Atifan 10 mg/g krema, 15 g

Atifan 10 mg/g krema, 15 g

0 out of 5

4.33 

Z zdravilom Atifan zdravimo glivične okužbe kože na stopalih (tinea pedis), po telesu (tinea corporis) in v predelu dimelj (tinea cruris), ki jih povzročajo dermatofiti, ter glivične okužbe kože (candidasis cutanea, pityriasis (tinea) versicolor), ki jih povzročajo kvasovke.

Šifra: 034037 Kategoriji: , Oznake: , , Nensi: 1011509
Prikaži košarico

Opis

Kaj je zdravilo Atifan in za kaj ga uporabljamo

Terbinafinijev klorid je protiglivična zdravilna učinkovina (antimikotik), ki glivice uničuje ali zavira njihovo razmnoževanje. Preprečuje in zdravi obolenja, ki jih povzročajo glivice različnih vrst (dermatofiti – Trichophyton spp., Microsporum canis, Epidermophyton floccosum; kvasovke – Candida spp. ter Malassezia furfur, poznana tudi kot Pityrosporum ovale ali Pityrosporum orbiculare). Učinkovit je pri lokalnih obolenjih kože.

Z zdravilom Atifan zdravimo glivične okužbe kože na stopalih (tinea pedis), po telesu (tinea corporis) in v predelu dimelj (tinea cruris), ki jih povzročajo dermatofiti, ter glivične okužbe kože (candidasis cutanea, pityriasis (tinea) versicolor), ki jih povzročajo kvasovke.

 

Kako uporabljati zdravilo Atifan
Pri uporabi tega zdravila natančno upoštevajte napotke v tem navodilu ali navodila zdravnika ali farmacevta. Če ste negotovi, se posvetujte z zdravnikom ali farmacevtom.
Priporočeni odmerki zdravila Atifan
Kremo enkrat do dvakrat na dan, odvisno od vrste obolenja, v tankem sloju nanesite na prizadeto mesto, ki ga pred tem temeljito očistite in osušite. Kremo na obolelem mestu in okrog njega nežno vtrite v kožo. Pri okužbah v pregibih pod prsmi, med prsti ter v predelu dimelj (ingvinalno) in zadnjice (interglutealno) namazano obolelo mesto zlasti ponoči prekrijte z gazo.

Obolenja kože
Trajanje zdravljenja
glivične okužbe kože na stopalih (tinea pedis) 1 teden
glivične okužbe po telesu (tinea corporis) in v predelu dimelj (tinea cruris) 1 teden
glivične okužbe kože, ki jih povzročajo kvasovke (candidiasis cutanea) 1 teden
glivične okužbe kože, ki jih povzročajo kvasovke (pityriasis versicolor) 2 tedna
Starejšim osebam odmerka ni treba prilagajati.
Če znaki vašega obolenja v dveh tednih ne prenehajo, se posvetujte z zdravnikom.
Uporaba pri otrocih
Izkušenj pri lokalnem zdravljenju otrok s terbinafinijevim kloridom je zelo malo. Zdravilo Atifan ni primerno za otroke, mlajše od 5 let, razen če zdravnik presodi drugače.
Če ste uporabili večji odmerek zdravila Atifan, kot bi smeli
Čimprej se posvetujte z zdravnikom ali s farmacevtom.
Pri dolgotrajnejši uporabi večjih količin kreme na velikih površinah kože terbinafinijev klorid lahko prehaja v kri in povzroči znake prevelikega odmerjanja, kot so glavobol, slabost, bolečine v trebuhu in omotica.
Malo verjetno je, da bi zaužitje kreme povzročilo hujše neželene učinke. V takem primeru obiščite zdravnika, ki bo ustrezno ukrepal.

Če ste pozabili uporabiti zdravilo Atifan
Ne uporabite dvojnega odmerka, če ste pozabili uporabiti prejšnji odmerek.
Kremo nanesite vsak dan ob približno istem času. Če jo pozabite, jo nanesite takoj, ko je to mogoče; zaradi tega pa vam urnika odmerjanja ni treba spreminjati.
Če ste prenehali uporabljati zdravilo Atifan
Čeprav bolezenski znaki pogosto izginejo v nekaj dneh, je okužba morda še prisotna in se lahko ponovi, če zdravljenje prezgodaj prenehate.

Če imate dodatna vprašanja o uporabi zdravila, se posvetujte z zdravnikom ali farmacevtom.

 

Kaj vsebuje zdravilo Atifan
– Učinkovina je terbinafinijev klorid. 1 g kreme vsebuje 10 mg terbinafinijevega klorida, kar ustreza 8,89 mg terbinafina.
– Druge sestavine zdravila so natrijev hidroksid (E524), benzilalkohol, sorbitan stearat, cetilpalmitat, cetilalkohol, stearilalkohol, polisorbat 60 (E435), izopropilmiristat, prečiščena voda.

 

Pred uporabo natančno preberite navodilo! O tveganju in neželenih učinkih se posvetujte z zdravnikom ali farmacevtom.

 

Navodilo za uporabo Atifan

 

Lekarna Plavž

You've just added this product to the cart: