Prospan pastile, 20 pastil

Prospan pastile, 20 pastil

0 out of 5

6.25 

Prospan je zdravilo rastlinskega izvora, ki se uporablja pri produktivnem kašlju kot pomoč pri redčenju goste sluzi v dihalnih poteh, s čimer olajša izkašljevanje. Zdravilo Prospan v obliki pastil je zaradi preprostega jemanja zelo priročno za na pot. 

Šifra: 145990 Kategorija: Oznake: , , Nensi: 1039557

Opis

Kaj je zdravilo Prospan in za kaj ga uporabljamo

Prospan je zdravilo rastlinskega izvora, ki se uporablja pri produktivnem kašlju kot pomoč pri redčenju goste sluzi v dihalnih poteh, s čimer olajša izkašljevanje. Zdravilo Prospan v obliki pastil je zaradi preprostega jemanja zelo priročno za na pot.  Pastile so mehke in prijetnega okusa po pomaranči in mentolu. Posebnost pastil je tudi sočasni lokalni učinek: arabski gumi v pastilah prekrije sluznico žrela in s tem pripomore k zmanjševanju draženja v dihalih. 

Kako uporabljati zdravilo Prospan
Pri uporabi tega zdravila natančno upoštevajte napotke v tem navodilu ali navodila zdravnika ali farmacevta. Če ste negotovi, se posvetujte z zdravnikom ali farmacevtom.
Priporočeni odmerek

Otroci 6 – 12 let: 2x dnevno po 1 pastilo

Starejši od 12 let in odrasli: 4x dnevno po 1 pastilo

Zdravilo ni primerno za otroke, mlajše od 6 let.

Za peroralno uporabo. Pastilo raztopite v ustih po obroku, pri čemer ne smete biti v ležečem položaju. Priporočljivo je, da ob zdravilu Prospan uživate veliko čaja in drugih toplih napitkov, vendar ne uživajte hrane in pijače neposredno po uporabi zdravila, da le-ta ne bi pospešila odstranjevanja zdravila z ustne sluznice in žrela.

Če kljub jemanju zdravila simptomi vaše bolezni trajajo več kot 7 dni, se posvetujte z zdravnikom.

Če ste uporabili večji odmerek zdravila Prospan, kot bi smeli
Priporočenega dnevnega odmerka ne smete prekoračiti. Preveliko odmerjanje lahko povzroči slabost, bruhanje, drisko in vznemirjenost. Če ste uporabili večji odmerek zdravila Prospan, kot bi smeli, se posvetujte z zdravnikom ali farmacevtom.
Če ste pozabili uporabiti zdravilo Prospan
Ne vzemite dvojnega odmerka, če ste pozabili vzeti prejšnji odmerek.
Če imate dodatna vprašanja o uporabi zdravila, se posvetujte z zdravnikom ali farmacevtom.

Kaj vsebuje zdravilo Prospan pastile
Zdravilna učinkovina: ena pastila vsebuje 26 mg suhega ekstrakta lista navadnega bršljana (Hedera helix L., folium) (5 – 7,5 : 1). Ekstrakcijsko topilo je 30-odstotni (m/m) etanol.
Druge sestavine zdravila (pomožne snovi) so: 75-odstotna raztopina maltitola (E965), 70-odstotni nekristalizirajoči sorbitol (E420), arabski gumi, citronska kislina (E330), kalijev acesulfamat, srednjeverižni trigliceridi, aroma pomaranče (vsebuje etanol), aroma poprove mete, prečiščena voda.

 

Pred uporabo natančno preberite navodilo! O tveganju in neželenih učinkih se posvetujte z zdravnikom ali farmacevtom.

 

Navodilo za uporabo Prospan pastile

 

Proizvaja: Engelhard Arzneimittel, Nemčija

 

Lekarna Plavž

You've just added this product to the cart: