Canesten1 set 500 mg mehka vaginalna kapsula in 10 mg/g krema, 1 mehka vaginalna kapsula in 20 g kreme

Canesten1 set 500 mg mehka vaginalna kapsula in 10 mg/g krema, 1 mehka vaginalna kapsula in 20 g kreme

0 out of 5

11.37 

Zdravilo Canesten1 set spada med protimikrobna zdravila za ginekološko zdravljenje. Mehka vaginalna kapsula in krema vsebujeta učinkovino klotrimazol, ki deluje proti glivicam in tudi proti nekaterim drugim mikroorganizmom.

Šifra: 145450 Kategoriji: , Oznake: , , Nensi: 1041381
Prikaži košarico

Opis

Kaj je zdravilo Canesten1 set in za kaj ga uporabljamo

Zdravilo Canesten1 set spada med protimikrobna zdravila za ginekološko zdravljenje. Mehka vaginalna kapsula in krema vsebujeta učinkovino klotrimazol, ki deluje proti glivicam in tudi proti nekaterim drugim mikroorganizmom.

Glivične okužbe spolovil se lahko pojavijo zaradi porušenega naravnega ravnovesja mikroorganizmov na sluznicah spolovil, ki ga lahko povzroči:
• uporaba nekaterih zdravil (npr. antibiotiki, kontracepcijske tablete),
• nekatere bolezni in določena stanja (npr. sladkorna bolezen, menstruacija, nosečnost),
• stres, uporaba močnih sredstev za intimno nego in izpiranje nožnice, uporaba spodnjega perila iz umetnih materialov, ki ni dovolj zračno.
Zdravilo Canesten1 set uporabljamo:
• pri ženskah za zdravljenje okužbe notranjih spolovil (nožnice), ki jo povzročajo glivice (iz rodu kvasovk Candida) imenovano kandidni vaginitis. Znaki in simptomi take okužbe so bel, sirast izcedek iz nožnice, srbenje, pordelost, oteklina in pekoče razjede na zunanjem spolovilu. Lahko se pojavijo tudi bolečine pri uriniranju.
• za zdravljenje okužbe zunanjih spolovil z glivicami iz rodu Candida pri ženskah in moških. V teh primerih uporabljamo zdravilo Canesten krema. Pri ženskah se okužba zunanjih spolovil (kandidni vulvitis) kaže kot srbenje, pordelost, oteklina, pekoče razjede sramnih ustnic in predela okoli njih. Pri moških se taka okužba (kandidni balanitis) kaže kot droben bel izpuščaj, srbenje ter rahlo vnetje glavice in kožice spolnega uda.
Če so sočasno okužene sramne ustnice in sosednja (bližnja) območja, je poleg intravaginalnega zdravljenja potrebno še lokalno zdravljenje s kremo za zunanjo uporabo (kombinirano zdravljenje). Zdravljenje spolnega partnerja je potrebno LE, če so pri njem prisotni znaki in simptomi okužbe (npr. srbenje, vnetje in drugi) ali če to svetuje zdravnik.
Po natančni diagnozi, ki jo postavi zdravnik, se to zdravilo uporablja tudi:
• za zdravljenje okužb (superinfekcij) z nekaterimi bakterijami, ki so občutljive za zdravilo Canesten1 set.

Kako uporabljati zdravilo Canesten1 set
Pri uporabi tega zdravila natančno upoštevajte napotke v tem navodilu ali navodila zdravnika ali farmacevta. Če ste negotovi, se posvetujte z zdravnikom ali farmacevtom. Če navodil ne boste natančno upoštevali, zdravilo ne bo pravilno delovalo.
Med uporabo zdravila Canesten1 set ne uporabljajte tamponov, izdelkov za izpiranje nožnice, spermicidov ali drugih izdelkov za vaginalno uporabo ter izdelkov iz lateksa (kondomi, diafragma).
Poleg tega je priporočljivo, da se v obdobju vaginalne okužbe izogibate spolnim odnosom, ker se okužba lahko prenese na partnerja.
Odmerjanje in trajanje zdravljenja:
Ker sta običajno okuženi nožnica in zunanje spolovilo, je potrebno kombinirano zdravljenje obeh okuženih mest. Zdravilo Canesten mehka vaginalna kapsula je namenjeno za vaginalno uporabo (uporabo v nožnici). Zdravilo Canesten krema je namenjeno za uporabo na zunanjem spolovilu.
• Zdravljenje nožnice: Priporočeni dnevni odmerek je ena mehka vaginalna kapsula. Mehko vaginalno kapsulo vstavite v nožnico zvečer pred spanjem tako, kot je opisano v navodilih za pravilno uporabo. Znaki in simptomi, ki jih povzroča glivična okužba nožnice, se običajno izboljšajo v 7 dneh po začetku zdravljenja (oz. po uporabi 1 mehke vaginalne kapsule). Če znaki in simptomi okužbe ne izginejo popolnoma, če se stanje poslabša ali pa se okužba ponovi, se posvetujte z zdravnikom.
• Zdravljenje zunanjega spolovila (pri ženskah in moških): 2- do 3-krat na dan nanesite tanko plast kreme na zunanje spolovilo in jo vtrite (do zadnjične odprtine pri ženskah ter na glavico in kožico pri moških). Zdravljenje z zdravilom Canesten krema traja običajno od 1 do 2 tedna. Če znaki in simptomi okužbe ne izginejo popolnoma, če se stanje poslabša ali pa se okužba ponovi, se posvetujte z zdravnikom.
Če se simptomi v 2 mesecih povrnejo, se morate posvetovati z zdravnikom.

Navodilo za pravilno vstavitev mehke vaginalne kapsule v nožnico:
• Vstavitev mehke vaginalne kapsule brez aplikatorja (pri uporabi med nosečnostjo)
Mehko vaginalno kapsulo vstavite zvečer pred spanjem z umitimi rokami čim globlje v nožnico. Najbolje je, da pri tem ležite na hrbtu z nekoliko skrčenimi nogami.
• Vstavitev mehke vaginalne kapsule z aplikatorjem
1. Najprej izvlecite bat aplikatorja, dokler se ne ustavi. Mehko vaginalno kapsulo namestite v aplikator tako, da odprtino aplikatorja s prsti nekoliko stisnete. Mehka vaginalna kapsula je pravilno nameščena v aplikator, ko približno polovica zaobljenega dela kapsule gleda ven.
2. Aplikator potisnite čim globlje v nožnico (najbolje je, da pri tem ležite na hrbtu).
3. Bat aplikatorja previdno pritiskajte do konca, dokler kapsula ni nameščena v nožnici. Aplikator odstranite.
Uporaba pri otrocih in mladostnikih
Zdravilo Canesten1 set se pri mladostnikih (od 12 let do 18 let) lahko uporablja le po zdravnikovem nasvetu.
Varnost in učinkovitost zdravila Canesten1 set pri otrocih, starih do 12 let, še nista bili dokazani.

Če ste uporabili večji odmerek zdravila Canesten1 set, kot bi smeli
Malo verjetno je, da bi po enkratni vaginalni uporabi prišlo do prevelikega odmerjanja, zato tveganja za akutno zastrupitev ni. Specifičnega protistrupa ni.
Če ste pozabili uporabiti zdravilo Canesten1 set
Če ste pozabili uporabiti odmerek kreme, jo uporabite takoj, ko se spomnite. Ne uporabite dvojnega odmerka kreme, če ste pozabili prejšnji odmerek.
Če ste prenehali uporabljati zdravilo Canesten1 set
Če želite glivično okužbo popolnoma pozdraviti in preprečiti njeno ponovitev, zdravljenja ne smete končati predčasno ali takoj, ko izginejo simptomi okužbe. Če se za to vseeno odločite, tvegate, da se bo bolezen ponovila.

Če imate dodatna vprašanja o uporabi zdravila, se posvetujte z zdravnikom ali farmacevtom.

Kaj vsebuje zdravilo Canesten1 set
– Učinkovina v mehki vaginalni kapsuli in kremi je klotrimazol. Ena mehka vaginalna kapsula vsebuje 500 mg klotrimazola. 1 g kreme vsebuje 10 mg klotrimazola.
– Druge sestavine zdravila (pomožne snovi) v mehki vaginalni kapsuli so beli vazelin, tekoči parafin, želatina (E441), glicerol (E422), titanov dioksid (E171), kinolinsko rumeno (E104), sončno rumeno FCF (E110), prečiščena voda, lecitin (E322), srednjeverižni trigliceridi.
– Druge sestavine zdravila (pomožne snovi) v kremi so benzilalkohol (E1519), cetilpalmitat, cetil in stearilalkohol, oktildodekanol, polisorbat 60 (E435), sorbitan stearat (E491), prečiščena voda.

Ena škatla z zdravilom Canesten1 set vsebuje:
− pretisni omot z eno mehko vaginalno kapsulo,
− en aplikator za vstavitev mehke vaginalne kapsule in
− tubo z 20 g kreme.

 

Pred uporabo natančno preberite navodilo! O tveganju in neželenih učinkih se posvetujte z zdravnikom ali farmacevtom.

 

Navodilo za uporabo Canesten1 set

You've just added this product to the cart: