLAX, kot bi smeli
Če ste vzeli večji odmerek zdravila DULCOLAX, kot bi smeli, vprašajte za nasvet zdravnika ali farmacevta.
Če jemljete velike odmerke, se lahko pojavijo vodeno blato (driska), trebušni krči in izguba tekočine, kalija in drugih elektrolitov.
Tako kot druga odvajala lahko zdravilo DULCOLAX pri kroničnem (dolgotrajnem) jemanju prevelikih odmerkov povzroči kronično (dolgotrajno) drisko, trebušno bolečino, hipokaliemijo (nizke koncentracije kalija v krvi), sekundarni hiperaldosteronizem (povečano nastajanje hormona, ki nadzoruje koncentracije natrija in kalija v krvi -aldosterona) in ledvične kamne. V povezavi s kronično zlorabo odvajal so poročali tudi o okvari ledvičnih tubulov (oblika okvare ledvic), presnovni alkalozi (nenormalno velika alkalnost krvi in drugih tkiv) in mišični oslabelosti zaradi hipokaliemije.

Če ste pozabili vzeti zdravilo DULCOLAX
Če ste odmerek pozabili vzeti, ga zaužijte takoj, ko se spomnite, toda ne dvojnega odmerka, da bi nadomestili pozabljenega.

Če ste prenehali jemati zdravilo DULCOLAX
Zdravilo DULCOLAX smete jemati samo, ko ga potrebujete in ga morate prenehati jemati, ko težave minejo.

Če imate dodatna vprašanja o uporabi zdravila, se posvetujte z zdravnikom ali s farmacevtom.

 

Kaj vsebuje zdravilo DULCOLAX
– Zdravilna učinkovina je bisakodil.
– Pomožne snovi so laktoza monohidrat, koruzni škrob, topni škrob, glicerol (85-odstotna raztopina), magnezijev stearat (E572), saharoza, smukec (E553b), arabski gumi (E414), titanov dioksid (E171), kopolimer metakrilne kisline in metilmetakrilata 1:1, kopolimer metakrilne kisline in metilmetakrilata 1:2, ricinusovo olje, deviško, makrogol 6000, rumeni železov oksid (E172), beli vosek, karnauba vosek (E903), šelak (E904).

 

 

Pred uporabo natančno preberite navodilo! O tveganju in neželenih učinkih se posvetujte z zdravnikom ali farmacevtom.

 

Navodilo za uporabo DULCOLAX 5 mg obložene tablete

 

 

Lekarna Plavž

You've just added this product to the cart: