Fluimukan Direkt 600 mg peroralni prašek v vrečici, 10 vrečic

Fluimukan Direkt 600 mg peroralni prašek v vrečici, 10 vrečic

0 out of 5

12.17 

Zdravilo Fluimukan Direkt 600 mg peroralni prašek v vrečici vsebuje učinkovino acetilcistein in utekočinja gosto sluz v dihalnih poteh. Zdravilo Fluimukan Direkt 600 mg peroralni prašek v vrečici se uporablja za redčenje sluzi in lažje izkašljevanje pri boleznih dihal, pri katerih nastaja gosta sluz. 

Šifra: 148600 Kategoriji: , Oznake: , , Nensi: 1051183
Prikaži košarico

Opis

Kaj je zdravilo Fluimukan Direkt 600 mg peroralni prašek v vrečici in za kaj ga uporabljamo

Zdravilo Fluimukan Direkt 600 mg peroralni prašek v vrečici vsebuje učinkovino acetilcistein in utekočinja gosto sluz v dihalnih poteh. Zdravilo Fluimukan Direkt 600 mg peroralni prašek v vrečici se uporablja za redčenje sluzi in lažje izkašljevanje pri boleznih dihal, pri katerih nastaja gosta sluz. Zdravilo lahko uporabljajo samo odrasli.

 

Kaj morate vedeti, preden boste vzeli zdravilo Fluimukan Direkt 600 mg peroralni prašek v vrečici

Ne jemljite zdravila Fluimukan Direkt 600 mg peroralni prašek v vrečici, če ste alergični na acetilcistein ali katero koli sestavino tega zdravila. Tega zdravila se ne sme uporabljati pri otrocih, mlajših od 2 let.

Opozorila in previdnostni ukrepi

Pred začetkom jemanja zdravila Fluimukan Direkt 600 mg peroralni prašek v vrečici se posvetujte z zdravnikom ali farmacevtom, če:

imate spremembe na koži; V povezavi z jemanjem acetilcisteina so zelo redko poročali o pojavu hudih kožnih reakcij, kot sta Stevens-Johnsonov sindrom in Lyellov sindrom. Ob novonastalih spremembah na koži in sluznicah se je treba nemudoma posvetovati z zdravnikom in takoj prekiniti jemanje acetilcisteina.  imate bronhialno astmo;

ste kdaj imeli ali trenutno imate razjede na sluznici želodca ali črevesja (ulkuse v prebavilih);

ste preobčutljivi za histamin; Pri teh bolnikih se odsvetuje dolgotrajno zdravljenje, saj zdravilo Fluimukan Direkt 600 mg peroralni prašek v vrečici vpliva na presnovo histamina in lahko privede do simptomov intolerance (npr. glavobola, izcedka iz nosu, srbenja);

imate intoleranco za fruktozo, saj to zdravilo vsebuje sorbitol;

imate fenilketonurijo, saj to zdravilo vsebuje vir fenilalanina;

ne morete izkašljevati sluzi; Uporaba zdravila Fluimukan Direkt 600 mg peroralni prašek v vrečici, zlasti na začetku zdravljenja, lahko povzroči utekočinjanje in povečano nastajanje bronhialne sluzi. Če sluzi ne morete v zadostni meri izkašljevati, mora zdravnik primerno ukrepati.

Zdravilo Fluimukan Direkt 600 mg peroralni prašek v vrečici se ne sme uporabljati pri jetrni ali ledvični odpovedi, da ne bi prišlo do nadaljnjega dovajanja dušikovih snovi.

Otroci in mladostniki

Mukolitiki lahko zamašijo dihalne poti otrok, mlajših od 2 let, zaradi fizioloških značilnosti dihalnih poti pri tej starostni skupini in omejeni zmožnosti izkašljevanja sluzi. Zato se mukolitiki ne smejo uporabljati pri otrocih, mlajših od 2 let. Zdravilo Fluimukan Direkt 600 mg peroralni prašek v vrečici ni primerno za uporabo pri mladostnikih in otrocih, saj so zanje na voljo druge primerne farmacevtske oblike.

Druga zdravila in zdravilo Fluimukan Direkt 600 mg peroralni prašek v vrečici

Obvestite zdravnika ali farmacevta, če jemljete, ste pred kratkim jemali ali pa boste morda začeli jemati katero koli drugo zdravilo. To še zlasti velja za:  zdravila za zaviranje kašlja (antitusike) Kombinirana uporaba zdravila Fluimukan Direkt 600 mg peroralni prašek v vrečici in zdravil za zaviranje kašlja lahko povzroči nevarno zastajanje sluzi zaradi zmanjšanega refleksa kašlja. Zato je pri takšnem kombiniranem zdravljenju potrebna še posebej skrbna diagnostika. Pred uporabo te kombinacije se morate nujno posvetovati z zdravnikom.

– antibiotike Za preprečitev vpliva antibiotikov na učinkovitost acetilcisteina je treba te učinkovine jemati ločeno, z vsaj 2-urnim presledkom. To ne velja za zdravila, ki vsebujejo učinkovini cefiksim in lorakarbef. Ti učinkovini nista izkazali nobenega medsebojnega delovanja in ju lahko jemljete sočasno z acetilcisteinom.

– aktivno oglje Uporaba aktivnega oglja lahko zmanjša učinek acetilcisteina.

– gliceriltrinitrat Pri sočasni uporabi gliceriltrinitrata in acetilcisteina so poročali o povečanem širjenju žil in zmanjšanem učinku trombocitov.  Zdravnik vas bo spremljal zaradi tveganja za znižanje krvnega tlaka, ki je lahko resno in se lahko kaže z glavobolom.

Laboratorijske preiskave

Če boste imeli katero od spodnjih preiskav, zdravniku povejte, da jemljete zdravilo Fluimukan Direkt 600 mg peroralni prašek v vrečici, saj zdravilo lahko vpliva na določanje ravni:

salicilatov (učinkovin za zdravljenje bolečine, vnetja ali revmatičnih bolezni);

ketonskih teles v urinskih preiskavah.

Nosečnost in dojenje

Če ste noseči ali dojite, menite, da bi lahko bili noseči, ali načrtujete zanositev, se posvetujte z zdravnikom ali farmacevtom, preden vzamete to zdravilo. Nosečnost

Ker ni dovolj izkušenj glede uporabe acetilcisteina pri nosečnicah, smete zdravilo Fluimukan Direkt 600 mg peroralni prašek v vrečici med nosečnostjo uporabljati samo, če zdravnik presodi, da je to nujno potrebno.

Dojenje

O izločanju acetilcisteina v materino mleko ni podatkov. Zato smete zdravilo Fluimukan Direkt 600 mg peroralni prašek v vrečici med dojenjem uporabljati samo, če zdravnik presodi, da je to nujno potrebno.

Vpliv na sposobnost upravljanja vozil in strojev

Ni znano, da bi acetilcistein vplival na sposobnost upravljanja vozil in strojev, oziroma ima zanemarljiv vpliv.

Zdravilo Fluimukan Direkt 600 mg peroralni prašek v vrečici vsebuje sorbitol in aspartam.

Če vam je zdravnik povedal, da ne prenašate nekaterih sladkorjev, se pred uporabo tega zdravila posvetujte s svojim zdravnikom, saj zdravilo vsebuje sorbitol. Zdravilo vsebuje vir fenilalanina (aspartam). Lahko škoduje ljudem s fenilketonurijo.

 

Kako jemati zdravilo Fluimukan Direkt 600 mg peroralni prašek v vrečici

Pri jemanju tega zdravila natančno upoštevajte napotke v tem navodilu ali navodila zdravnika ali farmacevta. Če ste negotovi, se posvetujte z zdravnikom ali farmacevtom.

Priporočeni odmerek je 1 vrečica enkrat na dan, razen če vam zdravnik predpiše drugače.

Način uporabe

Peroralni prašek iz ene vrečice zdravila Fluimukan Direkt 600 mg peroralni prašek v vrečici je treba stresti neposredno na jezik. Prašek spodbudi izločanje sline in se zato zlahka pogoltne. Peroralnega praška ne smete žvečiti, preden ga pogoltnete. Lahko ga vzamete brez vode. Starejši in oslabeli bolniki Bolniki z zmanjšanim refleksom kašlja (starejši in oslabeli bolniki) naj peroralni prašek vzamejo zjutraj.

Trajanje uporabe 

Zdravilo Fluimukan Direkt 600 mg peroralni prašek v vrečici se brez nasveta zdravnika ne sme jemati dlje kot 14 dni.

Če se simptomi ne izboljšajo v 4 do 5 dneh ali se celo poslabšajo, se posvetujte z zdravnikom.

Če ste vzeli večji odmerek zdravila Fluimukan Direkt 600 mg peroralni prašek v vrečici, kot bi smeli

V primeru prevelikega odmerjanja se lahko pojavi draženje želodca in črevesja, kot so bolečine v trebuhu, slabost, bruhanje, driska. Doslej niso bili opaženi hudi neželeni učinki ali simptomi zastrupitve, niti v primeru izjemno prevelikega odmerka. Kljub temu pa v primeru suma na preveliko odmerjanje zdravila Fluimukan Direkt 600 mg peroralni prašek v vrečici obvestite zdravnika.

Če ste pozabili vzeti zdravilo Fluimukan Direkt 600 mg peroralni prašek v vrečici

Ne vzemite dvojnega odmerka, če ste pozabili vzeti prejšnji odmerek. Naslednji odmerek vzemite ob običajnem času. Če imate dodatna vprašanja o uporabi zdravila, se posvetujte z zdravnikom ali farmacevtom.

 

Kaj vsebuje zdravilo Fluimukan Direkt 600 mg peroralni prašek v vrečici 

Učinkovina je acetilcistein. Ena vrečica vsebuje 600 mg acetilcisteina.

Druge sestavine zdravila so: gliceriltripalmitat, polisorbat 65, sorbitol (E420), ksilitol, brezvodna citronska kislina, natrijev dihidrogencitrat, magnezijev citrat, natrijev karmelozat, aspartam (E951), aroma robidnic »B« (vsebuje vanilin; maltodekstrin; glukonolakton; sorbitol; brezvodni koloidni silicijev dioksid; manitol (E421); magnezijev karbonat), magnezijev stearat. Izgled zdravila Fluimukan Direkt 600 mg peroralni prašek v vrečici in vsebina pakiranja

Zdravilo Fluimukan Direkt 600 mg peroralni prašek v vrečici je bel do rahlo rumenkast prašek s hitro razpadajočimi aglomerati, če so prisotni, z vonjem po robidnicah in morda rahlo po žveplu.

Zdravilo Fluimukan Direkt 600 mg peroralni prašek v vrečici je pakirano v vrečice. Ena vrečica vsebuje 1,6 g praška

 

Pred uporabo natančno preberite navodilo! O tveganju in neželenih učinkih se posvetujte z zdravnikom ali s farmacevtom.

 

Navodilo za uporabo Fluimukan Direkt

 

 

 

Lekarna Plavž

You've just added this product to the cart: