Krema z aciklovirjem 50 mg/g, 2 g

Krema z aciklovirjem 50 mg/g, 2 g

0 out of 5

8.53 

Zdravilo Krema z aciklovirjem vsebuje zdravilno učinkovino aciklovir, ki spada med protivirusne učinkovine.  Uporablja se za zdravljenje simptomov ponavljajočih se okužb z virusom Herpes simplex na ustnicah oziroma koži okrog ust (herpes labialis).

Zaloga: Na zalogi Šifra: 220060 Kategorije: , , Oznake: , , ,
Prikaži košarico

Opis

Zdravilo Krema z aciklovirjem vsebuje zdravilno učinkovino aciklovir, ki spada med protivirusne učinkovine.  Uporablja se za zdravljenje simptomov ponavljajočih se okužb z virusom Herpes simplex na ustnicah oziroma koži okrog ust (herpes labialis) ali na spolovilu (herpes genitalis) pri odraslih in otrocih, starejših od 12 let, ki nimajo motenj v delovanju imunskega sistema.

Kaj vsebuje zdravilo Krema z aciklovirjem 50 mg/g?
Zdravilna učinkovina: aciklovir. 1 g kreme vsebuje 50 mg aciklovirja. Pomožne snovi: Cetomakrogol 1000, propilenglikol, beli vazelin, cetil in stearilakohol, tekoči parafin, prečiščena voda.
Uporaba 
Pri zdravljenju herpesa je zelo pomembno, da zdravilo uporabite čimprej – takoj, ko se pojavijo prvi znaki: rdečina, zatezanje, pekoč občutek, srbenje, mehurčki. Pred in po uporabi zdravila si skrbno umijte roke. Oboleli predel namažite petkrat na dan, vsake 4 ure, in kremo rahlo vtrite v kožo. Za vtiranje ne uporabite močnejšega pritiska, saj bi na ta način lahko pospešili širjenje okužbe. Zdravljenje traja 4-5 dni, pri hujših oblikah lahko tudi dlje. V takšnem primeru se posvetujte z zdravnikom.
Zaradi pomanjkanja podatkov zdravilo ni namenjeno uporabi pri otrocih, mlajših od 12 let.
Opozorilo
Pred začetkom uporabe zdravila natančno preberite navodilo, ker vsebuje za vas pomembne podatke! Kot vsa zdravila ima lahko tudi to zdravilo neželene učinke, ki pa se ne pojavijo pri vseh bolnikih.
Vsebnost, neto količina:
Pakiranje: v aluminijastih tubicah z 2 g kreme in navodilom.
Shranjevanje:
Zdravilo shranjujte nedosegljivo otrokom! Shranjujte pri temperaturi do 25 °C.
Izdeluje:
Celjske lekarne, Galenski laboratorij, Vodnikova 1, Celje
Pred uporabo natančno preberite navodilo! O tveganju in neželenih učinkih se posvetujte z zdravnikom ali farmacevtom.
Navodilo za uporabo Krema_z_aciklovirjem
You've just added this product to the cart: